Főoldal > SZÉPSÉG > Viszlát, száraz, ekcémás bőr!

Viszlát, száraz, ekcémás bőr!

bőrbőrápoláskrémszáraz bőrtestápolótusfürdő
0

Írta:

Vegyük fel a harcot az őszi-téli bőrszárazság ellen már zuhanyozáskor!

Az emberi szervezet mikroorganizmusainak kutatása a modern tudomány egyik legizgalmasabb új iránya.

A bőr felszínén található mikroorganizmusok összetett ökoszisztémáját a bőr mikrobiómjának nevezzük.

Egyensúlyának felborulása akár súlyos bőrszárazsággal, illetve az egyre elterjedtebb atópiával (ekcéma) járhat.

Gyakori hiba az ekcémára hajlamos bőr ápolásában a nem megfelelő tusfürdő használata. A nem megfelelő bőrtisztítás alááshatja az ekcémára hajlamos bőr kezelésének jótékony hatásait. Az optimális hatékonyságért az ekcémára hajlamos bőr ápolásának a zuhanyozásnál kell kezdődnie.

Az ekcéma egyedülállóan mély hatást tud gyakorolni az életminőségre, hiszen nemcsak az alvást, hanem az önbizalmat, sőt a családi életet is zavarhatja. Ráadásul előfordulása növekedő tendenciát mutat.

Az ekcémára hajlamos bőr egy összetett állapot, amelyet a genetikai és környezeti tényezők finom egyensúlya befolyásol. A modern korban az ekcémára hajlamos bőrt több tényező is károsítja, amelyek fellángolásokat  okozhatnak: az allergének, a kemény víz és a magas környezetszennyezettségi szintek.

Az ekcémára hajlamos bőrre a következők jellemzőek:

1. VESZÉLYEZTETETT LIPID BARRIER
A megváltozott barrier funkció a bőrt nagyon szárazzá, durvává és a külső tényezőkre érzékennyé teheti, ami viszketést és egyéb érzékenységet okozó irritációt eredményez.

2. KIEGYENSÚLYOZATLAN MIKROBIOM
A bőr felszínén mikroorganizmusok összetett ökoszisztémája (a bőr mikrobiomja) található, amely kölcsönhatásba lép a szervvel az optimális egészség biztosításáért. Bőrt kutató tudósok bizonyították, hogy az egészséges bőrhöz képest az ekcémára hajlamos bőr mikrobiomjának csökkent a változatossága.

Az új Lipikar Syndet AP+ krémtusfürdő az egyedülálló Aqua Posay Filiformis hatóanyaggal tökéletesen kiegészíti a bestseller Lipikar Baume AP+ testápolót a száraz bőr ápolásában.

Kíméletesen tisztít, nyugtatja és hidratálja a bőrt, miközben hozzájárul a lipidpótláshoz. Hatóanyag-kombinációja segít védeni a bőrbarriert.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X