Főoldal > SZÉPSÉG > Téli arcápolás: hidratáló okosságok

Téli arcápolás: hidratáló okosságok

bőrszépségtél
0

Írta:

Tény, hogy a hűvösebb hónapokban az egész testünk extra hidratálást igényel. Ám nem kell,

Tény, hogy a hűvösebb hónapokban az egész testünk extra hidratálást igényel. Ám nem kell, hogy ezek a kötelező vízpótló módszerek unalmasak legyenek! Itt az ideje, hogy színt vigyél a napi szépítkezőrutinodba! Különleges trükkjeink közül találd meg a számodra legszimpatikusabbat, hisz a bőrápolásban is fő a változatosság – és persze a víz minden mennyiségben!

1. Tejben-mézben

Turbózd fel Kleopátra egykor tikos szépségreceptjét, és próbálj ki különböző tejfürdőket! Ezekből húszpercnyi is (36–39 °C-os vízben) elegendő ahhoz, hogy a bőröd olyan finom és selymes legyen, mint egy babáé. A forró fürdővízbe önts 3 liter tejet, adj hozzá 5 evőkanál virágmézet és pár csepp illatos olajat (például szantálfát, szegfűszeget vagy rózsát válassz) – bársonyos fényt és puha tapintást kölcsönöz a bőrnek. De ha nincs kéznél ennyi minden, akár három marék tejpor is csodákra képes.

2. Szőlős ötlet

A vörös szőlő kiváló nassolnivaló, de azt tudtad, hogy arcmaszknak is szuper? Egy kisebb fürt szőlőt szemenként nyomkodj át szűrőn úgy, hogy a lébe gyümölcshús is kerüljön. Sűrítsd egy-két evőkanál zabkorpával, majd hagyd az arcodon tíz percig. Felébreszti a fáradt bőrt, és csodálatos ragyogást ad neki.

3. Edd szépre magad!

A vízhiány az egyik leggyakoribb oka a bőr idő előtti öregedésének – az omega–3 és –6 zsírsavak nem megfelelő aránya, illetve hiánya mellett. Szóval ha szép bőrt akarsz, fogyassz minél több halat! Telítetlen zsírsavak gazdag forrása a makréla, a busa valamint a kecsege, de bátran ehetsz konzervhalkészítményeket is. Jelentős a vas-, szelén-, cink-, és jódtartalmuk, a puha, ehető halcsontokban pedig sok a kalcium.

borap2.jpg ()4. Hajszárítás profi módra

A hőtől nem csak a hajszálaidból távozik a szükséges nedvesség! Az alapos hajmosás (amely során az arcodra is bőven folyatod a vizet) és a hosszas hajszárítás az arcbőrödnek sem tesz jót. Szóval miután kijöttél a zuhany alól, tegyél fel egy kiöblítést nem igénylő pakolást a hajadra, és alaposan krémezd be az arcod. Ha hajvasalóval is nekiesel a tincseidnek, akkor a hővédő spray is kötelező!

5. Cserebere fogadom

Ragaszkodsz a jól bevált nappali és éjszakai krémedhez, ezért eszed ágában sincs télire zsírosabbra, tartalmasabbra váltani? Cseréld meg őket! Az éjszakait kend fel reggel (pláne ha tudod, hogy sokat leszel a szabadban), ez elegendő extra védelmet biztosít a szárító szélben és az irodai légtérben is, éjszakára meg elég lesz a nappali krém, hadd pihenjen egy kicsit a bőröd.

A cikk folytatását elolvashatod a novemberi Maxima magazinban!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X