Főoldal > SZÉPSÉG > 6 tipp, hogy télen (se) legyen száraz a bőröd

6 tipp, hogy télen (se) legyen száraz a bőröd

bőrápolásbőrvédelemfagyhidegidőjárásmínuszokszép bőrtéltéli bőrápolás
0

Írta:

Ahogyan a kinti hőmérséklet egyre alacsonyabb lesz, úgy csökken az időjárás páratartalma is. Ez pedig egyet jelent a száraz bőrrel és a cserepes ajkakkal. A következőkben viszont szuper tippeket adunk arra, hogy újra üde és friss legyen a bőröd!

A téli hideg beköszöntével nem meglepő, hogy bőrünk az átlagosnál hamarabb kiszárad – ezt csak megfelelő bőrápolással lehet kikerülni! Ahhoz, a kinti mínuszok, a szél és az állandó fűtés, valamint a sapka-kesztyű páros gyakori használata ne kezdje ki a bőrödet, fogadd meg a tippjeinket!

1. Párásíts!

Sokan haszontalan tárgynak gondolják, pedig egy párásító gép beszerzése nagyban megkönnyíti az életet: többek között segít, hogy a téli fűtés ellenére is megfelelő mennyiségű víz legyen a levegőben, a bőröd pedig alvás közben is hidratált maradjon.

2. Burkolózz be

Ha kimerészkedsz, mindig viselj meleg kiegészítőket (sapkát, sálat, kesztyűt), hogy a hideg levegővel keveredő szél egyáltalán ne tudjon érintkezni a bőröddel. A természetes anyagú (pl. pamut) ruhadarabok szintén segíthetnek a bőröd megóvásában, míg a szintetikus anyagok (pl. műszál) irritálhatján a bőröd felszínét.

3. Zuhanyozz gyorsan

Bár a téli időjárás tökéletes indokot szolgáltathatna a hosszú, forró fürdőknek, mi mégis azt ajánljuk, hogy inkább ne tedd! A bőrgyógyászok szerint azok, akik ilyen időben 5 percnél többet töltenek a meleg vizű zuhany alatt, felsértik a bőr legfelső lipidtartalmú rétegét, ami további irritációkhoz vezethet.

42034203 - woman taking a shower enjoying water splashing on her

4. Vigyázz a szárító összetevőkkel…

Ha zsíros-olajos bőrrel rendelkezel, biztosan egy halom olyan kozmetikumod mely, amely szárazabbá teszi a bőrödet – ezeket mindenképpen kerüld el! Ha nem vagy biztos a bőrcsoportodban, csak egyre kell figyelned: kerüld el a retinol tartalmú kozmetikai szereket, melyek leszárítják a bőr legfelső rétegét!

5. … inkább szerezz be zsírósító hatásúakat!

A természetes, natúr zsírosítószerek (mint például a shea vaj, vagy a kakaóvaj) tökéletesen beválnak a száraz bőr ellen. De ha inkább a drogériák polcáról válogatnál, akkor is figyelj a következőkre: a krémed tartalmazzon probiotikumokat, keramidot, valamint kenderolajat, mert ezek az összetevők kiegyensúlyozzák a bőröd pH-értékét.

6. Használj mindennap testápolót!

A glicerintartalmú, illatanyagmentes testápolókat részesítsd előnyben, hiszen ezek az összetevők hidratálják a legjobban a bőrt. A mindennapi testápolást sose felejtsd el. Szőrtelenítés előtt és után különösen fontos ezek használata, mert a bőr ilyenkor van a legsérülékenyebb állapotban, és extra törődésre van szüksége.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X