Főoldal > PSZICHÉ > 8 módszer a boldogságért

8 módszer a boldogságért

boldogságegészséghumorkapcsolatmegbocsátásmunkaszeretet
0

Írta: and

1. Tudd ki vagy és szeresd magad! A boldogság velünk született tulajdonság és végigkíséri életünket. Éppen ezért nem árt tudni, hogy mi az, ami a legjobb nekünk, mitől szeretünk, mi motivál bennünket és mi tesz boldoggá. A boldogság az, amit megtapasztalsz, amikor elfogadod önmagad, amikor lecsillapodsz, amikor nem azt érzed, hogy egy senki vagy, mert […]

1. Tudd ki vagy és szeresd magad!

A boldogság velünk született tulajdonság és végigkíséri életünket. Éppen ezért nem árt tudni, hogy mi az, ami a legjobb nekünk, mitől szeretünk, mi motivál bennünket és mi tesz boldoggá. A boldogság az, amit megtapasztalsz, amikor elfogadod önmagad, amikor lecsillapodsz, amikor nem azt érzed, hogy egy senki vagy, mert nem hív a barátod és nem tudsz mit kezdeni az életeddel. Ha elfogadod, hogy a vágyott boldogság attól független, hogy megtalálod életed párját, hogy megkapod az álommunkát, hogy veszel egy tökéletes házat és tisztességgel keresel – akkor ráébredsz, hogy a boldogság benned van.

Wellness Cafe tipp: A te életed csak a tiéd, ne engedd, hogy mások irányítsák! Az, hogy mi a jó neked, csak te tudhatod. Törekedj a boldogságra, mert az élet túl rövid ahhoz, hogy ne így éld le!

boldogcikk1.jpg ()2. Kapcsolatok: Barátkozz!

Társadalomkutatók szerint a jó kapcsolatok elengedhetetlenek mindennapi boldogságunkhoz. Gyakori hiba, hogy annyira elfoglaltak vagyunk, hogy nem fordítunk időt, energiát és figyelmet meglévő és működő kapcsolatainkra. Légy jó barát! Barátja a partnerednek, a gyerekednek, a szüleidnek, kollégáidnak, vendégeidnek, stb. Szeretni és szeretve lenni a legnagyobb boldogság a világon.

Wellness Cafe tipp: Mindennap szakíts időt arra, hogy beszélj valamelyik barátoddal és havonta legalább egyszer találkozzatok is!

3. Munka: Szeresd a munkád!

Életünk nagy részét munkával töltjük, de nem mindegy, hogy milyennel. Amerikában például az emberek fele nem szereti, amit csinál. Gondold végig, hogy mit csinálnál szívesen, és tegyél meg mindent, hogy elérd a célod. A sok pénz egy időre feledteti a boldogtalanságot, de hosszútávon sajnos nem.

Wellness Cafe tipp: Ha elsőre nem sikerül azt csinálnod, amit szeretnél, képezd magad és ne add fel! Ha kitartó vagy, sikerülni fog! Olyat válassz, amit szívesen csinálsz és tehetséged is van benne.

4. Hozzáállás: Minden csak tőled függ!

Az, hogy hogyan állsz a kapcsolataidhoz, a munkádhoz, egyáltalán az élethez, csak tőled függ. A választás hatalom. Te döntöd el, hogy milyen lesz az idei éved vagy a saját életed. A boldogság tudatos. Attól kezdve fokozódik majd, hogy nem kergeted, hanem választod.

Wellness Cafe tipp: Tervezz! Készíts listát és pipáld, ha teljesítetted! A felsorolás legyen reális, hogy ne szegje kedved.

5. Megbocsátás: Engedd el a múlt keserűségeit!

A boldogság könnyű és természetes, amíg meg nem kapjuk az első pofont. Ekkor van szükség a megbocsátásra. Úgy nem lehet boldogan élni, hogy magunkban cipeljük a múlt sérelmeit. Miért? Mert nem lehetünk áldozatok és boldogok is egyszerre. A fájdalom a múltba ragaszt, a megbocsátás visszahozza a jelent. A fájdalom sokba kerül és leláncol, a megbocsátás szabaddá tesz. Lépj túl rajta és légy boldog!

Wellness Cafe tipp: Senki nem ér annyit, hogy még évek elteltével is azzal foglalkozz, amivel megbántott. A rágódás beteggé teszi a lelket és később a testet is. Felejtsd el, hogy boldog életet élhess!

boldogcikk2.jpg ()6. Humor: Engedd el magad!

Ahhoz hogy igazán boldog légy, jobb ha tudod: az életkörülmények nem számítanak annyit, mint hisszük. Kutatások szerint a boldog emberek életkörülményei egyáltalán nem jobbak a boldogtalanokénál. És akkor mégis mitől boldogok? Az egyik válasz az, hogy tudják, hogyan kell élvezni az életet. Humorral könnyebb túlélni a mindennapokat. Ha mindent halálosan komolyan veszünk, az hosszútávon megkeseríti a mindennapjainkat.

Wellness Cafe tipp: Engedd el magad, nem kell mindent véresen komolyan venni. A dolgok nem mindig alakulnak úgy, ahogy szeretnénk, de lépj túl rajtuk könnyedén: a görcsös “akarásnak, nyögés a vége”.

7. Egészség: Vigyázz magadra és tégy az egészségedért!

Egészség nélkül nincs boldogság. Ha nem állsz meg, csak hajtasz, az egészséged felmondja majd a szolgálatot. Szánj magadra időt, és tedd fel néha a kérdést: “Mik a legfontosabb igényeim most? Hogyan lehetnék kedvesebb magammal, ma?” Az nem önzés, ha néha magukkal is foglalkozunk.

Wellness Cafe tipp: Találd meg az egyensúlyt az álmaid, céljaid és a belefektetett energia között. Nincs olyan cél, ami megérné, hogy elveszítsük az egészségünket: minél inkább törődsz magaddal, annál boldogabb leszel.

8. Itt és most: Élvezd a pillanatot!

Vannak dolgok, amik sosem változnak. Ha boldog akarsz lenni: élj a jelenben! Ha nem a mának élsz, az boldogtalanságot, fájdalmat és hiányérzetet okoz. Ha elmulasztod a jelent, sokat veszíthetsz. Nincs jelen, nincs élet. A jó hír, hogy sosem késő a jelent megélni, hiszen mindig ott van az életünkben.

Wellness Cafe tipp: Vannak pillanatok az életben, melyek megismételhetetlenek. Ne hagyd, hogy elmenjenek melletted, élvezz ki minden pillanatot.

5 megdöbbentő tévhit a dezodorokról

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Így győzd le az allergiát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X