Főoldal > SZÉPSÉG > 5 tipp, hogyan tartsd karban a körmöd

5 tipp, hogyan tartsd karban a körmöd

egészségkörömkörömápolásmanikűr
0

Írta: and

A körmök karban tartása kétélű dolog. Egyrészt szeretnénk, hogy szépek legyen, ezért ennek megfelelően lakkozzuk, másrészt azt, hogy egészségesek maradjanak, melynek a gyakori polírozás, lemosás nem feltétlenül tesz jót. Íme, 5 tipp, hogyan őrizheted meg körmeid épségét. 1. Válts acetonmentes lemosóra! Az aceton ugyanis nemcsak a körömlakkot távolítja el, hanem a körmöt védő olajokat is, […]

A körmök karban tartása kétélű dolog. Egyrészt szeretnénk, hogy szépek legyen, ezért ennek megfelelően lakkozzuk, másrészt azt, hogy egészségesek maradjanak, melynek a gyakori polírozás, lemosás nem feltétlenül tesz jót. Íme, 5 tipp, hogyan őrizheted meg körmeid épségét.

1. Válts acetonmentes lemosóra!

Az aceton ugyanis nemcsak a körömlakkot távolítja el, hanem a körmöt védő olajokat is, így a köröm könnyen szárazzá és törékennyé válik. Ezt elkerülendő, használj acetonmentes lemosót, és a körömlakk lemosását is minimalizáld.

korom2.jpg ()

2. Legyen közepes hosszúságú a körmöd!

Tudjuk, hogy szép a hosszú köröm, de ha úgy látod, hogy a vége már töredezik, gyenge, inkább áldozd be azt a részt, és reszeld le. A közepes hosszúságú köröm is tud ugyanolyan szexi lenni, de sokkal könnyebben megtartható a köröm egészsége, és kevésbé válik gyengévé, töredezetté.

3. Ne áztasd sokáig!

A körömnek is ugyanolyan káros, ha hosszú ideig víz alatt van, mint a bőrnek. Könnyen kiszárad, berepedezhet. Ha csak teheted, tartsd távol a körmöd a víztől, mosogatásnál például használj gumikesztyűt.

korom3.jpg ()4. Végy biotin-kezelést!

Nem kell semmi ördöngösségre gondolni. Ha rendszeresen fogyasztasz tojást, illetve olyan termékeket, melyek élesztőt és búzát tartalmaznak, akkor megfelelő mennyiségű biotin, azaz H-vitamin kerül a szervezetedbe, mely megóvja körmeid épségét.

5. Használj citromlevet!

A körmöt elborító barnás vagy fehér foltok nem túl esztétikusak. Megszabadulni tőlük legegyszerűbben citromlével tudsz. Facsard ki egy citrom levét, márts bele egy vattát, és mosd le velük a körmeidet, így körmeid színe ismét egészséges és egyenletes lesz.

Sport vagy sör? Jöhet mindkettő!

5 megdöbbentő tévhit a dezodorokról

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Így győzd le az allergiát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X