Főoldal > SZÉPSÉG > 5 haj baki, amit a wellness lányok hajlamosabbak elkövetni

5 haj baki, amit a wellness lányok hajlamosabbak elkövetni

edzéséletmódfitneszhajhajápolássportszépség
0

Írta: and

A rendszeres edzés okozta izzadás egyértelműen javít az egészségi állapotodon (és gyöny&

A rendszeres edzés okozta izzadás egyértelműen javít az egészségi állapotodon (és gyönyörű alakot is biztosít), ám sajnos a hajad megsínyli a kalóriaégetést. Persze, nem azt mondjuk, hogy maguk a gyakorlatok roncsolják a fürtjeidet, csak hogy bizonyos szokások, melyeket az edzés miatt felveszünk, nem kifejezetten mondhatók haj-barátnak. Csokorba szedtük azokat a tipikus hibákat, melyeket egy rendszeresen sportoló nő elkövet és mutatunk néhány egyszerű megoldást is.

1. hiba: Minden edzés után hajat mosol

Az lehet, hogy egy kiadós edzés után úgy érzed, hogy a hajadnak és fejbőrödnek szüksége van egy kiadós tisztításra, de van valami, amit jó, ha tudsz: a samponban található vegyszerek kivonják a hajadból a természetes olajakat, így, ha naponta használod, kiszárítja a fürtjeidet. Ahelyett, hogy minden egyes edzés után megmosnád a hajad, mosd meg egy héten csupán kétszer vagy háromszor, tekintet nélkül arra, milyen gyakran izzadsz meg. De… mi van, ha az edzésnapod nem esik egybe a hajmosásod napjával? Alberto Vasquez stylist erre az estre a szárazsampon használatát javasolja. Ez nem csak egyszerűen elnyeli a verejtéket és nedvességet, hanem megemeli egy kicsit a haj szerkezetét és kellemes illatúvá varázsolja.    

2. hiba: Nem hidratálod a hajad

A túlzdove1.jpg ()ott samponozás nem az egyetlen dolog, ami kiszárítja a loknijaidat: szabadtéri edzés közben a hajszálak ki vannak téve a környezeti ártalmaknak, melyek ugyanúgy dehidratálják őket – ezért is kellene mindig hidratáló hajbalzsamot használni hajmosás után. Ez néhány plusz percet igényel csupán, ám segít visszaadni a haj fényét és általános egészségét. Azokon a napokon pedig, amikor szárazsampont használsz, mindig tegyél a haj végére egy kis olajat, ez segít megtartani a nedvességet és simává és fényessé varázsolja a hajad.

Wellness Cafe tipp: Az új Dove Pure Care Dry Oil Hajolaj tökéletes választás erre a célra (2799 Ft).

dovebalzsam.jpg ()Amennyiben pedig extra száraznak érzed a hajad, Vasquez szerint érdemes néha bevetned a mélyhidratáló kondicionáló használatát. Ilyen pepecselésre nincs időd? Próbáld ki, hogy az alatt az idő alatt hidratálsz, míg edzel: mielőtt beindítod a futópadot, tegyél a hajvégekre egy mogyorónyit a mély kondicionálóból, kösd fel kontyba a hajad, és csak az edzés végén öblítsd le. 

Wellness Cafe tipp: Érdemes bevetned a Dove vadiúj Oxygen Moisture Hajbalzsamját, melynek könnyű formulája  hidratálja és gyengéden simítja a vékonyszálú, lelapult hajat, miközben a haj akár 95%-kal dúsabbnak hat. (1599 Ft)

3. hiba: Nem óvod a fürtjeidet, ha a szabadban izzadsz    

Mi is imádunk a szabadban edzeni, ám ha így teszel, nagy eséllyel teszed ki a hajad a különböző stresszfaktoroknak, mint amilyen a nap káros UV sugárzása. Ez ugyanis kiszárítja a hajat, fakítja a festett fürtöket és törékennyé teszi a hajvégeket. Megoldás?  Kend be a hajad vékonyan öblítést nem igénylő balzsammal, ez segít a hajban tartani a nedvességet, ugyanakkor megóvja a fürtjeidet a káros hatásoktól. Erre a célra a legjobb termékek azok, amelyek tartalmaznak SPF-t, vagy UV-szűrőt.

4. hiba: Rossz fazont vágatsz az aktív életmódodhoz  

profimedia-0051065818.jpg ()A haj olyan porózus, mint a szivacs. Ha a hajad túl hosszú lesz, a végei (melyek a legtöbb porózus részt tartalmazzák), mint a mágnes kezdik vonzani az összes levegőben található szennyeződést. Ezért van az, hogy egy idő után sprőddé, töredezetté válik a hajvég a haj vastagságától függően. Ezért javasolja azt Vasquez a legtöbbet edző klienseinek, hogy ne növesszék a hajukat vállig érőnél tovább. Ez nem csak egy elfogadható hajhossz szerinte, de könnyebb a hajvégeket is ápoltan tartani. Plusz így csökken az idő, amit a haj szárítására és formázására kell fordítanod.

5. hiba: Túl szorosra copfozod a hajad edzés közben

„Imádom, ahogy a hajam az arcomba lóg biciklizéskor” – ugye te sem nagyon hallottad még, hogy valaki így áradozik? Ezzel együtt a szoros lófarok sem túl előnyös, ugyanis eltöredezi a hajat és valósággal kihúzgálja a hajszálakat. Hogy ezt megelőzd, laza copfot viselj. Vagy még jobb, ha laza kontyot vagy fonatot készítesz, és hullámcsattal rögzíted a kósza hajszálakat. A hajfonatok szuperek, mondja Vasquez, mert nagyon jól tartanak edzés közben. Plusz szép hullámos loknikat “kapsz”, amikor a sportolás végén kibontod a hajad.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X