Főoldal > SZÉPSÉG > A munkánk összefügg a szépséggel?

A munkánk összefügg a szépséggel?

boldogságkezeléskozmetikamunkaszépségszépségápolás
0

Írta:

Ahány ember él a Földön annyiféle szépség létezik és mindannyian mást és mást látunk, tartunk szépnek! Ha valami szép, akkor attól boldogok vagyunk és örömöt tapasztalhatunk, legyen szó személyről, tárgyról vagy akár elképzelésről.

A szép persze nem feltétlenül tökéletes. A külső tekintetében egy kevésbé tökéletes arcú ember is lehet szép, hiszen harmóniában, egyensúlyban él önmagával, a természettel, környezetével, emiatt vonzalmat és érzelmi jólétet tapasztalunk jelenlétében.

Nagyon fontos, hogy önmagunkban mindenképp megtaláljuk a szépséget, akkor is ha nem vagyunk tökéletesen elégedettek a tükörképünkkel! Érdemes hosszasabban tanulmányozni arcunkat, testünket és megtalálni a pozitívumokat, hiszen onnantól már könnyebb a feladat, csupán hangsúlyozni kell azokat – mondja Dr. Parrák Zita, orvos esztétikai specialista.

Ha önmagunktól nem jövünk rá a megoldásra, bátran kérjük szakértő segítségét, hiszen a vonzó külső a pozitív kisugárzásból ered, mely az élet számos területén hasznunkra válhat!

Nem csak a párkeresésben lehet sikerélményünk, de munkakeresés során is fontos szerepe van az ápolt és vonzó külsőnek. Dr. Parrák Zita tapasztalatai szerint könnyebben megkaphatjuk az áhított állást ha igényes a külsőnk, sőt így az újabb és újabb kinevezések is gördülékenyebben elérhetők! A magyarázat viszonylag egyszerű. Az emberekben az a kép él, hogy aki figyel magára, ápolt, igényes az nagy valószínűséggel a munkájában is igényes és pontos. És ez bizony kifizetődő! Az sem véletlen, hogy a jó külsővel rendelkező, pozitív kisugárzású embereknek a ranglétra megmászásával a fizetésük is arányosan növekszik!

Mindehhez persze a legfontosabb feladat a külső-belső egyensúly, harmónia megteremtése, hiszen ha jóban vagyunk önmagunkkal, az a külsőnkön is meglátszik. Ez manapság a rohanó, stresszes világunkban igen megterhelő feladat, mégis kötelezően időt kell szánnunk a regenerálódásra és töltődésre, hiszen a siker csak így érhető el!

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvásnak is fontos szerepe van ebben, csakúgy mint bőrünk ápolásának. Érdemes minden reggel -mielőtt a napi teendőkbe belefogunk- végiggondolni, hogyan őrizhetjük meg aznap szépségünket és kisugárzásunkat. Mindenképp jót tesz, ha napi szinten használunk bőrtisztító, és bőrápoló készítményeket, de a rendszeres mozgással is sokat tehetünk fittségünk és fiatalos külsőnk megtartásáért. Ha lelki állapotunk épp úgy kívánja érdemes valami finomsággal megajándékozni magunkat. Akár egy jó süti, egy finom kávé, egy kozmetikai kezelés vagy masszázs is csodákra képes, hogy megújítsuk fáradt testünket és lelkünket, ezáltal ismét vonzóvá váljunk önmagunk és környezetünk számára.

Forrás: New Beauty, purecom


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X