Főoldal > SZÉPSÉG > Tévhitek a botoxról

Tévhitek a botoxról

arcbőrbotoxinjekciókezelésplasztikaszépség
0

Írta:

A leggyorsabb, leglátványosabb és egyben fájdalommentes ránctalanítás egyik kedvelt módszere a botox kezelés. Az egyszerű és gyors injekciós technikát ma már biztonságosan alkalmazzák, hatása hosszan tartó és a tévhitekkel ellentétben a természetes mimikához szükséges izmok működése megmarad!

Talán nem mindenki vallja be, de mégis mindenki keresi az örök fiatalság titkát! Csak épp nem egyformán. Van aki a sportra esküszik, mások a művészetekben hisznek, mert azt mondják a zene vagy a festészet is fiatalon tart, megint mások folyamatos munkával tartják meg fittségüket. És vannak akik mindezekkel együtt vagy épp önmagában a plasztikai eljárásokat részesítik előnyben! Bárhogy is van, egy biztos a mértékletesség és a körültekintés, valamint a megfelelő szakember megválasztása itt is fontos! Fokozott odafigyeléssel és a megfelelő módszer kiválasztásával érdemes kihasználnunk a fejlett világunk adta lehetőségeket, hogy ne csak szellemileg és fizikailag maradjunk üdék és fiatalosak, de a bőrünk is a lehető legtovább sugárzó maradjon. Dr. Parrák Zita orvos–esztétikai szakértő segít, hogy tisztán lássunk a botox-szal kapcsolatos kérdésekben.

Tények és érdekességek

„A kozmetikai beavatkozások zömét általában az arcon végzik így a botox kezelést is.  Egy megfelelően képzett és tapasztalt orvos a botox injekciót csak azokra a helyekre adja, ahol a ráncok megjelenése kifejezettebb (szemöldök közötti rész, a homlok, vagy a szemkörnyéki szarkalábak), míg az arc többi része érintetlen marad. Az eljárást vékony tűvel végzik, és egy botulinum toxin nevű bakteriális fehérjét juttatnak a ráncokat képző izmokba, ami gátolja az idegvégződések és az izom közti ingerület átvitelt. Az eljárás kb. 15-20 percig tart, majd a kezelt területek mimikai izmait intenzíven kell használni, hogy az izmok a befecskendezett anyagot felvegyék. A botox hatása 10-14 nap alatt teljesedik ki, melynek segítségével a felületesebb ráncok csaknem teljesen megszűnnek, a mélyebbek pedig látványosan sekélyebbé válnak” – magyarázza a doktornő.

A nyári fesztivál szezon közepén egy-egy átmulatott éjszaka után a megfáradt, meggyűrődött bőrnek hirtelen jött megoldás lehet egy ilyen kezelés, hiszen a botox után az arc fiatalosabb, pihentebb lesz, tekintetünk vidámmá és csillogóvá válik. A kezelés hatása akár fél évig is tart, és egy éven belül többször is elvégezhető. A botox tulajdonképpen ellazítja a ráncokat okozó izmokat, így nem tudják a felettük levő bőrt „összegyűrni”, vagyis ráncokat képezni.

1. tévhit – Drága

Akár a lelki megnyugvásunkért akár orvosi javaslatra, valamilyen betegség, vagy tünet enyhítésére döntünk a botox kezelés mellett, jó tudni, hogy ma már elérhető áron hozzájuthatunk a megoldáshoz. A népszerű és széles körben alkalmazott eljárás kiváló lehetőség a sokkal drágább plasztikai sebészeti beavatkozásoknál és ha nyitott szemmel járunk, olykor akciós áron is felfrissíthetjük arcunkat. A fiatalabb, kisimultabb arc magabiztosságot ad, a magabiztosság az élet minden területén sikerrel párosul, a siker pedig közelebb visz álmaink és céljaink megvalósításához!

2. tévhit – Csak az arcon alkalmazható

Dr. Parrák Zita felhívja a figyelmet arra, hogy a botox az arcon kívül sok más célra is használható. „A migrénekkel küzdők esetében is megoldást jelenthet, hiszen egy kezeléssorozat akár teljesen megszüntetheti a fájdalmakat, de az inkontinencia tüneteinek enyhítésére és nagyfokú izzadás csökkentésére is alkalmazzák, mert a botox ideiglenesen blokkolja a verejtékmirigyek működését. Itt fontos azonban megjegyezni, hogy az eljárástól nem szűnik meg az izzadás, csak mérséklődik. A test hőjének párolgása elengedhetetlen szervezetünk egészséges működéséhez, hiszen az izzadás hűti testünket és védi a szerveket a túlmelegedéstől.”

3. tévhit – Fájdalmas

„A vékony tűvel beadott injekció okozhat némi kellemetlen érzést, a fájdalom azonban csak minimális, könnyen elviselhető. Nem rosszabb, mint egy kis csípés. Nem véletlen, hogy sokan szó szerint ebédszünetben ugranak ki egy kezelésre, mert 15-20 perc alatt megvan és nem hagy nyomot a beavatkozás” – nyugtat meg a szakember.

4. tévhit – Nem fogok tudni mosolyogni

Sok híresség képét látva elszörnyedünk, hogy „szegény, túlzásba vitte a botoxot, rá sem lehet ismerni”. De ne aggódj, nem lesz kifejezéstelen és merev az arcod! Megfelelően képzett és tapasztalt orvos nem fogja eltorzítani az arcod, helyette viszont sokkal fiatalosabb megjelenést fog varázsolni neked. Az injekciót csak azokra a helyekre adják, ahol a ráncok megjelenése kifejezettebb, míg az arc többi része érintetlen marad. Noha a ráncok és szarkalábak eltűnnek, Te továbbra is képes leszel az érzelmeidnek megfelelő arckifejezésre, így a mosolyra is.

Forrás: PureCom


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X