Főoldal > SZÉPSÉG > Íme, a 7 legnagyobb szőrtelenítési hiba

Íme, a 7 legnagyobb szőrtelenítési hiba

borotválkozásgyantázáshibaradírozásszőrtelenítés
0

Írta: and

Nem radírozol A radírozás a legjobb védekezés a befelé nőtt szőrszálak ellen, nem számít, milyen szőrtelenítési módszert alkalmazol. Ha már fenn áll a probléma, radírozd át a területet egy finom szemcsés termékkel. A borotválkozás után megjelenő kellemetlenségek úgy küszöbölhetők ki, hogy naponta használsz olyan testápolót, amiben alfa-hidroxi sav van, ez fellazítja az elhalt hámsejteket. Ha […]

Nem radírozol

A radírozás a legjobb védekezés a befelé nőtt szőrszálak ellen, nem számít, milyen szőrtelenítési módszert alkalmazol. Ha már fenn áll a probléma, radírozd át a területet egy finom szemcsés termékkel. A borotválkozás után megjelenő kellemetlenségek úgy küszöbölhetők ki, hogy naponta használsz olyan testápolót, amiben alfa-hidroxi sav van, ez fellazítja az elhalt hámsejteket. Ha pedig gyantázás után szembesülsz a bosszúságot okozó jelenséggel, vesd be a testápolót két nappal a procedúra előtt, majd három nappal utána.

Wellness Cafe tipp: D’oliva bőrradíros tusfürdő (990 Ft)

borotvacikk1.jpg ()Reggel az első dolgod, hogy leborotváld a lábad

A reggeli zuhanyzás végén történő borotválkozással ugyan időt spórolsz, de az biztos, hogy nem a legsimább lesz az eredmény. Miközben alszol, a lábak egy picit megduzzadnak, ami megnehezítheti a szőrtelenítést. Szabadulj meg a nemkívánatos szőrszálaktól inkább este, ekkor nem ejtesz hibát.

Egy forró fürdő közepette borotválkozol

A meleg vízben való lazítás miatt átmenetileg a lábak egy kicsit szintén püffedtek lehetnek, szóval ekkor is ajánlatos elkerülni a borotvát. Ha viszont mindenáron a kádban szeretnéd letudni a feladatot, akkor ez előzzön meg minden mást: ha már tíz percet vársz a művelet megkezdéséig, ne számíts selymes végtagokra.

Életlen borotvapengével borotválkozol

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a már hónapokkal ezelőtt vásárolt borotvával esnek neki a lábaiknak, pedig egy új penge csodákra képes. Nem csak hogy pihe-puha lesz a hatás, de a rendszeresen cserélt borotvapengék a borotválkozást követő piros dudorok megelőzésének zálogai is.

Wellness Cafe tipp: Gillette Venus Embrace borotva (3118 Ft)

Megfeledkezel a borotvahabról

A borotvahabra nem csak azért van szükség, mert megelőzhető vele a bőrirritáció, de a habbal még egy plusz fél milliméter szőr is eltávolítható. A készítménnyel állítsd fel az apró szálakat, így könnyen megszabadulhatsz tőlük.

Wellness Cafe tipp: Gillette Satin Care női borotvagél érzékeny bőrre (1305 Ft)

borotvacikk2.jpg ()Túl gyakran gyantázol

Lehet, hogy már az első, jelentéktelen méretű borosta láttán erős késztetést érzel a következő gyantázás megejtésére vagy, ami még rosszabb, rögtön a borotva után nyúlsz. Muszáj legyőznöd ezt a kényszert. Legalább négy hetet kell várni két gyantázás között, mert ennyi idő kell, hogy a szőr elég hosszú legyen ahhoz, hogy a gyanta azt maradéktalanul kitépje.

Wellness Cafe tipp: Veet® Könnyű zselégyanta normál és érzékeny bőrre (2799 Ft), Veet® Használatra kész hideggyanta szalagok: normál és érzékeny bőrre, Suprem’Essence (1299 Ft)

A hónap rossz időszakában gyantáztatsz

Valószínűleg a menstruációs ciklusod függvényében választasz időpontot, ha gyantáztatásra készülsz, de a fájdalomküszöb miatt is figyelembe kell venni ezt a tényezőt. Az ilyenkor végbemenő hormonális változások  következtében is előfordulhat, hogy érzékenyebb vagy a fájdalomra. A legjobb a ciklus közepén túlesni ezen a kínokkal tarkított szépészeti beavatkozáson, ezért ha lehet, időzítsd az ovulációt követő napokra.

Itt a jó idő, hozd formába magad! Van egy tippünk!

Érd el te is hatékonyabban a célodat, és felejtsd el derekadra tekert strandtörülközőt!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X