Főoldal > SZÉPSÉG > Hagymával az egészséges hajért

Hagymával az egészséges hajért

egészségerős hajhagymahajhajápoláshajfestéshajhullásszépségszépségápolás
0

Írta:

Aggódsz a hajad egészsége vagy a kopasz foltok kialakulása miatt? Úgy érzed, a hajad egyre vékonyabb és fénytelenebb? Amikor úgy érzed, a hajad megváltozik, az lehangolhat.

A hajunk az identitásunk része, ezért erősen befolyásolja, hogyan érezzük magunkat. Ez az otthoni, természetes hagyma alapú orvosság segíteni fogja, hogy a hajad csillogó és egészséges legyen. Nézd meg, hogy működik.

Hogyan segíti a hagyma a haj növekedését?

A hagyma gazdag kénben. Ez az egyik legjobban ismert hajerősítő szer. Serkenti a vérkeringést, így biztosítja a hajhagymák táplálékhoz jutását. Antibakteriális hatásának köszönhetően segíti a fertőzések eltüntetését, így a hajad erősebb és egészségesebb lesz. Emellett tartalmaz egy kataláz nevű enzimet tartalmaz, amely egy hatékony antioxidáns.

A hagyma hajhullás elleni hatékonyságát már többször tanulmányozták. Egy kisebb kutatás vizsgálta a hagymalé használatát alopecia areata ellen (egy autoimmun betegség, mely egyik tünete a hajhullás). Azoknál a betegeknél, akik alkalmazták a kezelést, sokat javult a haj egészsége. Még egy érdekesség, hogy ez a technika hatékonyabbnak bizonyult a férfiak esetében.

hajapolas2.jpg ()

Hogyan készíts hagymás öblítőt a hajra?

Hagymalé a hajnövekedésért:

Hámozd meg a hagymát és vágd apró darabokra!
Nyerd ki a levét! Ezt csinálhatod turmixszal, préssel, facsaróval.
Masszírozd be a levet a fejbőrödbe!
Hagyd fent 15 percig (akár tovább is, ha elviseled a szagát), majd moss hajat egy kevés samponnal!

Hagyma és méz keveréke a hajnövekedésért:

Keverj össze ¼ csésze hagymalevet 1 evőkanál mézzel!
Dörzsöld be a fejbőrödbe a keveréket!
Hagyd rajta legalább 30 percig!
Ha megoldható, tegyél rá zuhanysapkát és hagyd egész éjszaka a fejeden!
Öblítsd ki!
Ez egy természetes módja a hajad táplálásának. Használd naponta (vagy legalább 3x egy héten) és két hónap alatt a hajad újra erős, fényes és egészséges lesz.

Néhány további tipp a hajhullás kezelésére:

Ha rosszul vagy a hagyma szagától, adj némi citromlevet vagy rózsavizet a balzsamhoz. Az olajok megfelelőek: a levendula, borsmenta és rozmaring mind jók a hajnövekedés serkentésére. A méz és hagyma keveréket beveheted szájon át is, ha úgy jobbnak látod. Próbáld ki, hogy az ételeidhez adsz hagymát! Ez ugyan nem lesz annyira gyors, mintha a hajadra kennéd, de hosszú távon ugyanolyan hatékony.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X