Főoldal > SZÉPSÉG > Tüntesd el a nyár nyomait!

Tüntesd el a nyár nyomait!

bőrbőrradírnapozáspakoláspigmentfolt
0

Írta: and

Bőrápolás A napsütötte bőr jól mutat, de csak akkor, ha közben nem száraz. A napozás utáni krémeket nem csak közvetlen a napozás után használhatod. “Hétköznapi” testápolóként is funkcionálnak. Amíg el nem fogy, nyugodtan használd azt, jövőre már egyébként sem biztos, hogy érdemes: felbontva elveszítik ugyanis szavatosságukat. Nagy előnyük, amellett, hogy hidratálják és ápolják a bőrt, […]

Bőrápolás

A napsütötte bőr jól mutat, de csak akkor, ha közben nem száraz. A napozás utáni krémeket nem csak közvetlen a napozás után használhatod. “Hétköznapi” testápolóként is funkcionálnak. Amíg el nem fogy, nyugodtan használd azt, jövőre már egyébként sem biztos, hogy érdemes: felbontva elveszítik ugyanis szavatosságukat. Nagy előnyük, amellett, hogy hidratálják és ápolják a bőrt, hogy olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek védik a megszerzett barnaságot, vagyis sokkal tovább maradhat aranybarna a bőröd.

Hetente egyszer használj bőrradírt, melynek segítségével eltávolíthatók az elhalt hámsejtek, így bőröd nemcsak levegőhöz jut, de a krémek hatékonysága is fokozottabbá válik. A bőrradírt te magad is elkészítheted. Narancsolajat és barnacukrot keverj össze, és masszírozd vele a bőrödet gyengéden.

nyomcikk1.jpg ()Küzdj meg a pigmentfoltokkal!

A napozás előhozza a pigmentfoltokat, a már meglévőket pedig tovább sötétíti, többnyire akkor is, ha a legnagyobb faktorszámú naptejet használjuk. Ma már számos halványító termék kapható, de ha ezek nem segítenek, akkor kozmetikus segítségét is kérheted. Többféle módszer létezik a barna foltok eltűntetésére vagy halványítására. A kellemetlen foltok azonban betegségeket is jelezhetnek, ezért érdemes szakemberhez fordulni. Ha a természetes halványítás híve vagy, készítsd el otthon a következő receptet. Keverj el egy evőkanál cukrot egy citrom levével, majd finoman dörzsöld be vele a bőröd. Radíroz és halványít is egyben.

 

 

Lábápolás

Imádjuk a szandált és a papucsot, egyetlen hátránya azonban, hogy a láb pillanatok alatt kiszárad. Ez leginkább a sarkakat érinti, amely ha nem kezeljük, be is repedhet, ami ráadásul fájdalmas is. Mi több, esztétikailag sem éppen a legszebb a repedt sarok. Ha minden este átdörzsölöd finom bőrradírral a lábfejed, megakadályozhatod a bőrkeményedést és a bőr elszíneződését. Éjszakára érdemes kimondottan a láb hidratálására ajánlott készítményt használni, vagy tegyél fel egy otthoni pakolást. Ehhez szükséged lesz szezámmagolajra és egy pár zoknira. Lefekvés előtt kend az olajat a lábadra, húzd fel a zoknit és durmolj reggelig. Mikor felébredsz garantáltan finom, puha lesz a lábadon a bőr.

Kényeztetés az egész testnek

Ha bőrápolásról van szó, alkalmazd az ázsiai nők körében közkedvelt kókusztejes fürdőt. Merülj el a habokban 20 percre, hogy bőröd tökéletesen selymessé váljon. Készítsd el magad! Keverj a fürdővízbe 1 liter kókusztejet, 2 csepp vaníliaolajat és fél liter tejszínt. Az eredmény magáért beszél.

Hajápolás

A haj és a fejbőr ugyanúgy igényli a hidratáltságot, akár a bőrünk, ráadásul egész évben ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. A száraz haj töredezik és fénytelen lesz, a száraz fejből pedig viszket és korpásodik. Minden hajmosásnál használj hidratáló sampont és kondicionálót, és válassz olyan táplálék-kiegészítőket, melyek E-vitamint, folsavat, cinket, szelént és kalciumot, valamint B2-, B3-, B6-, B5-vitamint és Béta-karotint tartalmaznak. Ezek táplálják a hajat és a fejbőrödnek is jót tesznek. Készíts pakolást otthon! Egy kis pohárban keverj el egy tojássárgáját, egy kevés mézzel és pár csepp olívaolajjal, majd kend a fejbőrödre. Hagyd rajta 15 percig, majd öblítsd le.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X