Főoldal > SZÉPSÉG > Soha többé rossz haj nap!

Soha többé rossz haj nap!

frizurahajszépségszépségápolás
0

Írta:

No more bad hair day! Hogyan kerüljük el azokat a bizonyos rossz haj napokat?

Melyikünk ne szembesült volna már azzal a reggeli készülődés közben, hogy hiába a szép smink, a divatos ruha, a hajunk mégsem akar igazodni adott hangulatunkhoz. Mintha direkt rakoncátlankodna, és csak azért sem úgy áll, ahogy mi azt elképzeltük. Ezek azok a bizonyos „rossz haj napok”, amiket néhány apró praktikával és egyszerű, de nagyszerű frizurával könnyedén kivédhetünk.

Ahhoz, hogy elkerüljük „rossz haj napokat” érdemes rögtön az alapoknál kezdeni és olyan hajápolókat választani, amelyek nem csak szépítik, hanem ápolják is hajkoronánkat, hiszen az a haj igazán szép, amely egészséges és megfelelően táplált. A hajápolásban ma már számtalan termék közül választhatunk, amelyek értékes összetevőket és olajokat tartalmaznak, így belülről táplálják a hajszálakat.

Amennyiben szalonminőségű regenerálást és védelmet szeretnénk biztosítani hajunk számára, akkor érdemes kipróbálnunk a megújult AVON Advance Techniques Tápláló és Védő termékcsaládot, amely a benne található erősítő algakivonatnak köszönhetően segít regenerálni a hajszálak felületét, valamint továbbfejlesztett hajvédő technológiával védi a hajat a hajszárítás, illetve a hővel történő hajformázás okozta esetleges károsodások ellen. Ezek a termékek gyengéden tisztítják a hajat, miközben táplálják és ráncba szedik a rakoncátlan fürtöket. A legjobb hatás érdekében használjuk öblítést nem igénylő hajpakolást, amelynek könnyű állaga nem nehezíti el a hajat, helyreállítja annak nedvességtartalmát és megerősíti a hajszálakat.

A megfelelő ápolást követően jöhet a második fontos lépés, a hajszárítás. A legtöbb hajszárítón állítható a hőmérséklet, amelyek közül a gyorsabb száradás érdekében hajlamosak lehetünk azt a legmagasabb fokozatra állítani. Azonban, mint ahogy az élet számos más területén, a hajszárításnál is válasszuk inkább az arany középutat és közepes hőmérsékletet használjuk, mert a túl forró levegő nem tesz jót a hajszálaknak – szárítja, és akár még roncsolhatja is őket. Szárítás közben már formázhatjuk frizuránkat, a dúsabb hatás elérése érdekében körkefe segítségével emeljük meg a hajtöveknél a szálakat. Ezzel azonnal volumennel láthatjuk el lapos fürtjeinket.

Ha inkább egyenes frizurára vágyunk, de nem szeretnénk minden alkalommal hajvasalót használni, egyenesítsük hajunkat az AVON hajegyenesítő keféjével, amely speciális kiképzésének köszönhetően szárítás közben, kíméletesen egyenesíti ki hajunkat. Természetesen adódhatnak olyan esetek is, amikor elkerülhetetlen a hajvasaló használata – legyen szó akár egyenesítésről vagy akár göndör loknik kialakításáról – ebben az esetben viszont érdemes hővédő spray-vel óvni hajunkat.

Ezután nincs más hátra, mint a végleges frizura megalkotása. Érdemes elsajátítanunk néhány egyszerű, de annál mutatósabb ötletet, amelyeket elő tudunk rántani tarsolyunkból, amennyiben hajunk minden igyekeztünk ellenére is rakoncátlankodna. Erre az AVON Szépségműhely bloggere, Herczeg Hajni mutat nekünk legutóbbi videójában három variációt, amiket otthon könnyedén megvalósíthatunk magunknak és így végleg búcsút inthetünk minden „rossz haj napnak”.

Forrás: AVON


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X