Főoldal > PSZICHÉ > Fogyj agykontrollal!

Fogyj agykontrollal!

agykontrollfogyásfogyókúragondolatgondolkodáspozitív
0

Írta: and

„Alig eszem valamit, mégse tudok lefogyni!”- hangzik el gyakran a kétségbeesett felkiáltás. Számtalan diéta és módszer áll rendelkezésünkre, hogy megszabaduljunk felesleges kilóinktól, viszont ha egyik se vezet eredményre, akkor érdemes máshonnan megközelíteni a problémát. A válasz sokszor a fejben keresendő, mivel gondolataink nagyban hatással vannak lelkünkre és testünkre egyaránt. Elméleti háttér Bizonyára mindenkivel megesett iskolásként, […]

„Alig eszem valamit, mégse tudok lefogyni!”- hangzik el gyakran a kétségbeesett felkiáltás. Számtalan diéta és módszer áll rendelkezésünkre, hogy megszabaduljunk felesleges kilóinktól, viszont ha egyik se vezet eredményre, akkor érdemes máshonnan megközelíteni a problémát. A válasz sokszor a fejben keresendő, mivel gondolataink nagyban hatással vannak lelkünkre és testünkre egyaránt.

Elméleti háttér

Bizonyára mindenkivel megesett iskolásként, ha nagyon rettegett egy bizonyos tételtől, valamiért pont azt húzta ki.  A világon minden rezgésekből áll, így a gondolat is: tehát ha valamit igazán akarunk – vagy épp félünk tőle – és mélyen hiszünk is benne, az szétsugárzik, és megpróbálja magához vonzani azokat az energiákat, ami által meg tud valósulni. Ehhez az első, és legfontosabb, hogy agyunk alfa hullámokat bocsásson ki, amit meditációval érhetünk el, de az ébrenlét és az elalvás közt is ebben az állapotban vagyunk. Ekkor a legmagasabb az IQ, az intuíció, valamint a teremtőerőnk, így a problémamegoldó képességünk is.

Félelmek nélkül

„Ne nézd azt a gödröt, melybe nem akarsz belelépni!” Sokan ott rontják el a fogyókúrát, hogy már szinte betegesen rettegnek az elhízástól, másra nem is tudnak gondolni, így gyorsan be is vonzzák azt. A lenyelt falatok utáni bűntudat pedig csak olaj a tűzre: ha magunkhoz veszünk valamit, az örömmel tegyük, így kizárólag a pozitív energiák áramolnak belénk.

shutterstock_63588799.jpg ()A legjobb, amit tehetünk az az, hogy esténként elalvás előtt közvetlenül vizualizáljuk magunkban azt a képet, ahogy ki szeretnénk nézni, és érezni, hogy könnyedén, frissen és karcsún vonulunk az utcán. Tehát a jelenbe kell tenni a vágyunkat, mintha már a mienk lenne, nem elég csupán akarni.
A tudatalattinkat az érzelmekkel tudjuk befolyásolni, ezért elengedhetetlen a félelmek nélküli őszinte vágy és megélés. Teremtőerőnk hatalmas, csak fel kell fedeznünk magunkban a képességet, hogy használni is tudjuk.

Elme tükre technika

Farkasné Erzsébet, a Mosoly- illetve a Wekerlei agykontroll klub vezetője amellett, hogy másokat is bevezet e módszer rejtelmeibe, maga is aktívan alkalmazza saját életében. „ Az elme tükre technikával 25 kilótól sikerült megszabadulnom. Ennek a lényege az, hogy egy fekete tükörbe beleképzelem azokat az ételeket, amiket szeretek, de magas kalóriatartalmuk miatt ki akartam iktatni az étrendemből. Ez tökéletes például azoknak, akik csokoládé függőségben szenvednek, mivel a gyakorlat rendszeres alkalmazásával nemcsak könnyedén meg tudnak tőle válni, de nem is fogják már annyira kívánni az édességet, mint előtte.”

A kineziológusként is tevékenykedő szakértő szerint az agykontroll alapja a pozitív gondolkodás. „ Pozitív megerősítéssel igazoltan 50-60%-kal nő a rezgésszintünk, ezért érdemes naponta akár többször is bemantrázni magunknak azt, hogy egyre karcsúbb vagyok, vagy hogy laposabb a hasam, mint tegnap. Emellett vizualizálhatjuk azt a képet, hogy ráállunk a mérlegre, és az általunk kiválasztott résznél áll meg a mutató. Fontos, hogy mindezt örömteli érzésekkel kombináljuk!”

Érdemes hozzátenni, hogy az agykontroll alkalmazása nem függ vallási hovatartozástól. A lényeg, hogy ha valaki kipróbálta, vegye észre magán a változásokat, és ne a véletlennek tulajdonítsa azokat. Így egyszerűbb lesz bízni a módszerben, és a jövőben már az élet bármely területén segítségül hívhatjuk a tudatalattinkat.

5 tipp, hogy kezd el az agykontrollt otthon

–    Takarítsd ki a lakást, így semmi se gátolhatja a pozitív energiák szabad áramlását!
–    Használj ellazulást segítő illóolajat (pl. levendula), vagy füstölőt!
–    Figyelj a légzésedre! Mikor fújod ki a levegőt, képzeld el, hogy távozik belőled minden rossz érzés, gondolat.
–    Vizualizáld magad elé, hogy karcsú, egészséges és boldog vagy!
–    Tervezd el, mi mindent fogsz csinálni, illetve milyen új ruhákba fogsz belebújni, mikor vékonyabb leszel!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X