Főoldal > SZÉPSÉG > Tuti szépségtippek, hogy jól mutass az ünnepi fotókon

Tuti szépségtippek, hogy jól mutass az ünnepi fotókon

arcápolásbőrápolásránctalanításszépészeti kezelésszépség
0

Írta:

Minden évben van néhány olyan alkalom amikor szeretnénk jól kinézni! …és ez mind semmi, szeretnénk, ha éppen akkor jó fotó is készülne rólunk!

Titokban minden nő szeretne részt venni néha-néha olyan eseményen, összejövetelen amikor szép ruhát vehet fel, amikor  megengedhet magának egy elegánsabb fehérneműt, vagy drágább parfümöt, esetleg egy alkalmi frizurát vagy sminket. Legyen az esküvő, ballagás, egy családi születésnap, Karácsony vagy Szilveszter, egy picit másra vágyunk mint a hétköznapokban!

Az ünnepek közeledtével ismét erősödni fog  a gondolat, hogy szeretnénk jól kinézni a családi fotókon és egyúttal megajándékozni magunkat egy kis kényeztetéssel. Ha év vége felé nem csak lelkileg és szellemileg fáradtunk meg, de a fáradtság az arcunkon is megmutatkozik néhány új ránccal, ne essünk kétségbe, van néhány megoldás – nyugtat meg Dr. Parrák Zita, orvos-esztétikai specialista, a New Beauty Anti-aging és Orvos-Esztétikai Központ vezetője. Íme néhány ötlet és kezelés,  hogyan varázsolhatjuk el magunkat és bűvölhetjük el párunkat, családunkat az ünnepi asztalnál.

Botox kezelés

Mire számíts: Nem csak egy alkalomra szól, hosszútávú és igen eredményes beavatkozás. Gyors, látványos és fájdalommentes ránctalanító módszer. Az injekciós technikát ma már biztonságosan alkalmazzák, hatása hosszan  tartó és a tévhitekkel ellentétben a természetes mimikához szükséges izmok működése megmarad, így ne féljünk kipróbálni!

Mire figyelj a kezelés után: A botox hatása 10 nap alatt áll be. Ez alatt az idő alatt kerülni kell a napsütést, szoláriumot, szaunát, az intenzív sportokat, az úszást. És folyamatos napfényvédelmet kell ez idő alatt biztosítani. A kezelés után azonnal mehetünk emberek közé.

Kezelés ára: 40-100 ezer Ft/alkalom területtől függően.

Arcszobrászat, arctöltés

Mire számíts: Az arcszobrászat technikájának lényege, hogy a teljes arcra fókuszál és nem a részletekre. Nem egy-egy ráncra, hanem az egész arc fiatalos volumenének visszaállítására koncentrál. Ami az idők során „elveszett”, azt pótoljuk hyaluronsavval. Előnye, hogy nem fáj a hatóanyag beinjektálása, 4-6 szúrással az egész orca feltölthető.

Mire figyelj a kezelés után: Minden szúrásos technikánál figyelni kell arra, hogy ne érje napfány a kezelt területet és ne fertőződjön. Már aznap „szalonképes” az ember.

Kezelés ára: 70-80 ezer Ft/ml

HIFU (High Intensity Focused Ultrasonic) intenzíven fókuszált ultrahang.

Mire számíts: Mélyen behatol a bőrbe, elősegíti a kollagén és az elasztin rostok képződését, így a laza bőrt kiválóan erősíti, visszaállítja az arc kontúrját, amivel fiatalosabb megjelenést kölcsönöz. Feszesebb, simább felszínű bőrt eredményez; a ráncok mélysége csökken, a tág pórusok összeszűkülnek, a szemöldök vonala megemelkedik. A HIFU-val a test is formálható, hiszen a nagy energiájú ultrahang által generált hő roncsolja a bőr felszíne alatt mintegy 1-2 cm mélységben lévő zsírsejteket.

Mire figyelj a kezelés után: Semmiféle külsérelmi nyom nem keletkezik a kezelés után. A HIFU hatása kb 2 hónap alatt lesz teljes és 2 évig tart.

Kezelés ára: 100-400 ezer Ft, területtől függően.

Frakcionált lézeres bőrfiatalítás

Mire számíts? Elsősorban a nap által károsított, ráncos, pattanásos és heges bőr esetében nyújt megoldást. A frakcionális lézeres hámlasztás során a lézer a kezelendő területet nem egybefüggően, hanem apró pixelekhez hasonlóan fedi le, az azt körülvevő bőrfelület túlnyomó részét érintetlenül hagyva. A lézer kicsiny, oszlopszerű „lyukakat”, szöveti károsodásokat okoz a bőrön. Ezek a kis sérülések, mint apró sebek, gyógyulásra ösztönzik a környező ép bőrt és új kollagénrostok képződnek.

Mire figyelj a kezelés után: 4-6 nap után lehet emberek közé menni. Kerülni kell utána minimum 1 hónapig a napfényt, szoláriumot. Az égés miatt nagy a fertőzésveszély, ezért kerülni kell a strandokat, fürdőket, poros, piszkos helyeket.

Miután itt gyógyulási folyamat is van, ezért célszerű az ünnepi alakalom előtt legalább két héttel elvégezni a kezelést.

Kezelés ára: 60-150 ezer Ft/alkalom, területtől függően.

Amennyiben szűkösebb keretek állnak rendelkezésünkre, vagy a természetesebb szépségápolási trükkökben bízunk, úgy alkalmazhatunk néhány otthoni praktikát is! Hatásában lehet, hogy nem lesz olyan maradandó mint a szépészeti kezelések, de mindenképp nyugtatja bőrünket és persze női lelkünket is! Egy bőrradír, egy könnyed arcpakolás és egy hidratáló krém is csodákra képes!

Bőrradír

Egész testen alkalmazva zuhanyzás előtt isteni érzés, de az arcon is gyorsan használható heti két alkalommal! Egy kis cukor némi mézzel és olíva olajjal vagy kókuszolajjal összekeverve, remekül leszedi az elhalt hámréteget. Testünk hálás lesz egy könnyed radírozásért, hiszen puhává és élettel telivé válik!

Arcmaszk

Mindig hasznos a bőrnek! Az egyik leghatásosabb az uborkalé túróval össze keverve, egy héten egyszer alkalmazva. Üdévé és ragyogóvá varázsolja a bőrt…, és egyúttal a család vacsorája is megvan!

Hidratálás

Itt az egyszerűség kedvéért érdemes inkább kész terméket vásárolni, hiszen egy krémet össze állítani a megfelelő arányokkal, bizony nem egyszerű feladat! Ahhoz, hogy bőrtípusunknak megfelelő hatóanyagokat keverjünk össze, – amik aztán pozitív hatással vannak arcbőrünkre – már több minden szükséges. Ez esetben kérjük inkább kozmetikus vagy esztétikai szakértő tanácsát!

Egy biztos! A tél közeledtével sem kell elkeseredni, ha nem az elvárt látvány köszön vissza a tükörből és ha egy picit szeretnénk változtatni, fiatalítani arcbőrünkön. Számtalan megoldás és lehetőség van, hogy az idei karácsonyi fotókon már jól nézzünk ki.

Forrás: Purecom


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X