Főoldal > SZÉPSÉG > A legtutibb bőrszépítő tippek

A legtutibb bőrszépítő tippek

alvásbőrbőrradírrostszépség
0

Írta: and

Aludj sokat! Napi 7-9 óra alvás elengedhetetlen ahhoz, hogy ne csak kiegyensúlyozott légy, de a bőröd is ragyogjon. Alvás közben ugyanis olyan hormonok termelődnek, amelyek a sejtek megújulásáért felelősek, vagyis ekkor tud a bőr leginkább regenerálódni. Étkezz megfelelően! A rohanás közben bekapott péksütik és gyorsételek szinte azonnal nyomot hagynak a bőrön, az eredmény: apró pattanások, […]

Aludj sokat!

Napi 7-9 óra alvás elengedhetetlen ahhoz, hogy ne csak kiegyensúlyozott légy, de a bőröd is ragyogjon. Alvás közben ugyanis olyan hormonok termelődnek, amelyek a sejtek megújulásáért felelősek, vagyis ekkor tud a bőr leginkább regenerálódni.

Étkezz megfelelően!

A rohanás közben bekapott péksütik és gyorsételek szinte azonnal nyomot hagynak a bőrön, az eredmény: apró pattanások, egyenetlen bőrfelszín és rugalmatlan bőr. Fogyassz sok gyümölcsöt és zöldséget, melyek tele vannak vitaminnal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal. Az élénk színű gyümölcsök a legjobbak, ezek tele vannak tápanyagforrással.

Ne spórolj a rostokkal!

A rostok az emésztésben játszanak főszerepet, így kihatnak a szép bőrre is. Méregtelenítik a szervezetet és vízmegtartó hatásuk is fontos a bőr szempontjából. A teljeskiőrlésű gabonából készült termékek és a hüvelyesek tartalmazzák a legtöbb tápanyagot. A gabonák héjában kollangéntermelést serkető anyagok találhatók, a hüvelyesekben pedig sok az antioxidáns.

vizcikk.jpg ()Igyál sokat!

A hidratáltság nagyon fontos a bőrnek, a száraz bőrön előbb megjelennek a ráncok és az arcbőr nemcsak rugalmasságából veszít, de felszíne egyenetlen és fakó lesz. A cukros üdítők helyett válassz inkább napi 2-3 liter ásványvizet, vagy gyógyteát.

Egyél lenmagot és lecitintartalmú ételeket!

A lenmag vízmegtartó képessége fokozza a bőr rugalmasságát és erősíti védekezőképességét. Ha nem szereted a magot, akkor a belőle készült olajat fogyaszd rendszeresen. A lecitin karbantartja a szöveteket, erősíti a sejtek védőrétegét és rugalmasságát. Fogyassz rendszeresen tojást, karfiolt, mogyorót, paradicsomot, burgonyát vagy spenótot – ezek magas lecitintartalmú ételek.

Radírozz!

Ne rohanj egyből a drogériába, te is egyszerűen elkészíthetsz egy remek bőrradírt. Kell hozzá: cukor, avokádó, édes mandulaolaj és sheavaj. Mixeld össze őket, és kend fel a bőrödre. Meglátod alapos bőrradírozás után tisztának, frissnek és bársonyosnak, – az olajnak és a sheavajnak köszönhetően pedig – rugalmasnak és hidratáltnak érzed majd a bőröd.

Mozgás!

Mozgás hatására javul a sejtek vízháztartása és ehhez nem is kell mindennap az edzőteremben lógnod. Már az is sokat segít, ha sétálsz a szabad levegőn, persze a napvédelemről ne feledkezz meg! Arról nem is beszélve, hogy a mozgás nemcsak a bőröd, de az alakod karbantartásában is segít.

Formásabb alak, lépésről lépésre!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X