Főoldal > PSZICHÉ > Légy boldogabb két perc alatt!

Légy boldogabb két perc alatt!

boldogsághangulathangulatjavítólélekápolás
0

Írta: and

Nem mondunk nagy újdonságot azzal, hogy az igazi örömöket nem lelheted meg a bankszámlád vagy éppen a csodákkal kecsegtető ránctalanító krém segítségével. Legközelebb, amikor egy pokolian rossz munkanapot szeretnél túlélni vagy egy unalmasnak ígérkező délutánt dobnál fel, próbáld ki ezeket a tippeket, amelyekkel jobb lesz a kedved. Lapozd át a régi fotóalbumokat! Ha lehangolt vagy, […]

Nem mondunk nagy újdonságot azzal, hogy az igazi örömöket nem lelheted meg a bankszámlád vagy éppen a csodákkal kecsegtető ránctalanító krém segítségével. Legközelebb, amikor egy pokolian rossz munkanapot szeretnél túlélni vagy egy unalmasnak ígérkező délutánt dobnál fel, próbáld ki ezeket a tippeket, amelyekkel jobb lesz a kedved.

Lapozd át a régi fotóalbumokat!

Ha lehangolt vagy, vedd elő a gyermekeidről, vagy a saját gyerekkorodban készült képeket, de a legemlékezetesebb nyaralásotokról készült fotók is jól jönnek. Ez a módszer még egy szelet csokinál is hatékonyabb, ráadásul a pluszkilók miatt sem kell aggódnod. Ahhoz, hogy a munka során is megőrizd a lelkesedésed, töltsd fel a kedvenc képeidet a számítógépedre – legyenek ezek a képernyővédőid. Vagy szerezz be egy digitális képkeretet, amelyben szintén megtekintheted a legkedvesebb emlékeidet.

jokedvcikk1.jpg ()Rágcsálj dióféléket!

Ha hangulatjavító rágcsálnivalót szeretnél, akkor az íróasztalod fiókjában legyen egy jó adag dió vészhelyzet esetére. Vagy az ebédre elfogyasztott salátád tartalmazzon lazacot. Mindkettő tele van omega-3 zsírsavakkal, amelyeknek köszönhetően kevésbé leszünk hajlamosak a depresszióra és más emberekkel is sokkal jobban kijövünk.

Szimatolj megnyugtató illatokat!

Szereld fel az irodát illatgyertyákkal, vagy illatmécsesekkel, így egy határidőkkel zsúfolt napon is könnyedén megnyugodhatsz. Egy osztrák tanulmányban két csoportra osztották a résztvevőket, az első csoport érkezése előtt narancs- és levendulaillattal fújták be a szobát, míg a másik csoport nem érezhette a fenséges aromákat. Az első csoportban lévők kevésbé érezték magukat idegesnek, pozitívabbak és nyugodtabbak lettek a másik csoporthoz viszonyítva. Már pár csepp narancs vagy levendula tartalmú illóolaj is enyhít egy stresszes nap következményein.

Engedd be a fényt!

Másodpercek alatt jókedvre derülhetsz, ha nem húzod le a redőnyt éjszaka, így reggel fénnyel elárasztott szobában ébredhetsz. Ha lehet a reggelit is az ablak mellett fogyaszd el, és a különböző mozgáshoz szükséges eszközöket (szobabicikli, futópad) is ablak közelébe helyezd, mert így a sportolásból eredő áldásos hatások fokozottabban érvényesülnek.

Sétáld körbe a háztömböt!

Ha ablaktalan helyen dolgozol, naponta néhányszor „szabadulj ki” az irodából, és menj ki a friss levegőre néhány percre! Ha viszont egy kicsit több idő is a rendelkezésedre áll a nap folyamán, egy kis mozgással is mosolyt csalhatsz az arcodra. A trükk abban rejlik, hogy meg kell találni az adott hangulatodhoz leginkább illő mozgásformát.

jokedvcikk2.jpg ()Amikor kedvetlen vagy, próbálj ki egy visszafogott és nem túl nagy agyi erőfeszítést igénylő sportot. Szóval, ha nem fűlik a fogad nagy intenzitású edzéshez, kezdj valami igazán laza, ámde számodra élvezetes tevékenységbe, például kertészkedj, vagy sétálj a parkban. Tekints ezekre mentális pihenésként, ne edzésként.

Ha mérges vagy, válassz olyat, ahol összpontosítani kell. Kísérletezz olyasmivel, ahol az agyadra is szükség van, amely eltereli a figyelmed arról, ami felmérgesített. Squasholj vagy vegyél részt olyan aerobic órán, amelyet még soha nem próbáltál. Az új mozdulatok elsajátítása felszabadítja az elméd a káros gondolatoktól.

Gondold újra a vásárlás lélekápoló hatását!

Gondoltál már rá, hogy ahelyett, hogy haszontalan kacatok megvételével túllépnéd a hitelkártyád keretét, inkább élményekre, tapasztalatok megszerzésére is költhetnéd a pénzed? Egy étteremben elfogyasztott nagyszerű fogás, vagy egy jó koncert sokkal többet ér, mint egy ruha vagy egy ékszer. Ezenfelül, ha élményekbe fektetsz be, akkor a családoddal, a barátaiddal is több időt tölthetsz együtt, míg egy pár új cipő mindig is egyszemélyes, és csak ideig-óráig tartó örömforrás lesz.

Nézd meg jobban – válaszd a minőséget!

Rágcsálj és légy bikinikompatibilis! 

Fejben és lélekben is fogyózz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X