Főoldal > SZÉPSÉG > 7 jó érv a zuhanyozás mellett

7 jó érv a zuhanyozás mellett

bőrápolásegészségfürdésszépségszépségápolástrendtusfürdőzuhanyzás
0

Írta:

Bár apró részletnek tűnik a napi rutin során, de nem mindegy, hogy esténként egy kellemes, langyos zuhanyt

Bár apró részletnek tűnik a napi rutin során, de nem mindegy, hogy esténként egy kellemes, langyos zuhanyt, vagy egy hosszú, forró fürdőt veszünk.  Kutatások alapján ugyanis sokkal jobban járunk, ha a zuhanyt választjuk. A zuhanyhoz pedig nem mindegy, hogy milyen tusfürdőt használunk. Kényeztető növényi olajak szinte házi wellness-élményként hathatnak ránk, és ez bármilyen évszakban, napszakban változatosan élvezhető a hétféle Weleda-tusfürdő segítségével.

Ma már furcsállva olvassuk, hogy hazánkban sokáig a heti egyszeri mosakodás volt szokásban, télen pedig a megfázástól tartva előfordult, hogy hónapokig nem fürödtek az emberek. Az ötvenes évekig hajat is csak több hetente mostak, testápoló híján a kiszáradt bőrt disznózsírral kenegették, a szappant is zsírból, házilag főzték. Napjainkban pedig néha a másik végletbe esünk: hajlamosak vagyunk túlságosan is sokszor fürdeni, mely szokás kialakulása nagyban hozzájárult néhány bőrbetegség kialakulásához. A napi tisztálkodást tehát érdemes jól és tudatosan csinálni.

zuhanyzas2.jpg ()

Vannak, akik a hosszan elnyúló, relaxáló, kádban való fürdés hívei, mások pedig a napi egyszeri, gyors zuhanyt részesítik előnyben. Akik túl sokáig áztatják magukat egy kádnyi vízben, azoknak szövetei elernyednek és könnyebben kiszáradhat a bőrük is. A zuhanyozás viszont felpezsdíti a vérkeringést, melytől a bőr üdébb és feszesebb lesz. Folyó vízzel könnyedén eltávolíthatjuk a napközben ránk rakódott porréteget úgy, hogy a jótékony vízsugárnak köszönhetően a nem kívánt piszok szinte azonnal eltűnik a lefolyóban. Természetesen az sem mindegy, hogy a tisztálkodásunkhoz megfelelő minőségű szappanokat és tusfürdőket használjunk, hogy ezekkel is óvjuk bőrünket. Ma már szerencsére remek készítmények közül válogathatunk, melyek használata igazi wellness-élményt nyújt használóinak otthoni körülmények között is.

A jó tusfürdő olyan, mint a bőrünk, tehát enyhén lúgos kémhatású, ennek köszönhetően pedig nem irritálja a bőrt és nem kezdi el lebontani a testünket körülvevő savköpenyt, amely hozzátartozik a bőrünk természetes védekezőképességéhez. A tusfürdőkben lévő természetes összetevők használatával pedig elősegíthetjük testünk gyógyulási folyamatait és az egészségünkhöz nélkülözhetetlen, teljes körű támogatást. A Weleda például létrehozta a világ első biodinamikus kertészetét, hogy megtermeljék azokat a gyógynövényeket, amikre ehhez szükségük volt. A cég nem véletlenül kapta tehát nevét, hiszen Weleda, a kelták szerint a bölcsesség és a gyógyítás istennője volt.

zuhanyzas3.jpg ()Érdemes minél több gyógynövénnyel és olajjal kiegészített tusfürdővel kísérletezni, hogy mindenki megtalálja a saját bőrének és ízlésének leginkább megfelelőt. A Weleda termékeivel a kísérleti fázist gyorsan át is ugorhatjuk, hiszen válasszuk bármelyiket is, a citrusosat, a gránátalmásat, a homoktövisest, a levendulásat, a ligetszépét, a vadrózsásat, vagy a kifejezetten férfiak számára kialakított energetizáló változatot, semmiképp nem dönthetünk rosszul. A biotermesztésből származó narancs és citrom illata frissességet és mediterrán könnyedséget áraszt, az értékes növényi olajok, mint a gránátalmamag olaj, a makadám dióolaj és a szezámolaj gyengéden ápolják bőrt. A tiszta homoktövis- és finom szezámolaj megőrzik a bőr természetes nedvességtartalmát, a valódi levendula illóolaj harmonikus illata pedig megnyugtató impulzusokat áraszt, ezáltal gyengéden ellazítja a testet és a lelket.

Forrás: www.weleda.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X