Főoldal > PSZICHÉ > Így készülj fel a gondtalan nyaralásra!

Így készülj fel a gondtalan nyaralásra!

biztonságkikapcsolódásnyaralásszervezés
0

Írta: and

Ahhoz, hogy lélekben is felszabadulhass, nem árt végiggondolnod a nyaralás előtti legfőbb tennivalókat! Engedd el a stresszt A gondtalan pihenéshez nagyon fontos, hogy időben megszabadulj a rád nehezedő problémáktól, hisz a legcsodásabb nyaralást is elronthatja, ha állandóan azon agyalsz, mit felejtettél el, vagy milyen fontos munkát hagytál félbe. A nyugodt vakációhoz gondoskodj időben a helyettesítésedről […]

Ahhoz, hogy lélekben is felszabadulhass, nem árt végiggondolnod a nyaralás előtti legfőbb tennivalókat!

Engedd el a stresszt

A gondtalan pihenéshez nagyon fontos, hogy időben megszabadulj a rád nehezedő problémáktól, hisz a legcsodásabb nyaralást is elronthatja, ha állandóan azon agyalsz, mit felejtettél el, vagy milyen fontos munkát hagytál félbe. A nyugodt vakációhoz gondoskodj időben a helyettesítésedről és jelölj ki egy olyan kollégát, akit a főnököd sürgős ügyekben elérhet. Nyaralás előtt már ne vállalj határidős munkákat, mert könnyen kicsúszhatsz az időből, és ha idegesen vágsz neki az útnak, értékes napokat veszíthetsz a lelki átállással. Vegyél ki pár nap szabit még indulás előtt, így kényelmes beszerezheted az utazáshoz szükséges apróságokat. Tölts pár napot a barátaiddal, vagy nevezz be egy kényeztető masszázsra, így a pozitív energiákkal még jobban ráhangolódhatsz a vakációra.

utazas3.jpg ()

Rendezd időben a pénzügyeidet

Indulás előtt mindig ellenőrizd a függő számlák fizetési határidejét és feltétlenül rendezd azokat, amelyek időközben esedékessé válnak. Ha szeretnéd külföldi utazásod során is biztonságon intézni a pénzügyeidet, ellenőrizd bankkártyád érvényességi idejét és gondoskodj arról, hogy azt külföldön is használhasd. Amennyiben még nem rendelkezel Telebank azonosító kóddal, érdemes a számlavezető bankodnál igényelned, így vakációd alatt bármikor rápillanthatsz az aktuális egyenlegedre, indíthatsz átutalásokat, illetve módosíthatod a bankártyához tartozó napi készpénzfelvételi vagy vásárlási limitet. Fontos tudnod, hogy ezeket a szolgáltatásokat általában ingyenesen, vagy a bankfiókos tranzakcióknál jóval kedvezményesebben veheted igénybe.

Informálódj a telefon/internet használatáról

Utazásod előtt célszerű ellenőrizned saját mobilszolgáltatód beállításait és hívásdíjait, hisz előfordulhat, hogy nincs engedélyezve a nemzetközi barangolás, amely lehetővé teszi, hogy külföldről is telefonálhass. A roaming igénybevételének feltételeiről az adott telefontársaság hirdetményében tájékozódhatsz, és már rendelhetsz olyan plusz szolgáltatásokat is, amelyek segítségével ugyanolyan könnyen és egyszerűen internetezhetsz a mobilodon vagy a laptopodon, mintha itthon lennél. Utazás előtt arról sem árt tájékozódnod, hogy milyen külföldi hálózatokban és mennyiért szörfölhetsz az interneten.

Wellness Cafe tipp: A netbank segítségével mobilod egyenlegét is egyszerűen feltöltheted.

Érezd magad biztonságban

utazas2.jpg ()Vakációd alatt számtalan káresemény érheti otthonodat, mint pl. a tűz, a vihar, a betörés vagy a rablás, és ha nem rendelkezel lakásbiztosítással, felelőtlen magatartásodért súlyos árat fizethetsz. Komoly problémát okozhat az is, ha nem követed figyelemmel a meglévő lakásbiztosításodat, hisz egy régen megkötött szerződés időközben alulbiztosítottá válhat. Ha nem szeretnél a nyaraláson emiatt idegeskedni, indulás előtt célszerű átszámoltatnod a lakásbiztosításodat. Az interneten számos összehasonlító kalkulátort találhatsz, amelyek segítségével egyszerűen és gyorsan kiválaszthatod a számodra legkedvezőbb lakásbiztosítást.

Indulás előtt célszerű pótkulcsot is másoltatnod és megbíznod valakit a családból, aki megöntözi helyetted a virágokat, kiüríti a postaládádat illetve vészhelyzet esetén bármikor bejuthat a lakásodba.

Wellness Cafe tipp: Gondoskodj saját biztonságodról is és nyaralás előtt feltétlenül köss utasbiztosítást, amely magában foglalja a betegség-, a baleset- és a poggyászbiztosítást. Informálódj előzetesen az egyes biztosítók szolgáltatásairól, amelyek attól függően nyújtanak fedezetet, hogy milyen összegű utasbiztosítást kötöttél.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X