Főoldal > PSZICHÉ > Hova menj pároddal Valentin-napon?

Hova menj pároddal Valentin-napon?

moziörökbefogadásprogramünneplésvacsoraValentin-nap
0

Írta: and

Kultúraszomj ellen A Képek Ideje – Temps d’Images Fesztivál keretében a Harmadik Hang Háza (3H) társulat arra vállalkozott, hogy új formában dolgozza fel Henrik Ibsen – Peer Gynt című világklasszis drámáját, 3D technikával.  A mű a norvég legendák manóhőseit megtestesítő, megrögzött hazudozó alakjáról szól. A munkabemutató főszereplő a színek (zöld, kék, bíbor, narancs) és az […]

Kultúraszomj ellen

A Képek Ideje – Temps d’Images Fesztivál keretében a Harmadik Hang Háza (3H) társulat arra vállalkozott, hogy új formában dolgozza fel Henrik Ibsen – Peer Gynt című világklasszis drámáját, 3D technikával.  A mű a norvég legendák manóhőseit megtestesítő, megrögzött hazudozó alakjáról szól. A munkabemutató főszereplő a színek (zöld, kék, bíbor, narancs) és az a tér, ami körülölel minket. A dimenziók különleges egyvelege garantáltan elkápráztatja kedvesedet, és életre kelti benne a fantáziaképeket. A férőhelyek korlátozott száma miatt regisztrálj időben a következő email címen: harmadikhang@gmail.com. B
ővebb tájékoztató a programról: www.trafo.hu

Ha párod szereti a grafikákat, kiváló alkalom, hogy megismerkedhessen Gajdov Géza festő és grafikus munkásságával a BMK Galériájában. (galeria.bmknet.hu)

Vasja Doberlet – Játékos erővonalak című kiállítása a Kerengő Galériában látható. Az alkotó olyan környezetben érett nemzetközileg elismert fotográfussá, melyben haladó hagyományok és kortárs irányzatok ötvöződtek. Műveiben pillanatképek születnek, a különböző témák (természet, élet, portrék, színház, tánc stb.) játékos erővonalakká rendeződnek. Az ingyenes kiállítást február 23-ig nézhetitek meg, naponta az előadások előtt és a szünetekben.
További infók: www.nemzetitancszinhaz.hu

Töltődjetek a vászon előtt

A Szerelem, pasta, tenger című feliratos, olasz vígjáték egy apró faluba kalauzol el titeket, hogy megmutassa, miként ráz meg egy hagyományos olasz családot a mai modern, rohanó világ.
A történet az olasz tésztagyáros család két reménységéről szól, akik másképp szeretnék élni az életüket, ahogyan azt a szüleik tették. Tommaso azt tervezi, hogy bejelenti másságát, ám Antonio is menekülne a rád szabott feladatok elől.

valentinnap2.jpg ()A Képzelt szerelmek kanadai romantikus dráma, mely garantáltan kikapcsol mindenkit. Francis és Marie közeli barátok, akik találkoznak egy vidéki fiúval. A történet szédületes érzelmi mélységekről, vad vágyakról és a szerelmi párbajról szól, ami mindenkit veszélybe sodor.
A filmeket február 14-én a Kinóban vetítik: www.akino.hu

Kockás abrosz, páratlan ízek

Foglalj Valentin estére asztalt, és jutalmazd meg párodat egy finom, megfizethető vacsorával. Az ételválaszték bőséges: megkóstolhatjátok a napi ajánlatokat, vagy az étlapon szereplő gulyás-, bab-, lencselevest, főételek közül pedig számtalan hazai finomságból csemegézhettek. Ne hagyjátok ki a sült derelyét fahéjas cukorral, vagy a túrógombócot, mely méltó befejezése lehet a kellemes estének. A belvárosi Lugas étterem melegséget áraszt, a mediterrán környezet, a kedves kiszolgálás és hely atmoszférája tökéletes program Valentin napi romantikázásra.
Az étterem honlapja: www.lugas-etterem.hu

A szerény, ám hamisítatlan szicíliai hangulatot idéző Millennium da Pippo kék kockás abroszai, az illatozó pármai sonkák, a hagyományos olasz gasztronómia mindkettőtök számára felejthetetlen alkalmat ígér. Ízleljétek meg az olasz felvágottakat, a marha carpaccio-t rukolával, parmezánnal, ám ha mennyei pizzára vagy spagettira vágynátok, rengeteg változat közül mazsolázhattok. Az olasz tejszíndesszert málnával, vagy a tésztagolyócskák lágyan omló vanília-kakaókrémmel az érzékek csodái. Válasszatok az itallapról finom bort és élvezzétek békés hangulatban egymás társaságát. 
Bővebb információk: www.millenniumdapippo.hu

Fogadjatok örökbe!

Február 12-13 között a Petőfi Csarnokban immár 17. alkalommal kerül megrendezésre a Valentin-Napi Kisállat és Növénybörze. Válasszátok ki közösen a családi kedvencet, legyen szó rágcsálóról, kutyáról, macskáról, nyusziról vagy madárról. A kisállatot kérésre egy állatorvos is megvizsgálja, ingyenesen. Ha szeretnétek magatokhoz venni egy édes apróságot, rengeteg elhagyott árva várja, hogy újra biztonságos otthonra leljen.
Bővebb információk: www.petoficsarnok.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X