Főoldal > PSZICHÉ > Szuper könyvek Valentin-napra a pasidnak

Szuper könyvek Valentin-napra a pasidnak

ajándékajánlókönyvValentin-nap
0

Írta: and

A krimik kedvelőjének A rettegés háza – Robert Crais A könyv pillanatok alatt az egész világon bestseller lett, Robert Crais kötetét 27 nyelven fordították le. Miről szól a mű?A történetet Los Angelesben elővárosban játszódik, ahol egy boltrablás véres gyilkosságba torkollik. A gyanúsított három fiatal, akik a rendőrség elől egy gazdag úri negyedbe menekülnek, majd túszul […]

A krimik kedvelőjének

A rettegés háza – Robert Crais

A könyv pillanatok alatt az egész világon bestseller lett, Robert Crais kötetét 27 nyelven fordították le.

Miről szól a mű?
A történetet Los Angelesben elővárosban játszódik, ahol egy boltrablás véres gyilkosságba torkollik. A gyanúsított három fiatal, akik a rendőrség elől egy gazdag úri negyedbe menekülnek, majd túszul ejtenek egy férfit és két gyermekét. Jeff Talley a Különleges Ügyosztály rendőrfőnöke a múlt elől menekülve ismét a rettegés világában találja magát. A túsz az alvilág könyvelője, és a maffiavezér mindent megtesz azért, hogy a számára fontos, titkos adatokat visszaszerezze. A kialakult helyzet tovább bonyolódik, és már nem csak a foglyul ejtett apa és a gyermekei vannak veszélyben.
A könyv izgalma felülmúlhatatlan ám olyan életszerű, mintha előttünk peregne a történet.

A kaméleon árnyéka – Minette Walters

A szerzőnek 1992 óta, összesen 35 országban jelentek meg művei, melyekből több filmet is forgattak.

Miről szól a kötet?
A Kaméleon árnyékának szereplői valóságosak és hitelesek, így olvasás közben úgy érezhetjük, nem csak a regény világában élhetnek.
Charles Acland hadnagy egy terrortámadás következtében súlyos sérüléseket szerez Irakban, két társa meghal, ő pedig elveszti egyik szemét és arca szétroncsolódik. A hétköznapokba való visszatérését a lelki megpróbáltatások mellett nehezíti, hogy egy idős embert az utcán félholtra vernek, melyet a rendőrség egy sorozatgyilkossággal hozz összefüggésbe. A volt katona gyanúsítottá válik, egy leszbikus, súlyemelő orvos karolja fel, ám nem biztos, hogy elegendő a különc orvos segítsége.

valentinkonyv2.jpg ()A fikciók szerelmesének

Utazás a fikció birodalmába – Juan Carlos Onetti világa – Mario Vargas Llosa

A perui író, elbeszélő és dramaturg véleménye szerint a fikció “elengedhetetlenül szükséges a civilizáció fennmaradásához” és számára az olvasás ugyanolyan fontos, mint az írás.

Miről szól a történet?
Az irodalmi Nobel-díjas író egy írótársa életművét elemzi regényes és szórakoztató formában. A könyvben az uruguayi születésű Juan Carlos Onetti teljes életútját ismerhetjük meg és elképzelhetjük magunkat a messzi régmúltban, ahol nem létezett idő, az ember lényét szinte teljesen betöltötte a világtól való rettegés. Onetti az 1930-as évektől hozta létre a képzelet teremtette Santa Maríát, ahol a stricik, prostik, bolondok, csalók valahol a fantázia és a valóság között éltek.

Az elektromos Lincoln – Philip K. Dick

Az 1982-ben elhunyt amerikai író a sci-fi klasszikusa, leghíresebb filmes adaptációja a Szárnyas fejvadász volt.

Miről szól a könyv?
Louis Rosen és társa előbb zongorákat, később embereket árul, pontosabban szólva történelmileg hiteles szimulákrumokat olyan híres személyiségekről, mint Abraham Lincoln.
A történet egy gazdag, kapzsi milliárdosról szól, aki olyan dologra akarja használni a szimulákrumokat, ami illegális. Vajon az elektromos Lincolnt nem illeti meg annyi jog, mint a teremtőit és az a gép, mely érez, és szenved, nem ér annyit, mint egy nő, aki egyikre sem képes?

A regények imádójának

Epizód egy vándorfestő életéből – César Aira

César Aira író és műfordító, a kortárs argentin irodalom egyik legfontosabb alakja.

Miről szól a regény?
A Johan Moritz Rugendas német festő latin életének rövidke epizódját feldolgozó kisregény előbb tudományosan, tárgyilagos vázolja fel a neves festődinasztia egyik leghíresebb tagjának származását, majd a sztori fokozatosan nyúlik át személyesebb élménybeszámolóba.
E különös stílusú kötetben két nézőpont tárul az olvasó elé: az egyik az argentin pampákon balesetet szenvedő, összeroncsolódott arcú, morfiumfüggő festő, a másik a szintén festő, ám a világot pozitívan szemlélő hű barát.
A mű páratlan és gyönyörű olvasmány.

Királyi hálószobák – Bret Easton Ellis

A szerző Amerikai Psychó-ja máig legismertebb regénye.

Miről szól a mű?
Ellisnek 1985-ben jelent meg első regénye, a Nullánál is kevesebb, melyben óriási hatással mutatta be a Los Angeles-i gazdag, ám kiégett gyerekek mindennapos tengődését. A Királyi hálószobák ennek a kultregények a folytatása, a szereplők ugyanazok, csak már nem fiatalok, hanem     gazdag középkorúak. A könyvben minden kimondott mondatra húsz hallgatás jut, rejtélyes, brutális halálesetekkel, sms-ekkel és majdnem szerelemmel karöltve.
Az író hasonlóan szenvtelen, ám feszült és hiperrealista stílusban írta meg a regényt, amivel annak idején az új nemzedék kultikus írója lett.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X