Főoldal > SZÉPSÉG > Kipróbáltuk: A legtutibb karcsúsító kezelések

Kipróbáltuk: A legtutibb karcsúsító kezelések

cellulitfogyásnarancsbőrszépségápolás
0

Írta: and

Fókuszált kavitációs ultrahang és High-Care Vacustyler vákuumkezelés – kombinált kezel&

Fókuszált kavitációs ultrahang és High-Care Vacustyler vákuumkezelés – kombinált kezelés

Aki kipróbálta: Éva (32)

Az utóbbi időben lelkiismeretesen sportolok, de a gyerekszülés nyomait a hasamról a hasizomgyakorlatok sem voltak képesek eltüntetni, így olyan kezelést kerestem, ami segít, hogy egyrészes fürdőruha helyett újra bikinibe bújhassak. Az csak növelte a lelkesedésem, hogy a vákuumkezelés „mellékhatásaként” a seprűerek halványodását is megemlítették.

Hatásmechanizmusa és amit ígér:

A kezelés lényege, hogy a nagyteljesítményű fókuszált ultrahang által a “zsírsejtek megolvadnak, szétrobbannak” és sok folyadék segítségével a kiválasztórendszeren keresztül, a vizelettel távoznak a szervezetből. A zsírsejtek távozását a szervezetből a nyirokkeringés stimulálásával – esetemben Vacustyler segítségével – teszik még eredményesebbé. A technológia azt ígéri, hogy sebészeti beavatkozás nélkül ér el plasztikai műtéthez hasonló eredményt, azaz csökkenti a test körméretét és a narancsbőr mértékét, emellett a vákuumkezelés javítja a vérkeringést és az anyagcserét, a seprűerek és a bőr állapotát.

eva2jo.jpg ()Hogy zajlik egy kezelés?

A kezelések előtt számítógépes anamnézist (állapotfelmérést) végeznek a szakértő kozmetikusok. Ez alatt felmérik az egészségügyi kockázatokat, az igényeket és a lehetőségeket. Általában a kavitációs ultrahang esetében sokkal hatékonyabb egy-egy testrészre fókuszálni a kezelés alatt, így rövidebb idő alatt lehet elérni látványos eredményt. Maga a kavitációs ultrahang a zsírbontásban gyors és látványos hatást képes elérni. A kezelés általában 45 percet vesz igénybe, és eltekintve a bizsergető melegségérzettől, teljesen fájdalommentés. Általában 4-6 hetes kezelést javasolnak a szakemberek, heti 2 alkalommal. A kavitaciós kezelést a Vacustylerrel kombináltuk, ez utóbbi leginkább egy kapszulára hasonlít, amibe derékig kell belefeküdni, és amely a vákuum segítségével átmasszírozza a nyirokrendszert, és segíti a salakanyagok távozását a szervezetből. A 30 percig tartó „masszázs” rendkívül pihentető, olvasni, zenét hallgatni vagy akár aludni is lehet közben.

Mi az eredmény?

A bőröm már az első kezelés során feszesebb lett, sőt, diétával kombinálva valóban gyorsan lehet látványos eredményt elérni vele. A seprűerek is szépen halványodtak, sőt, a Vacustyler kezelés során az előző napi edzésnek köszönhető izomlázam is pillanatok alatt eltűnt. (A szakértők ezt a kezelést a sportolóknak önmagában is ajánlják, mert serkenti a vér oxigénellátását is.)

Válaszd, ha

– fogyni akarsz
– feszesebb bőrt akarsz
– centikben mérhető csökkenést akarsz
– kevesebb narancsbőrt akarsz
– méregteleníteni akarsz

Itt kipróbálhatod: MIRROR BAH Center, 1124 Bp., Fürj u. 2. és MIRROR Óbuda 1037 Bp., Bécsi út 52.

VelaShape kezelés

Aki kipróbálta: Kriszta (42)

Igaz rám a mondat, hogy: „nem is látszik, milyen sokat sportol”, mely köszönhető alkatomnak, a csokoládészeretetemnek és annak a kötőszöveti gyengeségnek, ami fiatalabb koromban inkább rossz érzéssel töltött el, mára azonban túltettem magam rajta. Futok, úszom, kerékpározom és erőnléti edzéseket is végzek.

