Főoldal > PSZICHÉ > Fogadalmak helyett – Így leszel boldogabb!

Fogadalmak helyett – Így leszel boldogabb!

boldogságfogadalom
0

Írta: and

Ne panaszkodj! Észrevetted már, hogy mikor valaki elkezdi sorolni a problémáit, azzal a többiek rövidesen versenybe szállnak és megpróbálnak túltenni rajta? Valószínűleg tapasztaltál már hasonlót, és tudod, hogy ettől a te kedved is csak rosszabb lesz, ráadásul a saját bajodon kívül még a többiekét is a nyakadba veszed. Próbáld ki, hogy egy teljes napig nem […]

Ne panaszkodj!

Észrevetted már, hogy mikor valaki elkezdi sorolni a problémáit, azzal a többiek rövidesen versenybe szállnak és megpróbálnak túltenni rajta? Valószínűleg tapasztaltál már hasonlót, és tudod, hogy ettől a te kedved is csak rosszabb lesz, ráadásul a saját bajodon kívül még a többiekét is a nyakadba veszed. Próbáld ki, hogy egy teljes napig nem panaszkodsz! Például ahelyett, hogy bosszankodnál, mert lekésted a buszt, mondd azt: “Milyen jó a napsütésben sétálni!” Ezzel átprogramozod az agyad, sokkal vidámabb leszel, és a nehézségeken is hamarabb túllépsz. Még jobb, ha másokat is bevonsz, így tudjátok figyelmeztetni egymást, ha valaki elfeledkezne magáról.

Tisztázd az álmaidat!

Ha azon kapod magad, hogy nem vagy igazán boldog, de az okára még nem jöttél rá, most segítünk. Előfordulhat, hogy miközben mindenféle elvárásnak próbálsz megfelelni, pont saját magadról feledkezel meg. Fogj egy papírt, és írd le nagyon pontosan milyen életre vágysz! Fontos, hogy ne arra figyelj, mi nem jó most, azt gondold át kivel, hol, hogyan szeretnél élni, milyen munkád legyen, és így tovább. Ne azzal foglalkozz, miként lehetne megvalósítani, elérni őket, most a lényeg, hogy tisztázd az álmaidat. Légy őszinte és tudni fogod, mi az, amin változtatnod kell. Az írást tedd el, időről-időre olvasd újra, így látod majd, jó úton haladsz-e.

shutterstock_71110192.jpg ()Kezdj el adni!

Valami hiányzik az életedből, de nem tudod, hogyan szerezd meg? Biztosan hallottad már a mondást: amit adsz, azt kapod vissza. Ha ezt szem előtt tartod, minden a tied lehet, amire szükséged van, legyen az szerelem, gondoskodás, támogatás, pénz vagy bármi más. Kezdj el adni! Ha együttérzésre vágysz, te is hallgasd meg a barátaidat, ha pénz szűkében vagy, holnap adj pár forintot egy koldusnak. A lényeg nem az összeg nagysága, hanem az, hogy adsz és nem vársz érte viszonzást. Gyakorold az önzetlenséget és meglátod, hamarosan a sokszorosát kapod vissza annak, amit befektettél.

Légy hálás!

Sokszor hajlamosak vagyunk csak a minket érő negatívumokra figyelni, a jó dolgokat pedig szinte észre sem vesszük. Hogyha úgy érzed, kizárólag rossz dolgok történnek veled, kezdd a napot azzal, hogy hálát adsz. Mondd azt: „Hálás vagyok, amiért…” és sorolj fel mindent, ami csak eszedbe jut. Ha minden nap szánsz pár percet arra, hogy köszönetet mondj, azért amid van, rövid idő múlva sokkal fényesebben fogod látni a helyzetet, és megtanulod értékelni az apró dolgokat is.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X