Főoldal > SZÉPSÉG > A leggyakoribb téli szépségbakik

A leggyakoribb téli szépségbakik

bakihibaszépségzuhany
0

Írta: and

Hosszadalmas forró zuhany Amikor a hőmérő higanyszála tartósan a mínusz tartományban van, csábító a gondolat, hogy a reggeli zuhany során forró vízzel melegítsük fel magunkat, mindezt jó félórán keresztül, komplett szaunát kreálva a fürdőszobában. Azonban már 15 percnyi „forróság” is veszélyezteti a bőr lipidrétegét, ami a hidratáltság megőrzéséért felelős. Ne csavard fel teljesen a víz […]

Hosszadalmas forró zuhany

Amikor a hőmérő higanyszála tartósan a mínusz tartományban van, csábító a gondolat, hogy a reggeli zuhany során forró vízzel melegítsük fel magunkat, mindezt jó félórán keresztül, komplett szaunát kreálva a fürdőszobában. Azonban már 15 percnyi „forróság” is veszélyezteti a bőr lipidrétegét, ami a hidratáltság megőrzéséért felelős. Ne csavard fel teljesen a víz hőmérsékletét, érd be a langyosabbal, vagy ha nem tudsz lemondani a magas hőfokról, legalább a tusolás időtartamát mérsékeld.

Nem megfelelő arctisztító

A lipidek szempontjából a szappan még veszélyesebb, mint a forró víz, ezért arctisztításkor nagy ívben kerüld el, de azokat a készítményeket is, amelyekben olyan összetevők vannak, amik szárítják a bőrt. Télen amúgy is kevés nedvességet tartalmaz a levegő, így mindenkinek szüksége van egy nem habzó arctisztítóra (ami nem szárítja tovább a bőrt). Ha pedig extrém módon száraz a bőröd, még körültekintőbbnek kell lenned ápolása során, hiszen ha nem így teszel, a tűnetek súlyosbodhatnak is.

Wellness Cafe tipp: Avéne Trixera fürdőgél (4710 Ft). A benne lévő növényi lipidek fokozzák a bőr védekezőképességét, tökéletes a nagyon száraz bőrrel rendelkezők számára, de ekcémában, atópiás dermatitisben vagy pikkelysömörben szenvedők is használhatják. (A patikákból szerezheted be).

szepsegbaki2.jpg ()Rossz ajakápoló

Télen még inkább kicserepesednek az ajkaink, de ilyenkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen balzsammal vesszük kezelésbe. A legfontosabb, hogy ne viaszos hatású legyen az ajakír, hanem egy kicsit inkább folyékonyabb összetételű, mert így az összetevők könnyebben beivódnak. Mindenképp ódzkodj azoktól a termékektől, amelyekben lanolin van, és mivel az erős illatanyagok az érzékeny bőrből allergiás reakciókat válthatnak ki, ezért mellőzd azokat az ajakbalzsamokat is, amelyeknek intenzív az illata, vagy olyan ízűk van, mint a cukorkának.

Wellness Cafe tipp: Doliva Intenzív olívaolajos ajakbalzsam (885 Ft). Hidegen sajtolt olívaolajjal, vitaminokkal és egyéb értékes komponensekkel védi az ajkakat a kicserepedéstől.

Elhanyagolt kezek

Egy újabb érv a kesztyűviselés mellett: ha elfelejted felhúzni a kedvenc kesztyűd, akkor a kezeid kiszáradnak, a bőr berepedezett lesz, és a körmöknek sem tesz jót a farkasordító hideg. Az sem mindegy, hogy mivel mosol kezet. Az antibakteriális kézmosók száríthatnak, ezért inkább használj enyhébb összetételű, krémes készítményt, amit mindig alaposan öblíts le langyos vízzel, és minden kézmosás után kend be a kezed kézkrémmel. Hetente egyszer a kézbőrt, főleg a körmök környékét dörzsöld be kutikula olajjal, így megőrizheted a bőr hidratáltságát.

Wellness Cafe tipp: Neutrogéna Kézkrém Norvég Formulával (1250 Ft). Glicerinben gazdag formula, amelyből már néhány csepp is biztos védelmet nyújt a száraz bőr ellen.

Elfelejtett lábfejek

Ha félvállról veszed a lábfej bőrének ápolását, vagy ha netán egész télre felhagysz vele, nehéz lesz ezt tavasszal orvosolni. Ennek elkerülése végett hathetente keress fel egy jó pedikűröst, de a legjobb, ha hetente egyszer elvégzed a következő rövid procedúrát: 15 percig áztasd a lábfejed meleg, szappanos vízben, majd a talpon éktelenkedő érdes bőrt tüntesd el egy sarokreszelővel. A bőrt puhává varázsolhatod kifejezetten lábfejre való krémekkel, majd éjszakára húzz fel egy meleg pamutzoknit, így a hatóanyagok is jobban hatnak.

Wellness Cafe tipp: Lush Fair Trade Foot Lotion lábápoló krém (3250 Ft). A krémben árnikát és mandulaolajt elegyítettek, amit borsmentával és fodormentával bolondítottak meg, a bőr puhaságáról pedig a glicerin és a kakaóvaj gondoskodik.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X