Hatásmechanizmusa és amit ígér:

A kezelés lényege a rádiófrekvencia, a vákuumterápia, a gördülő hengeres masszázs és az infravörös fényterápia egymást erősítő hatása. A vákuum révén a rádiófrekvenciás energia 5–15 mm mélységre hatol be, a hőhatásnak köszönhetően élénkül a kezelt terület vér- és nyirokkeringése, javul a szövetek tápanyag- és oxigénellátása. Az infravörös fény pedig fokozza a bőr rugalmasságáért felelős kollagénrostok termelődését. A kúra során csökken a cellulit mértéke és a körfogat, a bőr feszessé válik, minősége javul.

kriszta3.jpg ()Hogy zajlik egy kezelés?

Az elegáns szépségszalonban minden egyénre szabott kezelést orvosi konzultáció előz meg. Beszélgettünk az életmódomról, majd együtt kiválasztottuk a kritikus testtájat (felkar). A kezelés során a kezelőfejet a kiszemelt testtájon húzogatva azt felmelegítik 40 °C-ra, majd ezt a hőmérsékletet tartják a melegítéssel eltöltött idő kétszereséig. A kezelő rendszeresen krémezi a felületet, ezzel hűtve azt, emellett a krémben lévő hatóanyagok sem elhanyagolhatóak. A kezelőfej nem időzik egy helyen sokáig, így nem elviselhetetlen az érzés, de elaludni biztos nem tudtam volna. Picit meleg, picit zsibog, és bármikor megálljt parancsolhatok, ha az érzés túlságosan kellemetlen lenne. Nem volt erre szükség, és különben is, úgy gondolom, egy kis kellemetlenség belefér a cél érdekében. A kar és a belső comb a legérzékenyebb terület, a popsi, a comb, a has– miután nagyobb felületek,–egyáltalán nem fájdalmasak.

Mi az eredmény?

A kezelésből 6 alkalom javasolt heti egy alkalommal, ezt követően 1–3 havonta 1-1 fenntartó kezelés ajánlott. Már 3 kezelés után érzékelhető volt a változás.

Válaszd, ha

–    feszesebb bőrt akarsz
–    centikben mérhető csökkenést akarsz
–    kevesebb narancsbőrt akarsz
–    nem bánod, ha kicsit fájdalmas

Amikor tilos: visszér, hajszálerek, ha a zsír vastagsága nem éri el a másfél centit.

Itt kipróbálhatod: Fehérhajó Revital Center, 1052 Bp., Fehérhajó u. 12-14.

Permanent Contour® testkezelés szőlőtörköly labdával és narancsbőr elleni masszázs – kombinált kezelés

Aki kipróbálta: Angi (28)

Bár odafigyelek a megfelelő napi folyadékpótlásra és időnként egy gyümölcs-zöldség nappal vagy gyógyteákkal méregtelenítek, emellett igyekszem rendszeresen futni a szabadban, rám fért a bőrfeszesítés. Elsősorban nem a centikben mérhető kerületcsökkentés volt a cél, hanem a bőröm textúrájának javítása.

Hatásmechanizmusa és amit ígér:

A cellulit elleni masszázs  speciális seprő, gyúró, mángorló, törő mozdulatai beindítják a kritikus területek keringését, mobilizálva a zsírsejtekben lerakódott méreganyagokat és kisimítva az egyenetlenné vált bőrfelszínt. A Permanent Contour® testkezelést állandó hőmérséklettel gőzölt magas tisztaságú vörös szőlőtörköly labdákkal végzik: pontnyomások során a búzacsíra aktív hatóanyagai mélyen a bőrbe jutva táplálnak, a vörös szőlőtörköly magas gyümölcssav-tartalmának köszönhetően csökkenti a zsírsejtek számát, megújítja és kisimítja a bőrfelszínt. A hozzáadott alpesi só vitalizáló, szabályozza a test vízegyensúlyát.

angi4.jpg ()Hogy zajlik egy kezelés?

Egyszer használatos alsóneműben végzik a teljes testet érintő kezelést, melynek során mindig csak az a testtáj van szabadon, mely kezelés alatt áll. A 45 perces narancsbőr elleni masszázs enyhén fájdalmas, hiszen közben összetörik a zsírsejteket, ám utána 75 perces kényeztetésben lehet részed! A feszesítő kezelés első fázisa egy olajos masszázs, majd a Permanent Contour® gép meleg szőlőtörköly-labdácskájának textúrája kifejezetten simogató, a belőle kiáramló gőz pedig kellemesen meleg, finom az illata. A környezet elegáns és profi szakmai csapat vár.

