Főoldal > SZÉPSÉG > Gránátalmát kívül-belül!

Gránátalmát kívül-belül!

bőrápolásegészséggránátalmagyümölcskrémszépségtestápolás
0

Írta:

Sokan, sokszor írtak már a gránátalma jótékony hatásairól. Azt többnyire tudjuk, hogy

Sokan, sokszor írtak már a gránátalma jótékony hatásairól. Azt többnyire tudjuk, hogy igazi vitaminbomba, és a szervezetünk nagyon hálás lesz a fogyasztásáért. De hogy a bőrünk milyen hálás lesz érte, azt egy kiváló kozmetikum-család, a Weleda segítségével ismerhetjük meg.

Van egy gyümölcs, amelyről nem lehet elég sok szépet és jót mondani. Aphrodité szent gyümölcsének is szokás nevezni, a benne található sok aprócska mag miatt a szerelem és a termékenység, valamint a bőség jelképe is. Rengeteg pozitív hatása miatt pedig a szépség és az egészség őre is. A gránátalmáról van szó, amely elsősorban mediterrán vidékeken honos, Perzsiából, majd Indiából és Kínából került közelebb hozzánk. A Földközi-tenger medencéjében nagyon jól érzi magát, de merész próbálkozások szerint akár hazánkban is ültethető.

A gránátalma igazi szuperétel: rengeteg vitamin, nyomelem és ásványi anyag forrása. Különösen gazdag C- és E-vitaminban, valamint káliumban, kitűnő antioxidáns. A gránátalmát éretten és fogyasztásra készen kell leszüretelni, sok más gyümölccsel ellentétben nincs utóérése. Nagyszerű immunerősítő, nem hiányozhat a téli étrendünkből.

A gránátalma a fent említett pompás tulajdonságaival hozzájárul a kollagén és elasztin termeléséhez is, azaz segít a bőrünk ápolásában. Rendkívül hatékony összetevőket tartalmaz, amelyek fenntartják a bőr egyensúlyát és serkentik a megújulását. Napjainkban már sokak számára ismert a natúrkozmetikumok szerepe, fontossága, egészségre gyakorolt pozitív hatása, melyben a Weleda tiszta kozmetikumai az élen járnak A Gránátalma arc- és testápoló kozmetikumok a napon érlelt gyümölcsök magjának tiszta növényi olajait tartalmazzák, amelyek tele vannak energiával és hatóanyaggal. Ezek az esszenciális zsírsavakban, gazdag olajok könnyedén szívódnak fel a bőrbe, serkentve annak természetes regenerálódási folyamatait. A bőr szép és természetes lesz.

weleda2.jpg ()A Weleda Gránátalma arcápoló termékcsalád használata 40 éves kor felett ajánlatos. A gránátalma és az aranyköles értékes hatóanyagai feszesebbé teszik a bőrt, lassítják a ráncképződést, aktiválják a bőr regenerációját. A termékek finom illata inspirálóan hat az érzékekre. A gránátalmás arcápoló család gyorsan beszívódó nappali krémet, tápanyagokban gazdag éjszakai krémet, feszesítő szemránckrémet és koncentrált természetes összetevőket tartalmazó arcápoló szérumot ajánl a figyelmünkbe. A testápoló család tagjai is az érett bőr regenerálására szolgálnak, mint a gránátalma szépség-tusfürdő, és a növényi olajok és shea vaj értékes kombinációiból álló regeneráló testápoló.

A Weleda termékeivel egyébként érdemes további ismeretséget is kötni. Történetük nagyon érdekes, egészen 1920-ig vezethető vissza. Az alapfilozófiáját a cég Dr. Rudolf Steiner antropozófus nézeteiből meríti, mely arra ösztönzi az egyént, hogy új szemszögből merje megközelíteni a testet, az elmét és a szellemet. Az emberi testben alapvetően van egyfajta regenerálódási képesség, hogy meggyógyítsa magát, de ehhez a szervezetnek sokszor szüksége van segítségre, ha lehetséges, természetes összetevők használatával. Így hozták létre a világ első biodinamikus kertészetét, hogy megtermeljék azokat a gyógynövényeket, amikre ehhez szükségük volt. A cél  a vitalitás és a természetes egyensúly helyreállítása szintetikus vagy mesterséges módon előállított vegyi anyagok használata nélkül. A cég neve is tükrözi ezt a szellemiséget: Weleda volt a kelták szerint a bölcsesség és a gyógyítás istennője. A különleges felfogásban dolgozó cég Svájcból terjeszkedni kezdett Németországba, majd a tengerentúlra, ma pedig már több mint 50 országban vannak jelen termékeikkel. A sikerek után is megmaradt a legfontosabb dolog: a gyógynövényeket ugyanúgy saját biodinamikus kertészeteikben, szigorúan ellenőrzött feltételek mellett termesztik.  Ezek a természetes összetevők valóban megadják, amire a testünknek szüksége van, hogy az ragyogó, szép és egészséges legyen.

További információ: weleda.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X