Főoldal > PSZICHÉ > 5 könnyed tipp, hogy minden nap boldogabbnak érezd magad

5 könnyed tipp, hogy minden nap boldogabbnak érezd magad

boldogságkiegyensúlyozottságvidámság
0

Írta: and

Mindannyian lehetünk a padlón, érezhetjük magunkat frusztráltnak, ahogy épp a slamasztika kellős közepén ülünk vagy épp rágódunk bizonyos feladataink vagy kötelességeink miatt. Nem vagyunk kifejezetten szomorúak, nem érezzünk magunkat különösen rosszul, mégsem vagyunk boldogok ezekben a pillanatokban és úgy gondoljuk, még a szerencse sem mosolyog ránk. De az élet túl rövid ahhoz, hogy siránkozzunk! Van […]

Mindannyian lehetünk a padlón, érezhetjük magunkat frusztráltnak, ahogy épp a slamasztika kellős közepén ülünk vagy épp rágódunk bizonyos feladataink vagy kötelességeink miatt. Nem vagyunk kifejezetten szomorúak, nem érezzünk magunkat különösen rosszul, mégsem vagyunk boldogok ezekben a pillanatokban és úgy gondoljuk, még a szerencse sem mosolyog ránk. De az élet túl rövid ahhoz, hogy siránkozzunk! Van pár egyszerű tippünk ahhoz, hogy boldogabb legyél – nem majd egyszer, mikor előléptetnek, megkaparintod az álommunkát vagy álompasit. Úgy értjük: itt és most. Olvasd el az 5 egyszerű, boldogságfokozó tippünket!

1. Próbálj ki valami újat!

Annyi dolog van, amit érdemes megismerni vagy megtanulni – a lehetőségek igazán végtelenek –, de hamar mókuskerékben érezheted magad, ha éjjel-nappal csak ugyanazokkal a feladatokkal foglalkozol. A legfőbb probléma ezzel a mindennapos „forgatókönyvvel” az, hogy nem sarkall új tettekre és nem energetizál. Megelégedsz azzal, ahogy a világot látod és ahogy megtaláltad benne a helyed. Pörgesd fel magad és törd meg az rutint azzal, hogy kipróbálsz valami újat! Iratkozz be egy főzőtanfolyamra, vegyél salsa órákat vagy próbáld ki a sziklamászást – mindegy mi az, lényeg, hogy olyannyira kiszélesítse a horizontod, hogy érezd: élni érdemes. Minél többet tanulsz és tapasztalsz, annál boldogabb leszel.

2. Töltsd az időd boldog emberekkel!

Mind tudjuk: olyan emberekkel, akik természetükből fakadóan vidámak, mindig és mindenkor. Számukra a félig üres pohár mindig félig tele van és nincs olyan probléma, amit meg ne tudnának oldani. Természetesen ők is frusztrálttá válhatnak, ha nem érzik úgy, hogy kerek a világ, mégsem hagyják, hogy az élet apró kellemetlenségei letaglózzák őket. Ezek azok a vibráló személyiségek, akiknek a társaságában te is jobban érezheted magad – emellett bepillantást nyerhetsz abba, ők hogyan látják a dolgokat. Ráadásul a vidámság ragályos, így kétségkívül inspirál arra, hogy úgy élj, ahogy ők.

vidam2.jpg ()3. Fókuszálj a jelenre!

Mihelyst a múltba süppedsz, átadod magad a szomorúságnak, így a végén még melankolikusabbra sikeredik a napod, mint szeretted volna. Ugyanez vonatkozik a jövőre! Semmi értelme olyasmin aggódni, ami még meg sem történt! Szóval mire is kellene összpontosítanod? Ami épp most történik. Nem ami tavaly vagy két hónapja, hanem a jelenben. Nem akarunk arra sarkallni, hogy vágj sutba minden tervet, vagy arra, hogy soha ne gondolj a múltra (sokat tanulhatsz belőle), de a legtöbbet a jelenből meríthetsz, nem pedig olyan dolgokból, amiken elmerengve töprengsz.

4. Ne ítélkezz!

Ha mindig bírálod önmagad (Mit gondoltam? Miét tettem ezt? Mindenképpen fogynom kell!) vagy másokat (Mi az a gönc rajta? Miért nem ad le pár kilót? Nem alkalmas erre a munkára!), elkap a negativitás hulláma és meggátolja boldogságod. Ehelyett próbálj meg minden kis alattomos negatív bírálatot pozitívvá változtatni, és figyeld, mit érzel. Veregesd meg a vállad mindenért, ami jól sikerült, legyen az egy prezentáció, amit leadtál, egy finom étel, amit főztél vagy egy beszélgetés egy baráttal, akinek szüksége volt rád. Minél kevesebbszer tünteted fel magad vagy másokat rossz színben, annál esélyesebb vagy arra, hogy következetesen boldog maradj.

5. Örülj az apró dolgoknak!

A világ olyannyira rohan körülöttünk, hogy hajlamosak vagyunk megfeledkezni azokról az apró de csodálatos örömökről, amik az életet olyan széppé teszik! Friss levegő, napfény, látni egy szivárványt, ülni egy kávézó teraszán egy nagy bögre finom kávéval – ezek azok a dolgok, amik igazán boldoggá tesznek minket. Ha arra fókuszálsz, hogy érzed magad ezekben a pillanatokban, és elraktározod őket, egy boldogabb életet alakíthatsz ki magadnak. Az, hogy a nagy eseményekre (esküvő, fizetésemelés) vágyakozóan, mosollyal az arcodon várj, butaság. Hagyd, hogy az élet apró örömei tegyenek boldoggá és meglátod, hosszú-hosszú ideig élvezheted őket!

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X