Főoldal > PSZICHÉ > Így őrizd meg gyermeki éned!

Így őrizd meg gyermeki éned!

gyermekjátékszórakozástársasjáték
0

Írta: and

Az elfelejtett játék… Ahogy felnövünk és a hétköznapi gondok egyre inkább a vállunkra telepszenek, hajlamosak vagyunk megfeledkezni gyermeki énünkről. A villanyszámlák, munkába rohanás, stressz és a felelősség világából néha teljesen eltűnik a játék és a nevetés. Pedig mindez nagyon fontos és hasznos dolog tud lenni: jókedvre derít, összehoz a barátokkal, és még a különböző készségeidet, […]

Az elfelejtett játék…

Ahogy felnövünk és a hétköznapi gondok egyre inkább a vállunkra telepszenek, hajlamosak vagyunk megfeledkezni gyermeki énünkről. A villanyszámlák, munkába rohanás, stressz és a felelősség világából néha teljesen eltűnik a játék és a nevetés. Pedig mindez nagyon fontos és hasznos dolog tud lenni: jókedvre derít, összehoz a barátokkal, és még a különböző készségeidet, képességeidet is fejleszti. Ne hagyd hát, hogy a móka és a kacagás csak hébe-hóba jelenjen meg az életedben. Ajánlunk néhány játékot, amelyek ebben segítenek.

Twister

Az egyik legvidámabb játék a Twister, amely garantáltan megnevettet minden résztvevőt, ráadásul sportnak sem utolsó. A kiterített szőnyegen színes körök vannak, amikre a véletlenszerűen kipörgetett utasítás szerint kell a lábadat vagy a kezedet tenned. A végeredmény egy teljesen összekuszálódott kéz- és lábtenger, és sok-sok nevetés.

Actitity

Biztos te is ismered az Activityt, ahol rajzzal, mutogatással vagy beszéddel kell körülírni a megfelelő fogalmat. A csapatoddal közös a cél, hogy minél többször kitaláljátok, hogy mire gondol a másik. Felnőtt változatát is kipróbálhatjátok, ez a SexTivity, ahol a szabályok ugyanazok, de a kitalálandó fogalmak egytől egyig a szexhez kapcsolódnak, így biztos, hogy többet fogtok nevetni és pirulni, mint a klasszikus változatnál.

shutterstock_54250387.jpg ()Maffia

A Maffia vagy gyilkosos játék legnagyobb előnye, hogy nincs szükség hozzá speciális segédeszközökre, csupán néhány játékos kedvű barátra vagy családtagra. 8-12 fő is nyugodtan játszhatja. Ha kiválasztottatok egy játékvezetőt, mindenki becsukja a szemét, majd a játékvezető előre megbeszélt jellel kiválaszt két gyilkost és egy rendőrt. Ezután a két gyilkos megállapodik abban, hogy kik lesznek az áldozatok. A nappalok és éjszakák váltják egymást (csukott és nyitott szemek). A gyilkosok célja, hogy mindenkit eltegyenek láb alól, a többieké pedig, hogy a seriff segítségével megtalálják a két gyilkost. Csupa izgalom és mesterkedés a játék, biztos, hogy élvezni fogjátok.

Táblajátékok

A jól ismert Hotel, Monopoly, vagy épp a Gazdálkodj okosan játékok is sok örömet szerezhetnek. Nem kell sokat gondolkodni, ellenben számít a szerencse és az alkudozás. Ha már unod a megszokott klasszikus társasjátékokat, irány a játékbolt, és próbálj ki valami újat, hiszen ma már nagyon nagy a választék az erre specializálódott boltokban.

Gondolkodós játékok

Sok játék van, ahol nem csak a kocka számít, de gondolkodnod is kell. Ilyen például az egyre népszerűbb Scrabble és más szókirakós társasjátékok. Gondolkodj, gyűjtsd a pontokat, és mutasd meg, mit tudsz! Ne feledkezz meg a klasszikus logikai játékokról sem, mint a malom, a nagyon egyszerű amőba vagy a sakk. Lehet, hogy nem fogtok közben annyit nevetni, de biztos, hogy nagyon lefoglal majd a koncentrálás, így kikapcsolódásnak még talán jobbak is az ilyen játékok, mint a dobókockás szerencsén alapulók.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X