Főoldal > PSZICHÉ > Hogyan hatnak a színek hangulatodra?

Hogyan hatnak a színek hangulatodra?

egészségszínek
0

Írta: and

Közismert, hogy az ősi kultúrákban és alternatív tudományokban a színeket gyógyításra is használják. A piros serkentőleg hat testre és lélekre, javítja a vérkeringést, emeli a vérnyomást. A legtöbb érzelmet felerősíti. A sárga élénkíti az idegrendszert és felpörgeti az anyagcserét, segíti testünk méregtelenítési folyamatait. Bár sokan derűs és meleg színnek tartják, mégis felerősítheti a dühöt és […]

Közismert, hogy az ősi kultúrákban és alternatív tudományokban a színeket gyógyításra is használják.

A piros serkentőleg hat testre és lélekre, javítja a vérkeringést, emeli a vérnyomást. A legtöbb érzelmet felerősíti.

A sárga élénkíti az idegrendszert és felpörgeti az anyagcserét, segíti testünk méregtelenítési folyamatait. Bár sokan derűs és meleg színnek tartják, mégis felerősítheti a dühöt és idegességet. Állítólag a csecsemők többet sírnak a sárga szín hatására.

A zöld nyugtató hatású, csökkenti a stressz szintjét. Meglepő módon a zöld felület javítja az olvasás sebességét és a megértést.

A narancssárga emeli a testhőmérsékletet és javítja szervezetünk energiaszintjét. Ébren tartja a figyelmet és jó közérzetet biztosít.

A kék a legkedveltebb szín. Megnyugvást és belső békét sugall, fájdalomcsillapító és gyógyító hatása elismert. Csökkenti a pulzusszámot és a testhőmérsékletet. A teljesítményt is befolyásolja: a kék szobában dolgozók produktívabbak a többieknél. Jellegzetes  a kék szín étvágycsökkentő hatása, ezért javasolják, hogy a fogyókúrázó kék tányérból egyen. Ez a szín ritkán fordul elő  természetes élelmiszerekben, sőt, gyakran együtt  jár a mérgező hatással, így ösztönösen óvakodunk az ilyen élelmiszerek elfogyasztásától.

Az indigókék hatékony a bőrproblémák kezelésében.

A barna kifinomult, konvencionális szín. Sokak szerint a realisták színe. Növelheti a szomorúság és az elszigeteltség érzését.

szinek2.jpg ()Bár sok szakember kételkedik a színek szervezetre gyakorolt hatásában, az alternatív gyógyításban mégis hatékonynak bizonyult a színekkel, színes fénnyel folytatott kezelés. Lehetnek eltérések ízlés és egyéni érzékenység szerint a színek szervezetre gyakorolt hatásában, mégis gyakran észreveheted a hétköznapokban, ahogy a színek hangulatodat befolyásolják.

Wellness Cafe tipp: Jól teszed, ha kiaknázod a színek szervezetedre gyakorolt jótékony hatását, így ugyanis sokat tehetsz az egészségedért.

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X