Főoldal > PSZICHÉ > Légy boldog télen is!

Légy boldog télen is!

boldogságevésmozgásprogramtél
0

Írta: and

Mozogj a szabadban! Az ember nehezen szánja rá magát, hogy kimozduljon, mikor a csupasz fák látványától is dideregni kezd. Az otthoni torna pedig egy idő után unalmassá válhat. Pedig hidd el, egy kis mozgás a szabadban csak látszólag tűnik dermesztőnek, valójában nagyon szórakoztató és változatos tud lenni. Ha futsz, megfelelő öltözék mellett már pár perc […]

Mozogj a szabadban!

Az ember nehezen szánja rá magát, hogy kimozduljon, mikor a csupasz fák látványától is dideregni kezd. Az otthoni torna pedig egy idő után unalmassá válhat. Pedig hidd el, egy kis mozgás a szabadban csak látszólag tűnik dermesztőnek, valójában nagyon szórakoztató és változatos tud lenni. Ha futsz, megfelelő öltözék mellett már pár perc után nem fogod érezni a mínuszokat, ha pedig a csapatsportok híve vagy, hívd meg barátaidat egy közös korizásra, vagy hétvégén egy túrára a hegyekbe.

Edd magad boldoggá!

boldogtel2.jpg ()Télen hajlamosabbak vagyunk a zsírosabb, cukrosabb ételekre rákapni. De vigyázz, mert a finomított szénhidrátok megbolondíthatják a vércukor-szintedet, mely a hangulatodra is rányomja a bélyegét. De akadnak ízletes falatok, melyek egészségesek is. A reggelt kezd cukrozatlan müzlivel, mely rostban gazdag teljes értékű gabonákat tartalmaz, így a jó hangulat garantáltan meg lesz alapozva, vacsorára pedig  omega-3 zsírsavban gazdag lazac és durumtészta ajánlott.

Csináljatok közös programokat!

Bár télen kényelmesebb otthon begubózni egy könyvvel és némi forralt borral, de hidd el, a téli kiruccanásnak is megvannak a szépségei, főleg, ha azt a barátaiddal közösen csinálod. Csapjatok egy közös vacsit, hívd el a nővéredet egy esti spinning maratonra, vagy menjetek el együtt egy közös borkóstolóra. Nem kell megvárni a tavaszt ahhoz, hogy jól érezd magad a barátaid társaságában.

Tervezd a nyaralást!

Ha eleged van a télből, már most kezd el tervezni a nyaralásodat. Bizonyított, hogy már maga a nyaralás tervezése is jobb kedvre derít, ráadásul, ha már most elkezded a szervezést, garantáltan jut hely számodra a kiválasztott üdülőhelyre, nem úgy, mint ha az utolsó pillanatokban kapkodnál. Nézegess prospektusokat, nyári képeket, így a tél közepén is nyári hangulatba kerülhetsz.

Öltözz vidáman!

Ne csak nyáron részesítsd előnyben a színes darabokat. Télen se öltözz úgy, mint aki temetésre készül, meleg ruhákból is találsz bőven színes darabokat. Már egy színes sál, vagy egy világos pulcsi is feldobja a kedvedet, az pedig köztudott, hogy a vidám színek a kedvünkre is pozitív hatással vannak.

Nézz a nap felé!

Télen a Nap sugarai kevésbé erősek, mint nyáron, ezért nehezebben jutunk hozzá a fontos D-vitaminhoz. A napfény megemeli az agyadban a szerotonin szintet, és csökkenti a melatonint, ami egy olyan vegyület, mely hajlamossá tesz a fáradtságra. Persze télen se vidd túlzásba a napfürdőzést, és mindenképp használj napkrémet. Ha félsz mégis a napfény káros hatásaitól, kérd meg az orvosod, hogy a D-vitamin pótlására javasoljon valami kiegészítőt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X