Főoldal > PSZICHÉ > Álmomban már láttalak? Furcsa éjjeli kalandjaink jelentése

Álmomban már láttalak? Furcsa éjjeli kalandjaink jelentése

álomálomfejtés
0

Írta:

A Maxima újságírója a legjobb álmoskönyvek segítségével kezdett nyomozni furcsa é

A Maxima újságírója a legjobb álmoskönyvek segítségével kezdett nyomozni furcsa éjjeli kalandjának jelentése után.

Eddigi életem legszürreálisabb álmán vagyok túl. Hosszú, fehér ruhában álltam az ablak előtt, aztán gondoltam egyet, és  szimplán kirepültem, mintha mi sem lenne természetesebb. Eddig olyan angyalinak hangzik, de egy kicsit szürreálissá változott a dolog, amikor a fehér felhőcskék között elhúzott mellettem egy repülő, amelyből Justin Timberlake, Marylin Monroe és Nicki Minaj integetett lelkesen (ez utóbbi énekelt is közben). A barátnőim remekül szórakoztak rajta, mikor elmeséltem, és elhatároztuk, hogy összedobjuk az álmoskönyveinket, és kibogozzuk, mit is jelenthet ez a zagyva, de mulatságos álom.

No para!

Nálam otthon a nagy klasszikus, Krúdy Gyula álmoskönyve volt meg, bár bevallom, eddig nem olvastam rongyosra. Ábécésorrendben tartalmazza a lehetséges álmokat. Az ablak csak úgy szerepel, hogy ablakon kinézni, vagy kimászni. Végül is kikerültem rajta, úgyhogy megnéztem az utóbbi jelentését. Azt írta, ne menjek vásárra, mert elkötik a lovam… Ajjaj, csak nem fognak meglopni? A repülésről is csak azt tudtam meg, hogy ha háztetők felett történik, az szegénységet jelent, víz és mező felett repkedni viszont gazdagságot szimbolizál. Nem láttam, de reménykedem, hogy természetes táj volt alattam. A felhők Krúdy szerint hiábavaló félelmeket jeleznek – ebben lehet valami, valóban mindent túlparázok. A repülőgépről egy szó sem esett benne, Justin Timberlake-et meg már értelemszerűen nem is kerestem.

almoskonyv2.jpg ()Te mit álmodtál?

Biztosan te is ismered a mondást: Aludj rá egyet! Lauri Quinn szerint pontosabb így: álmodj rá egyet! (A szerző gyerekkorától álomnaplót vezet, ennek hatására kezdett pszichológiával foglalkozni.) Hamar rájöttem, hogy ebben a könyvben nem tudom kapásból kikeresni a címszavakat – ennek először nagyon nem örültem, hiszen minél előbb meg akartam tudni az álmom jelentését, de a türelmetlenségemről aztán meg is feledkeztem. A könyv kimondottan olvasmányos, mintha rövid novellákat, abszurd vagy vicces sztorikat olvastam volna levelek formájában. Ezek mind álmok, amiket megírtak Laurinak, hogy értelmezze őket. Meg is tette, és az álmodó aktuális élethelyzetéről is adott infókat – tehát sok-sok ember magánéletébe engedett bepillantást. Jól is tette, hiszen kukkolni mindannyian szeretünk.

Az én álmomhoz hasonló levelet nem találtam, ezért a hátsó szótárrészből tájékozódtam. Megtudtam, hogy Lauri értelmezése szerint meg szeretnék szabadulni a terhektől, és ez hamarosan sikerülhet, amitől a lelkem szárnyalhat. Az ablak is jelkép: eszerint megvan a képességem, hogy átlássak a dolgokon. Ezt sajnos én nem érzem, pedig hányszor szeretnék belelátni mások fejébe (legalább egy pillanatra), vagy könnyedén átlátni egy-egy kusza szitut. A felhők, ha puhák és fehérek – azok voltak –, pozitív gondolatokat jeleznek. Ez jól hangzik… Hírességekről nincs szó, fura. Igazán hitelessé akkor vált számomra a könyv, amikor a levelek között találtam egyet, amelyik szinte teljesen megegyezett egy korábbi álmommal, és a magyarázat is stimmelt.

A cikk folytatását elolvashatod a legújabb Maxima magazinban!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X