Főoldal > PSZICHÉ > 5 egyszerű módszer, hogy a reggeled stresszmentes legyen

5 egyszerű módszer, hogy a reggeled stresszmentes legyen

egészségreggelstressz
0

Írta: and

Míg néhány ember már az óracsörgés előtt könnyedén kipattan az ágyból,

Míg néhány ember már az óracsörgés előtt könnyedén kipattan az ágyból, mosolygósan készülődik a munkába, másoknak a korai kelés maga a kínszenvedés. Íme öt egyszerű tipp a stresszmentes reggelekért!

1. Pakold be a táskád már este!

Ahogy az általános iskolában átgondoltad, milyen tantárgyaid lesznek holnap és ez alapján pakoltad be a könyveket, füzeteket a hátizsákodba, úgy érdemes felnőttként is összeállítani a másnapi útipakkot. A művelet csak néhány percet vesz igénybe, de így biztosan nem fogod a hajnali kapkodásban otthon felejteni a váltócipőt, ha délután az edzőterembe mész, vagy a pendrive-odat, ha prezentálnod kell a munkahelyen. Nyugodtabban is fogsz aludni, plusz eggyel kevesebb dolgod lesz reggel.

2. Le a szundizással!

Mindannyian tudjuk, hogy a telefonon lévő szundi gomb benyomása nem túl ideális indítása a reggelnek, mégis nehezen tudunk neki ellenállni. Pedig meg kell tennünk, mert értékes perceket veszítünk, és eleve hátránnyal indítunk. Az sem megoldás, ha direkt korábbra állítod az ébresztést, hogy aztán boldogan szundiztathasd a telefonod, hiszen könnyű megcsúszni, s máris rohanásba fullad a reggel. Kelj fel az első ébresztőre, sokkal jobb hangulatban fog telni a napod! A megspórolt perceket pedig fordítsd valamelyik kedves elfoglaltságodra.

3. Igyál sok vizet!

A szépítő alvás után a szervezetednek szüksége van a hidratálásra is. Ébredés után kezdd a napot egy nagy pohár vízzel, hogy beindíthasd ezt a folyamatot!

4. Legyen az első gondolatod pozitív!

Ne hagyd, hogy már kora reggel az elvégzendő feladatok listáján, a fárasztó házimunkán pörögjön az agyad! Indítsd a napot valamilyen pozitív gondolattal! Erősítsd meg magadban az egyik klassz döntésedet, vagy gondolj arra, milyen hálás vagy az életnek a csodálatos pasiért, aki melletted van, vagy a munkáért, amelyben kiélheted a kreativitásodat. Biztosan találsz valami jót.

reggeli2.jpg ()5. Ülj le reggelizni!

Szánj időt arra, hogy rendesen megreggelizhess otthon. Már csecsemőkorunk óta ez a legfontosabb étkezésünk, csak hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla. Ilyenkor bátran fogyaszthatsz szénhidrátot is – a legjobbak a teljes kiőrlésű gabonából készült finomságok , a 100%-os gyümölcslevek pedig egyenesen felturbózzák a reggeledet. A hétköznap otthon, nyugalomban elköltött reggeli igazi luxusnak számít. De ha megteheted, miért mondanál le róla? Emiatt megéri kicsit korábban kelni!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X