Mi az eredmény?

Már az első alkalom után érezhetően simább lett a bőröm, a harmadik kezelésre pedig lényegesen feszesebb. Ráadásul minden alkalom felért egy újjászületéssel, annyira kellemes a kezelés! Nagyon örültem, hogy nemcsak feszesített, hanem még relaxálhattam is.

Amikor tilos: allergia a szőlőre.

Válaszd, ha

– feszesebb bőrt akarsz
– kevesebb narancsbőrt akarsz
– kellemes kezelést akarsz
– méregteleníteni akarsz

Itt kipróbálhatod: ISIS Day Spa, 1085 Bp., Üllői út 14.

Lipo lézeres kezelés

Aki kipróbálta: Petra (29)

A Pilates, jóga, bodyart hármas nagy rajongója vagyok, a kardió jellegű mozgásformákkal azonban mindig is hadilábon álltam. Ahogy a legtöbb nő, így 30-hoz közel én is küzdök némi narancsbőrrel, amit a lipo lézeres kezelés állítólag nyomtalanul eltűntet, mi több, centiket „faraghatunk le” a kelleténél husibbnak ítélt testrészeinkből. A popsimat és a belső combomat vetettem alá a kezelésnek.  

Hatásmechanizmusa és amit ígér:

A Lipo lézer az orvosbiológia által már közel 30 éve használt alacsony frekvenciájú lézertechnológiát alkalmazza. A folyamat során a lézerenergia behatol a bőrbe, és stimulálja a zsírsejtek membránját, melynek következtében a víz, a szabad zsírsavak és a glicerol távozni tud, így méretük jelentősen csökken. A kifolyt zsír a szervezet természetes anyagcseréje során távozik. Egy 25-30 perces kezelés alatt 40-60 gramm zsír oldódik fel, ami 400-500 kalóriát jelent. Már egy kezelés után látható az eredmény.

petra5.jpg ()Hogy zajlik egy kezelés?

Fehérneműre vetkőzve, egy ágyon fekve a popsimra és a combjaimra kazetta-szerű lipo lézer fejeket helyeztek, majd szépen betakargattak, és egy kellemes 20-30 perces relaxálásban volt részem. Egy kis melegséget éreztem a kezelt területen, fájdalmat egyáltalán nem.

Mi az eredmény?

Mindössze két alkalom után simább, feszesebb lett a bőröm, a cellulit nem tűnt el teljesen, de határozottan kevesebb. A nadrágjaim érezhetően bővebbek lettek, ráadásul többen megjegyezték, hogy mintha fogytam volna az utóbbi időben.
Amikor tilos: keringési rendellenesség, magas vérnyomás, súlyos cukorbetegség, fényérzékenység, pacemaker, rosszindulatú daganatos megbetegedés, terhesség, szoptatás.

Válaszd, ha

–    fogyni akarsz
–    feszesebb bőrt akarsz
–    centikben mérhető csökkenést akarsz
–    kellemes kezelést akarsz

Itt kipróbálhatod: Fitt-flabox Stúdió, 1067 Bp. Teréz krt. 31. 5.em. 38.

Derminológia és Body Wrapping – kombinált kezelés

Aki kipróbálta: Ildi (30)

Bár jógázom és részt veszek különböző alakformáló női tornákon, mivel irodában dolgozom, ülő munkát végzek, így nálam főleg a comb és a fenék a kritikus terület. Kifejezetten bőrfeszesítő kezelést kerestem, ami hatékony a narancsbőr ellen.

Hatásmechanizmusa, és amit ígér:

Esetemben a differenciált cellulit terápiát alkalmazták, aminek három fő lépése van: a méregtelenítés és a nyirokrendszer működésének beindítása, a zsírsejtek bontása, majd a kötőszövet feszesítés. A derminológiai kezelés során a bőrön keresztül negatív töltésű ionizált oxigént juttatnak a szervezetbe, ami segít helyreállítani a szervezet sav-bázis egyensúlyát, valamint a salakanyagok és a zsírok eltávolítását is felgyorsítja. Ezt kombinálták a body wrapping-gel (testtekercselés), ami zsírégető és méregtelenítő hatású, csökkenti a test körméretét és eltünteti a narancsbőrt, ugyanis a létrejövő kompresszió hat a zsírsejtekre és a nyirokrendszerre.

Ildi2.jpg ()Hogy zajlik egy kezelés?

