Főoldal > SZÉPSÉG > Szike nélkül is lehetsz bombanő!

Szike nélkül is lehetsz bombanő!

gyógykúraléböjtmegtisztulásmegújulásméregtelenítés
0

Írta: and

Méregteleníts intenzíven! A böjtölés nem azt jelenti, hogy éhezned kell, ám évente kétszer érdemes rászánni magad, hogy szervezeted megszabadulhasson a méreganyagoktól és a felesleges zsíroktól. Ha önként lemondasz a szilárd táplálékokról, tudatos és kitartó vagy, a méregtelenítő kúra végére valósággal újjászületsz. A számos léböjtkúra közül az egyik legismertebb és legeredményesebb a reformtáplálkozás kiemelkedő alakjának, Dr. […]

Méregteleníts intenzíven!

A böjtölés nem azt jelenti, hogy éhezned kell, ám évente kétszer érdemes rászánni magad, hogy szervezeted megszabadulhasson a méreganyagoktól és a felesleges zsíroktól. Ha önként lemondasz a szilárd táplálékokról, tudatos és kitartó vagy, a méregtelenítő kúra végére valósággal újjászületsz.

bombanocikkketto.jpg ()A számos léböjtkúra közül az egyik legismertebb és legeredményesebb a reformtáplálkozás kiemelkedő alakjának, Dr. Otto Buchinger nevéhez fűződik, aki felfedezte, hogy számos krónikus és akut betegség gyógyítható, illetve mérsékelhető a böjtöléssel. Buchinger programjában a test és a lélek szoros kölcsönhatásban állnak egymással, valamint a mozgás, a relaxáció és a masszázs kiemelkedő fontosságú. Az általa kidolgozott gyógykúrát már 100 éve használják, amely négy szakaszból áll: a tervezés, a felkészülés, a böjt és a levezetés.

Wellness Cafe tipp: A diéta meglehetősen drasztikus, így elkezdése előtt konzultálj szakemberrel, illetve ha 5 napnál tovább folytatnád, ezt kizárólag orvosi felügyelet mellett tedd.

Tartsd be a szabályokat!

A kúra során nem vehetsz magadhoz szilárd táplálékot, csak folyadékot: naponta 2-3 litert és maximum 2 deci gyümölcslevet. A napi kalóriabevitel nem haladhatja meg a 250 kcal-t, a diéta teljes mértékben fehérje-és zsírmentes, ám nagy mennyiségben tartalmaz a szervezet számára szükséges vitálanyagokat.
A léböjt során figyelj arra, hogy minden nap mozogj legalább 10 percet, és igyekezz minél többet pihenni. Az 5 napos kúra alatt hagyd abba, vagy legalábbis mérsékeld a dohányzást, a kávé-, az édesség- és az alkoholfogyasztást, és mindig alaposan rágd meg az ételt.

bombanocikk.jpg ()Forgatókönyv 5 napra

A bevezető napon csak zöldségeket fogyassz. A következő napokon reggeli előtt igyál keserűsót, majd kortyolj el egy pohár frissen facsart gyümölcslevet, mellé ásványvizet. Az ebéd fél liter zöldségekből készült szűrt leves, délután 3 deci cukormentes gyümölcslé, a vacsora 1 pohár zöldséglé, sok ásványvízzel. Nagyon fontos, hogy az étkezések között legalább 2 liter folyadékot (nátriumszegény ásványvizet  vagy cukormentes gyógyteát) igyál.
A utolsó naptól kezdve fokozatosan átállhatsz egy teljes értékű, ám könnyed étrendre.

Wellness Cafe tipp: Ha úgy érzed, alacsony a vércukorszinted, a teába keverhetsz egy-két kanál mézet.

Szakadj ki a mindennapos stresszből!

A Buchinger gyógykúrában a csökkentett táplálékbevitel miatt az emésztőrendszer nyugalmi állapotba kerül, és beindulnak a kiválasztási folyamatok. Normalizálódik a vérkeringés, felgyorsul a szervezet anyagcseréje és a felesleges tartalékok lebomlása.
A böjt pozitív hatást gyakorol a különféle mozgásszervi-és anyagcsere-problémákra, a bőr- és szívbetegségekre, a légúti bántalmakra, és csodálatos lelki-szellemi megtisztulást eredményez.

Fotó: Profimedia.hu

Érd el te is hatékonyabban a célodat, és felejtsd el derekadra tekert strandtörülközőt!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X