Főoldal > EGÉSZSÉG > A botox csökkentheti a fejfájást is!

A botox csökkentheti a fejfájást is!

botoxfejfájás
0

Írta:

Amerikai kutatók 18 páciensnél vizsgálták, hogy a botox kezelés milyen hatással van a fejfájásra. A botox injekció szinte mindegyik páciens esetében enyhítette a migrén tüneteit. A rendszeresen botox kezelésen átesett pácienseknél már három hónap után is jelentősen csökkent a migrénes napok száma. Christine Kim ismert amerikai dermatológus a Archives of Dermatology című szaklapban a tanulmánnyal kapcsolatban azt publikálta, […]

Amerikai kutatók 18 páciensnél vizsgálták, hogy a botox kezelés milyen hatással van a fejfájásra. A botox injekció szinte mindegyik páciens esetében enyhítette a migrén tüneteit.

A rendszeresen botox kezelésen átesett pácienseknél már három hónap után is jelentősen csökkent a migrénes napok száma.

Christine Kim ismert amerikai dermatológus a Archives of Dermatology című szaklapban a tanulmánnyal kapcsolatban azt publikálta, hogy a botulinum toxin (az idegrendszerben az ingerület-átvitelt módosítja) gátolhatja a fájdalom továbbterjedését.


További cikkeink a témában

hyperhidrosisizzadás

Mikor kóros az izzadás?

Írta:
0

A verejtékezés fontos élettani mechanizmus, hiszen a párolgás hőt von el, vagyis a test az izzadással hűti magát. A túlzott verejtékezés, a hyperhidrosis azonban igen kellemetlen lehet, azonban dr. Borbola Kinga, a Dermatica bőrgyógyász-kozmetológusa, klinikai onkológus szerint van rá megoldás.

Kövess Facebook-on!
X