Először teljes körű állapotfelmérést végeztek, aminek keretében meghatároztuk a céljaimat is. Ezek alapján a szakemberek összeállították a megfelelő kúrát számomra. A derminológia során egy speciális krémmel kentek be, majd egy úgynevezett „sátorba” kellett befeküdnöm, amit negatív töltésű ionizált levegővel fújtak fel. Fél óra pihenés következett, majd a zsák levétele után jött az újabb krémezés és a testtekercselés. Ötvenes perces relaxáció után levágták rólam a fóliát, és az eredmény azonnal látható volt.

Mi az eredmény?

Látványosan feszesebb lett a combom és a fenekem már az első kezelés után, ráadásul a hasamon is láttam a változást. Egy teljes kúra után centikben mérhető a változás. Miután a kezelés teljesen fájdalommentes, és volt időm pihenni közben, teljesen feltöltődtem és kikapcsolódtam.

Válaszd, ha

– fogyni akarsz
– feszesebb bőrt akarsz
– centikben mérhető csökkenést akarsz
– kevesebb narancsbőrt akarsz
– kellemes kezelést akarsz
– méregteleníteni akarsz

Amikor tilos: a derminológia esetében nincs ellenjavallat, a testtekerecselést faháj-allergia és gyulladás esetén nem alkalmazzák.

Itt kipróbálhatod: MIRROR BAH Center, 1124 Bp., Fürj u. 2. és MIRROR Óbuda 1037 Bp., Bécsi út 52.

Forever Slim otthoni narancsbőr kezelő és ultrahangos zsírbontó készülék

Aki kipróbálta: Gabi (44)

Bár igyekszem legalább hetente egyszer eljutni sportolni, két gyerek és a munka mellett ezt nem könnyű megszervezni. Olyan megoldásra vágytam, amihez nem kell külön kimozdulnom otthonról, mégis centikben mérhető eredményt garantál.

Hatásmechanizmusa és amit ígér:

Az ultrahangos zsírbontást a készülékkel már otthon is kipróbálhatjuk: a  40 kHz körüli ultrahangrezgés hatására a zsírszövet elfolyósodik, és a nyirokutakon, majd a májon és a vesén keresztül távozik a testből. A kezelés fájdalommentes és biztonságos, a károsodás kizárólag a zsírszöveteke korlátozódik, a többi szövetre csak a másodlagos meleg hatás tevődik át, ami gyorsítja a zsírtörmelék kiürülését és hozzájárul a bőr feszesítéséhez.

Véglegesen eltünteteti a zsírsejteket, és fájdalommentesen megszabadít a nemkívánatos narancsbőrtől. Egy alakformáló kúra 6-10 kezelésből áll testrészenként, ami 1-2 ruhaméret-csökkenést eredményezhet a kezelt területen, de már az első kezelés után is látványos az eredmény.

gabi6.jpg ()Hogy zajlik egy kezelés?

Ultrahang gél segítségével akár kedvenc tévésorozatod alatt, a gép kezelőfejét lassan végighúzva a kiválasztott testrészen végezheted a zsírbontást. Eleinte heti két alkalommal maximum 45 perc, majd heti egyszer maximum 45 perces kezelést érdemes végezni, leginkább egy testrészre koncentrálva. Előtte és utána is érdemes bőven szénsavmentes vizet fogyasztani, mert ez segíti a zsírtörmelék kiürülését. A készülék meglepően kicsi és könnyű, így valóban alkalmas az otthoni használatra. Bár az ultrahang jellegzetes hangja eleinte zavaró volt, a bizsergéssel együtt ezt is hamar meg lehet szokni.

Mi az eredmény?

Mivel a hasizomgyakorlatokat mostanában elhanyagoltam, a hasamat vettem kezelés alá, és valóban, már az első használat után feszesebb lett a bőröm. A fogyás ugyan nem volt tízcentikben mérhető, a bőröm sokkal simább és feszesebb lett, a zsírréteg is csökkent valamelyest.

Válaszd, ha

– feszesebb bőrt akarsz
– centikben mérhető csökkenést akarsz
– kevesebb narancsbőrt akarsz

Amikor tilos: magas vérnyomás, bizonyos szívbetegségek, érrendszeri problémák, sebek, májműködési és vese-elégtelenség, daganatos és nem kezelt cukorbetegség, pacemaker, láz, autoimmun betegségek, epilepszia, fémprotézis, terhesség, szoptatás.

Itt beszerezheted: http://www.egeszsegbolt.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X