Főoldal > SZÉPSÉG > Az ősz legdivatosabb parfümjei

Az ősz legdivatosabb parfümjei

illatnőiőszparfüm
0

Írta: and

    Rózsakert és exkluzív illatok Miután sorra debütálnak a legnagyobb divatházak új illatai, érdemes kicsit körbejárni, hogy milyen illatok közül is választhatunk, hogy trendi, újdonságokkal hódíthassunk a következő szezonban. Az új kollekciókban a dizájnerek intim bepillantást engednek vágyaikba, személyiségükbe, szenvedélyeikbe, melyek mind egy-egy illatkreációban manifesztálódnak. Az Escada új illatában például a klasszikus illatjegy, a […]

 

 

Rózsakert és exkluzív illatok

Miután sorra debütálnak a legnagyobb divatházak új illatai, érdemes kicsit körbejárni, hogy milyen illatok közül is választhatunk, hogy trendi, újdonságokkal hódíthassunk a következő szezonban.

Az új kollekciókban a dizájnerek intim bepillantást engednek vágyaikba, személyiségükbe, szenvedélyeikbe, melyek mind egy-egy illatkreációban manifesztálódnak.

escada.jpg ()Az Escada új illatában például a klasszikus illatjegy, a rózsa halvány rózsaszín elixírben találkozik a körte és a ylang ylang illatával. „Az Especially Escada illata a napsugár első sugaraiban megcsillanó rózsakertbe vezeti a viselőjét” – jellemzi a vidám, virágos illatot tervezője, Will Andrews.

A Jil Sanders új illata, az Eve ezzel szemben hű marad a divatcég filozófiájához: a természetes, egyszerű és nőies illatkreációban a pacsuli, a fehér bors és a grapefruit keveredik a vadrózsa, az arab jázmin és az ibolya illatával, egyszerre virágos, mégis érzéki-orientális illathatást eredményezve.

Az Armani igazi ritkasággal állt elő. Giorgio Armani elsősorban nyári kollekciója által ihletetten alkotta meg a fekete nőszirom és étcsokoládé illatát ötvöző La Femme Bleue illatát. Mivel a parfümből mindössze 1000 flakon kerül forgalomba, garantáltan exkluzív, értékes illatélményt kapunk.

Nő, cukorkák, Lola

„A női erőt akartam üvegbe zárni” – jellemzi új illatát Diane von Furstenberg. A tervezőnő ezen szándékát pedig Aurélian Giuchard parfümkészítő alakította át az ibolya, a pacsuli a mirha és a pézsma illatát ötvöző virágos-fás illattá . lolajo.jpg ()
 

A Prada viszont a határtalan életöröm megörökítésére törekedett – mutatta be a Prada Candy-t Miuccia Prada. Már a parfüm neve is édes kísértést ígér, a pézsma, a karamell, a vanília harmonikus keveréke, és az arany-pink színben pompázó, bonbonra emlékeztető csomagolás pedig meg is valósítja azt.

Július 27-től érhető el Marc Jacobs Lola illatának nyári változata az Oh, Lola! Bár a két illat csak kis mértékben különbözik, a málna és a körte illatával gazdagított bazsarózsa és a pézsma frissebb, nyáriasabb, rózsaszín üvegbe zárt illatot ígér a meleg nyári estékre.

Könyvtár és utazás

A Bottega Veneta július 17-én mutatta be első női illatát. „Egy régi, zöld dombokkal körülvett vidéki villát képzeltem el magam elé az illat megalkotásakor, fa parkettával, könyvtárral, bőrkötéses könyvekkel. Ezzel a vízióval kezdődött minden” – vallja a márkától szokatlan terület kreatív alkotófolyamatáért felelős Tomas Maier. Az eredmény egy a pacsuli, a jázmin és a bors illatát ötvöző új illat, melyet Nine d’Urso, Inès de la Fressange modellikon testvére népszerűsít.

chalayan.jpg ()Szintén júliusban debütált Hussein Chalayan első illata. A tervező nem véletlenül vált híressé kísérletező kedvéről és szokatlan kreációiról – az új illat is megfelel ezeknek az elvárásoknak. Az unisex parfüm a tervező utazását szimbolizálja Ciprusból Londonba, ennek megfelelően az illat gazdag és bőséges, amilyenek az utazás során szerzett élmények is. Az összetétel szintén ezt a koncepciót tükrözi: a narancsvirág, a citromfélék, a boróka, a tömjén, a pézsma és a cédrus illata belső, egzotikus utazásra invitál.

Akármelyik illatot is választjuk tehát, az biztos, hogy egy darabot az illat megalkotóiból is magunkra fújunk, ahogyan az is garantált, hogy ellenállhatatlan, trendi illattal kezdhetjük az új szezont.

Látogass el Sárvárra! – 7 ok, amiért érdemes

Irány Zalakaros – Meríts erőt a természet csodáiból!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X