Főoldal > SZÉPSÉG > Ne edd a cukrot, inkább kend magadra!

Ne edd a cukrot, inkább kend magadra!

bőrápolásbőrradírcukorolajolívaolajszépségtest
0

Írta:

Hámlik, repedezik, fáj a bőröd és tele vagy aknékkal? Ne vegyél bolti testradírt – inkább készítsd el otthon, fillérekből a saját bio változatodat!

Pár perc alatt, mindössze két egyszerű összetevőből elkészítheted a házi testradírodat, ami nemcsak saját használatra szuper: akár ajándékként is megállja a helyét, ha egy ízlésesen feldíszített üvegcsébe töltöd!

A kristálycukor testradírként való használatát már évek óta ajánlják a bőrgyógyászok, hiszen a bolti verziókkal ellentétben nem okoz sem érzékenységet, sem allergiát – a vízben oldódó szemcsék viszont hatásosan hámlasztanak és megfiatalítják a bőrt.

Ahhoz, hogy a lehető legjobb házi minőséget érd el, ne bolti kencével kever össze, hanem jó minőségű olajok valamelyikével (pl. kókuszolaj, mandulaolaj, de az olívaolaj is megteszi), akné és gyulladt pattanások esetén pedig pár csepp teafaolajat is hozzátehetsz a radírhoz.

55421870 - handmade cosmetic ingredients - coconut and shea tree butter, olive oil, round coffee and sugar. organic scrub and body cream.

Házi testradír recept

1 csésze kristálycukor

1/5 csésze extra szűz olívaolaj/kókuszolaj

Opcionális: pár csepp teafaolaj a gyulladt pattanásokra

pár csepp illóolaj a kedvenc illatodban

Elkészítés:

Keverd össze a cukrot és az olívaolajat egy edényben, utána ízlés szerint illatosítsd be és már kész is!
Ha kókuszolajat használsz, kicsit melegítsd fel, de ne annyira, hogy forró legyen, különben elolvad benne a cukor! Ha még durvább hatású radírt szeretnél, ízlés szerint adj hozzá még cukrot.

A radírt bátran használd a test bármelyik felületén 2-3 alkalommal egy héten!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X