Főoldal > SZÉPSÉG > Az otthoni arcápolás alapszabályai

Az otthoni arcápolás alapszabályai

arcápolásbőrkrémmaszkszépség
0

Írta: and

Ragyogó külseje bárkinek lehet, a kulcs a megfelelő és rendszeres ápolásban rejlik. Bármennyire is tisztában vagyunk a kezelés lépéseivel, a folyamat közben néha olyan hibákat véthetünk, amelyek később kellemetlenségeket okozhatnak. Tisztítás Első lépésként távolítsuk el a szennyeződést az arcunkról. Ehhez a legoptimálisabb, ha eloszlatunk rajta egy kis arctejet, majd langyos vízzel átitatott szivaccsal óvatosan letöröljük. […]

Ragyogó külseje bárkinek lehet, a kulcs a megfelelő és rendszeres ápolásban rejlik. Bármennyire is tisztában vagyunk a kezelés lépéseivel, a folyamat közben néha olyan hibákat véthetünk, amelyek később kellemetlenségeket okozhatnak.

Tisztítás

Első lépésként távolítsuk el a szennyeződést az arcunkról. Ehhez a legoptimálisabb, ha eloszlatunk rajta egy kis arctejet, majd langyos vízzel átitatott szivaccsal óvatosan letöröljük. Ügyeljünk arra, hogy lemosáskor felfelé irányuló mozdulatokat tegyünk, ugyanis ezzel javíthatjuk arcunk izomtónusát is. Utána öntsünk pár csepp tonikot a tenyerünkbe, és finoman tapogassuk be a bőrünkbe addig, amíg be nem szívódik. Sokan nagy mennyiségű tonikot pazarolnak el azzal, hogy azt egy vattapamacsra öntik, ami beszívja a hatóanyagokkal teli cseppeket.

arcapolascikk.jpg ()Radírozás

Egy héten minimum egyszer apró szemcséjű radír segítségével szabaduljunk meg az elhalt hámsejtektől. Ezzel bőrünk nemcsak simább és puhább tapintású lesz, de a légzését is megkönnyítjük, így növelhetjük az oxigén felvételét is. Először oszlassunk el egy kevés radírt az arcunkon, majd apró, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk be a bőrünkbe úgy, hogy olykor bevizezzük az ujjainkat. A maximális hatás érdekében használhatunk kefét is, de kizárólag puha sörtéjűt! Abban az esetben, ha még arcradír vásárlása előtt állunk, figyeljünk arra, hogy inkább jojobagyöngyöket tartalmazó készítményt vegyünk, azzal biztosan nem tudjuk felsérteni még az érzékeny bőrt sem.

Wellness Cafe tipp: Viseljünk kozmetikai pántot, ugyanis az radírszemcsék könnyen a haj tövébe juthatnak, és csak nehezen lehet őket eltávolítani hajmosás nélkül.

Wellness Cafe tipp: Otthon is el tudjuk készíteni arcradírunkat. Natúr joghurthoz keverjünk egy kávéskanál zabpehelylisztet és egy kevés kristálycukrot.

Maszk

A drogériák polcai előtt állva gyakran a bőség zavarával küzdünk. Fontos, hogy bőrtípusunknak megfelelő terméket válasszunk, valamint kerüljük a lehúzható maszkokat, mivel gyakori használatuk során, az arcon lévő piheszőrök megerősödhetnek. Ehelyett vegyünk inkább krémes állagút, amit száradás után egyszerűen le kell mosni. Mialatt az arcunkon van, meleg vizes törölközővel takarjuk le, így egyrészt kitágulnak a pórusok, és ezzel több hatóanyag tud bejutni, másrészt a nedvességet nem a bőrtől vonja el a száradóban lévő maszk, hanem a kendőről.

Nappali krém

Zárásként masszírozzunk arcunkba egy kis hidratáló nappali krémet. Míg nyáron vizes, addig télen zsírosabb alapút válasszunk, mivel a mínuszokban nagyobb védőrétegre van szükségünk.

Naponta használjuk, főleg akkor, ha szárazabb bőrrel rendelkezünk, így reggelente se fogunk kellemetlen, feszülő érzéssel ébredni. Idősebb éveinkben kiegészíthetjük a műveletet éjszakai krémmel is, ami nagyobb vitamintartalma miatt kissé „nehezebb”, mint a nappali, de alvás közben bőven van ideje, hogy másnapra tökéletesen felszívódjon.

(T)egyél a menstruáció előtti panaszok ellen!

A Novorin orrcsepp használata a mindennapokban


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X