Főoldal > PSZICHÉ > A női titok nyitja

A női titok nyitja

férfi
0

Írta: and

Gondolom, a lányok többségének nem okoz meglepetést a fenti kijelentés, hiszen talán genetikailag &

Gondolom, a lányok többségének nem okoz meglepetést a fenti kijelentés, hiszen talán genetikailag így vagyunk kódolva: szeretünk odabújni valakihez, aki erőt sugároz és melegséget, miközben elég csak érezni egymás lélegzetét, közelségét. Az ellenkező nem viszont lehet, hogy annál jobban meglepődik, mert egészen más képe van rólunk.  A bennük rólunk kialakult sztereotípia szerint, ha tehetnénk, minden bizonnyal éjt nappallá téve vásárolgatnánk, telefonálgatnánk és pletykálnánk.

A kívánságlista

A felmérés során csaknem 1000 nőt kérdeztek meg a tudósok arról, hogy amennyiben csak rajtuk múlna, mit csinálnának a legszívesebben mindennapjaik során. Kiderült, hogy a listavezető az alváson kívül, az intim együttlét, 106 perccel. A romantikázás alatt pedig a megkérdezettek nem feltétlenül csak a szexet értették, hanem a másik fizikai közelségének tudatát.

Ugyanakkor, bár előszeretettel gondoljuk azt a másik nemről, hogy csak őket vonja el minden mástól a technika, úgy tűnik, ez alól, mi nők sem vagyunk kivételek, hiszen a második helyen a számítógépes tevékenységek állnak, 98 perccel. Ezt követi a társadalmi életre szánt idő, ezen belül a dumcsizás, fecsegés 82 perccel, a telefonálgatás 57, míg a vásárolgatás 56 perccel. A pihenésre, relaxálásra 78 percet szánna egy nő, ha tehetné naponta, a válaszok tanúsága szerint. Ettől csak kis mértékben maradna el az étkezés, melyre 75 percet fordítanának a válaszolók.

titok2.jpg ()Többségük szívesen sportolna naponta több mint egy óra hosszát is, de csak napi alig több mint fél órát dolgoznának, állítják a női vágyakat felmérők. „A kutatás során arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen lenne egy tökéletes nap női szemmel, figyelembe véve, hogy még a legélvezetesebb tevékenységek is veszítenek az érdekességükből, minél tovább és minél gyakrabban végezzük őket” – nyilatkozták a kutatók.

Nincs új a nap alatt

A vizsgálat is bebizonyította, amit kimondva, kimondatlanul minden nő tud: férfira vágyik. Az érintésére, a babusgatására, a kényeztetésére. Ha ezt nem kapjuk meg, akkor szép lassan belefásulunk a minden napokba, úgy érezzük, hogy csak adunk, és félünk attól, hogy egyszer majd már nem lesz mit adnunk, mert viszonzásul nem kapunk energiát adó szeretgetést, törődést. Márpedig, ha ez a pont eljön, az jelenti számunkra a kapcsolat végét, mert addigra elszigetelődünk, magányossá válunk. Ha azonban érezzük a törődés, a szeretet apró jeleit, akkor ellenkezőleg: egyre jobban kivirulunk és minden eddiginél többet és szívesebben tudunk adni önmagukból, hiszen mikor beleszeretünk valakibe, pont azt reméljük, hogy erős, gondoskodó társra leltünk.

Használati útmutató

A mindig is gyakorlatiasan gondolkodó férfiak többsége számára talán a legegyszerűbb, ha megpróbálnak némileg úgy tekinteni egy nőre, mint például egy kocsira, melynek létezik használati utasítása, amit csak elő kell kapni ahhoz, hogy megtudják mi a baj, és hogy kell orvosolni. Ezt a gondolkodásmódot alkalmazva, pár jó tanács betartásával csodákat tehet egy férfi egy nővel.

1. Mindig érezze a támogatásodat

Persze megbirkózunk egyedül is a feladatokkal, de ellentétben a férfiakkal, akik nem igénylik, hogy erről bárkivel is beszéljenek, mi szeretjük, ha munka közben is érezzük, hogy folyamatosan odafigyel ránk a szerettünk. 

2. Hallgatni neked is tudni kell

A férfiak azt nagyon szeretik a nőkben, hogy olyan jól tudják meghallgatni őket, amikor szükségük van rá. Ám arra nem is gondolnak, hogy ez fordítva sem működik másként: ha mi zaklatottak, kimerültek vagy kétségbeesettek vagyunk, akkor nagyon vágyunk egy kis szeretetteljes beszélgetésre, amit a szerelmünkkel folytathatunk. Ilyenkor kell csak igazán tudnia a férfinak hallgatni, tanácsot adni, vigasztalni! Ha ezt megkapjuk, akkor megerősödik bennünk az érzés, hogy érdemesek vagyunk a szeretetre és eltűnik a bizalmatlanságunk.

3. Vallj szerelmet, akár naponta

A legtöbb férfi úgy vélekedik, hogy mivel együtt van a párjával, az ékes bizonyítéka annak, hogy szereti. Épp ezért kimondani ritkán mondja ki a szeretet szavát. Pedig ez varázsszó. Nem lehet elégszer hallani, ha hitelesen cseng. Ha ez hosszú ideig elmarad, akkor elbizonytalanodunk, és előjön bennünk a szeretetlenség érzése. 

4. Engedd kibontakozni

Amennyiben szeretnéd, hogy ne legyen úrrá női partnereden a „mindig csak adok, de nem kapok vissza semmit” vélekedés, a legjobb, ha időt hagysz arra, hogy felfedezze önmagát, és legyen ideje csak magával foglalkozni. Támogasd, hogy találkozzon a barátnőivel, hogy legyen kivel jól éreznie magát szabadon, aki érzelmi támaszt nyújt neki anélkül, hogy gondoskodnia kellene róla.   

5. Ne hagyd, hogy mártírrá váljon

Mi, nők a legtöbb esetben hajlamosak vagyunk arra, hogy feláldozzuk magunkat a nagy cél érdekében. Épp ezért sokszor nem ismerjük fel a határt, amelyen túl már nem adhatunk a társunknak anélkül, hogy mi magunk ne károsodnánk, ám ha még időben észbe kapunk, nem válunk mártírrá, aki bűnbakot keres elrontott életéért. Ha hagyod, hogy önállóan is hozzon döntéseket partnered, melyekért felelősséggel tartozik, segítesz neki abban, hogy kialakítsa saját határait és boldogabb ember lehessen.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X