Főoldal > SZÉPSÉG > Ne szőrözz! – A végleges szőrtelenítés leghatékonyabb módszerei

Ne szőrözz! – A végleges szőrtelenítés leghatékonyabb módszerei

bőreljáráskezelésszakemberszőrtelenítés
0

Írta: and

Mit jelent a végleges szőrtelenítés? A kellemetlen szőrszálak felszámolására a világon a nők és férfiak évente több mint 10 milliárd dollárt költenek. A hagyományos epilálás helyett válaszd a villanófényes tartós szőrtelenítést, mellyel még a világos szőrzet, a pigmentált bőrelváltozások és a seprűvénák is végleg eltávolíthatók. „Az IPL technológiájú tartós szőrtelenítés egyedülálló tulajdonsága, hogy a kezelések […]

Mit jelent a végleges szőrtelenítés?

A kellemetlen szőrszálak felszámolására a világon a nők és férfiak évente több mint 10 milliárd dollárt költenek. A hagyományos epilálás helyett válaszd a villanófényes tartós szőrtelenítést, mellyel még a világos szőrzet, a pigmentált bőrelváltozások és a seprűvénák is végleg eltávolíthatók.

„Az IPL technológiájú tartós szőrtelenítés egyedülálló tulajdonsága, hogy a kezelések alatt akár nulla fok alá is hűthető a kezelőfej” – mondja szakértőnk, Tresz Ágnes IPL szőrtelenítési szakértő. Bőröd kíméléséről és a kellemes érzetről a progresszív vízhűtésű kezelőfej, az optimális energia csomagokról pedig a multi impulzus üzemmód gondoskodik.

A harmadik generációs, Spectra Quattro berendezést kétszeres energiasűrűség valamint 40 J/cm2 érték jellemzi. A hőhatás a fényenergia kromofórban ((festékhordozó sejtekben) való elnyelődése során jön létre. Ebből következik, hogy világosabb színű szőrszál esetén – melyben kevesebb az energia elnyelő melanin – bizonytalan, hogy elegendő hőmennyiség fog-e képződni a megbízható hatás létrejöttéhez.

Az eljárás annál eredményesebb, minél nagyobb a bevitt energia, mely fontos jellemzője, hogy a magas energiaszint és a nagyenergiájú fényimpulzusok kockázatmentesek, illetve nem károsítják bőrödet.
 

Szőrmentesen kék zafírral

Az IPL készülékek fényforrása – a lézerektől eltérően – széles fényspektrumú, színes fény. „Bőröd kromofórjai különböző színűek, ezért azokra különböző spektrumú fénysugarakkal lehet eredményesen hatni” – mondja szakértőnk. A berendezéseknél alkalmazott kék zafír cserélhető, a fényspektrum szűrők stratégiailag szűrik meg a fényt, ezzel gondoskodnak a különböző kezelésekhez hangolt optimális fényspektrum létrehozásáról, az eredményesség fokozásáról és a bőr felesleges hőterhelésének elkerüléséről.

A készülék reflektorteste 24 karátos arannyal bevont, és úgy van kialakítva, hogy a xenon fényforrás által keltett fény 100%-át a fényvezető kék zafír kristályra sugározza. Így a speciális kivitelű arany reflektortest összeszed, újrafókuszál és visszafordít minden, a bőrről visszaverődő vagy egyéb szórt fényt.

shutterstock_62696677.jpg ()A kezelést bízd mindig szakemberre!

A tartós szőrtelenítésre lehetőség szerint tisztán, smink és testápoló szerek használata nélkül érkezz, minimum 2mm hosszú szőrzettel.

A kezelés megkezdése előtt a szakember elmagyarázza az eljárást, az elvárható eredményeket, a kezelés menetét, az otthoni ápolást és valamennyi lehetséges hatást.

Az eljárás után használj bőrnyugtató-, hűsítő krémet, napfényvédőt, és kerüld a kozmetikumok, bőrirritáló anyagok használatát a kezelés utáni 1-2 napban. Ne napozz, szoláriumozz, és ne használj barnító krémet a kezelés előtt és után 8 napig, illetve borotválást se végezz, amíg a bőrpír el nem tűnik.

Kerüld az uszodákat, a forró vízben való fürdést legalább 24 óráig!
A szőrtelenítést követően nem javasolt a gyantázás, az epilálás, a csipesszel történő kiszedés és a szőrtelenítő krém sem.

Wellness Cafe tipp: A hámló bőrt soha ne tépd le, mert foltosodást eredményezhet!

Kiknek nem javasolt a villanófényes eljárás?

Az intenzív fényimpulzus rendszerű kezelések elvégzése nem javasolt, ha nem töltötted még be a 18. életévedet, ha egészségügyi rendellenségekkel küzdesz (cukorbetegség, keringési zavarok, epilepszia, melanoma), és akkor sem, ha babát vársz, lázas vagy, nyílt sebek és sérülések vannak a bőrödön, vagy herpesztől szenvedsz.

Amennyiben fényérzékenyítő gyógyszereket szedsz, vagy az elmúlt 21 napban gyantáztál, esetleg eltávolítottak rólad egy tetoválást, nem jelentkezhetsz IPL kezelésre.

Wellness Cafe tipp: Kérd ki kezelőorvosod véleményét bármilyen más kondíció esetén, mely veszélyeztetheti a biztonságos kezelést!

Hány alkalom szükséges a végleges eredményhez?

Az, hogy a kezelést hányszor kell elvégezni, egyénenként eltérő, ám átlagosan 5-8 kezelés szükséges a kívánt eredmény eléréséhez. Szakértőnk tapasztalatai nyomán a tartósság, illetve a véglegesség kérdése attól is függ, hogy kinél hány aktív szőrnövekedési fázis váltakozik.

Ha mindegyik fázist sikerül a növekedési időszakban kezelni, akkor végleges megoldást érhető el. Egyeseknél teljesen sikerül a szőr kiirtása, így azok több év után sem nőnek vissza, míg mások sokkal erősebb szőrzettel rendelkeznek, így náluk a végleges megoldás sajnos nem kivitelezhető, hiszen a szőröket a szervezet bizonyos időszakonként újratermeli. Itt csupán tartós megoldás létezik.

A kezelés utáni 10 napban az aktív, növekedési fázisban lévő szőrszálak kihullanak, így sima, szőrmentes bőrfelület a végeredmény. A következő fázis növekedéséig 6 – 12 hét is eltelhet, mely szintén egyénenként változó. Az ideális eredményhez fontos, hogy megfelelő legyen a bőr és a szőr közötti kontraszt, tehát kellően sötét legyen a szőrszál, illetve elég fehér a bőr. Ebben az esetben elérhető, hogy az adott területen szinte semmilyen szőr ne nőjön, illetve csak pihésen, alig láthatóan jelenjenek meg szőrszálak.

Sima, bársonyos bőr akár egy kezelés után

„Nincs akadálya annak sem, hogy az egész test szőrtelenítését elvégezzük egy alkalommal – mondja szakértőnk – azonban ez időigényes folyamat, így általában felosztjuk az egyes területek kezelését. Egy teljes láb szőrmentesítése körülbelül 2 órát vesz igénybe, ám ha még hónaljat, intim területet, vagy arcot is szeretnél kezeltetni, akár 3 órán keresztül is tarthat az eljárás.”

Wellness Cafe tipp: 10 kezelést követően árkedvezménnyel veheted igénybe a tartós szőrtelenítést, így garantálva, hogy végleg megoldódjon szőrnövekedés problémád.

Szakértőnktől itt kérdezhetsz: info@szor.hu, www.szor.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X