Főoldal > SZÉPSÉG > Íme a legjobb tippek a fiatalabb nyakbőrért

Íme a legjobb tippek a fiatalabb nyakbőrért

krémnyaknyakbőrránc
0

Írta: and

Sokan évtizedeket töltenek az arcbőrük kényeztetésével, de valahogy a nyak mindig kimarad a jóból. Ezen érdemes változtatni, már csak azért is, mert az arcra használatos anti-aging termékek a nyak bőrén is fantasztikus hatást eredményeznek. Összegyűjtöttünk még néhány hasznos tippet, amivel a nyakad szebb lehet. Halványítsd a foltokat! Az UV-sugarak serkentik a pigment termelő sejtek működését, […]

Sokan évtizedeket töltenek az arcbőrük kényeztetésével, de valahogy a nyak mindig kimarad a jóból. Ezen érdemes változtatni, már csak azért is, mert az arcra használatos anti-aging termékek a nyak bőrén is fantasztikus hatást eredményeznek. Összegyűjtöttünk még néhány hasznos tippet, amivel a nyakad szebb lehet.

Halványítsd a foltokat!

Az UV-sugarak serkentik a pigment termelő sejtek működését, ez pedig a nyakon is foltokat okozhat.

bioderma.jpg ()A megoldás: Egy fehérítő krém, ami kojik savat, esetleg gomba- vagy édesgyökér kivonatot tartalmaz, világosítja a sötét foltokat, de türelmesnek kell lenned: a látható eredmény akár hónapokba is telhet. Légy óvatos viszont a hidrokinonból készült készítményekkel, ez az összetevő irritálhatja a bőrt. Az anti-aging hatású összetevőkkel, mint például a retinollal vagy az alfa-hidroxi sav (AHA) alapú krémekkel a világosító termékek a bőr mélyebb rétegeibe is eljutnak, így hatékonyabbak lesznek. Ha elkerülnéd a bőrirritációt, csak minden harmadik este használd a krémet. A fényvédő használatával pedig kiküszöbölheted az újabb foltok felbukkanását – erre nem árt már tavasszal ügyelni!

Wellness Cafe tipp: Bioderma Photoderm Spot SPF 50+, Bioderma Photoderm MAX Teintée SPF 50+ színezett krém minden bőrtípusra, VICHY Capital Soleil napvédő krém arcra SPF 50+, Guinot Bőrvilágosító krém C-vitaminnal, Clinique Even Better Clinical Dark Spot Corrector

nyak2.jpg ()Simítsd ki a nyakon éktelenkedő ráncokat!

Az évek során a napfény káros hatással lehet a kollagén termelődésére, amivel pedig megőrizhető a bőr fiatalsága és feszessége.

A megoldás: A bőrápoló termékek, főleg azok, amelyekben retinol és peptidek rejlenek, stimulálják a kollagén termelődését és kisimítják a bőrt – még a ráncokat is csökkentik. Egy másik megoldás a Fraxel lézeres kezelés. Élénkíti a sejtek megújulását és a kollagén termelődését is méghozzá úgy, hogy mikroszkopikus sebeket ejt a bőr 20 %-án, de a kezelés után jelentkező apró hegek kb. a harmadik napon leválnak a bőrről. Ha pirosságot észlelnél, az szintén néhány napon belül enyhül. A változás szembetűnő: öt-hathónapnyi kezelés után a finom ráncok száma 50 %-al csökken, ellenben a módszer ára meglehetősen borsos, de ha megteheted, hogy áldozz erre, próbáld ki, nem fogsz csalódni.

Feszesítsd a megereszkedett bőrt!

A nyakat elcsúfító felesleges zsír, a megereszkedett bőr és a gyenge izmok eredményeként alakul ki.

A megoldás: Az áll alatti részeken, valamint a nyakon történő zsírleszívás mindössze fél órát vesz igénybe, de az ár itt sem csekély, akár 200 000 forintra is rúghat. A műtétkor kis bemetszéseket ejtenek a fül mögött vagy az áll alatt és egy szívócső segítségével mintegy „kivákuumozzák” a felesleges zsírt. Ám ha elkerülnéd a argan.jpg ()véraláfutásokat és a duzzanatot, ami több mint két hétig is látható lehet, egy másik alternatíva az ultrahangos feszesítés, amikor is az ultrahangok a felhalmozódott zsírsejteket elfolyósítják.

Wellness Cafe tipp: Ha valami kevésbé költséges módszerrel szeretnél tenni a feszesebb bőrért, íme az ajánlatunk: Erboristica arcápoló krém Argánolajjal (3990 Ft), Mediterraneo Anti age arckrém bio olívával (3850 Ft), Aloe vera hidratáló és ránctalanító (anti age) arckrém (3690 Ft) www.myropolium.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X