Főoldal > szepseg > Helyesen használod a szemkörnyék-ápolódat?

Helyesen használod a szemkörnyék-ápolódat?

bőrápolásszemszemkörnyékápolószemránckrémszépség
0 0

Írta:

A szem a lélek tükre – tartja a mondás, nem csoda, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy a testünk egyik legérzékenyebb területét ne csak ápoljuk, hanem megállítsuk a múló idő első jeleit is.

Azt gondolnánk, hogy egy szemkörnyék-ápoló felvitelénél mi sem egyszerűbb. A valóság azonban az, hogy akár többet is árthatunk a helytelen használattal, mint amennyit nyerünk a termékekkel. Oláh Róbert, a Natics organikus arcápolókat gyártó vállalat termékfejlesztési vezetője összegyűjtötte, mire figyelj a legjobban.

A megfelelő választás

Egy nőnek a kamaszkorának végén nem árt beszereznie az első szemkörnyék-ápolóját. Természetesen azonban nem ugyanarra a termékre van szüksége egy tizenéves fiatalnak, mint egy érett hölgynek. Válasszunk életkorunk és bőrtípusunk szerint, ha pedig bizonytalanok lennénk, kérjük ki bátran szakértők segítségét.

A használat ideje

A szemkörnyék-ápolót naponta kétszer, reggel és este vidd fel a megtisztított arcbőrödre.

A használat helye

A szemkörnyék-ápolót ne csak az alsó szemhéjad alatti területre vidd fel, hanem a felső szemhéjadra és a szemöldökvonal alatti részre is. Így nem csak az úgynevezett táskákat tüntetheted el, hanem feszesítheted a felső szemhéjat is, ezáltal pedig késleltetheted, vagy mérsékelheted annak megereszkedését.  Fontos azonban, hogy a szempillatőre ne kend, hiszen onnan rendkívül könnyen bekerülhet a szemedbe, ahol akár irritációt is kiválthat.

A használat módja

Ujjbegyedre nyomj egy kevés szemkörnyék-ápolót és óvatos mozdulatokkal vidd fel a szemed környékére. Semmiképpen se masszírozd bele az érzékeny bőrterületre, ezzel ugyanis mikro sérüléseket okozhatsz, ami akár a ráncosodás fokozásához is vezethet. Apró nyomásokat persze kifejthetsz, ezzel élénkítheted a vérkeringést és fokozhatod a hatóanyagok felszívódását.

Forrás: Natics


További cikkeink a témában

bőregészség

4 ok, ami miatt gyorsabban ráncosodunk

Írta:
tegnap 0 0

A kor előre haladtával természetes jelenség a ráncok megjelenése, azonban megfelelő életmóddal és hatékony bőrgyógyászati kezelésekkel sokáig megőrizhetjük fiatalos megjelenésünket. Dr. Borbola Kinga, a Dermatica bőrgyógyász-kozmetológusa, klinikai onkológus szerint a különböző célokhoz különböző eljárásokat érdemes választani.

egészségfejbőr

Ne veszítsd el a hajad!

Írta:
2 hete 0 0

Hajmosás vagy fésülködés során mindenki talál több-kevesebb hajszálat a hajkefében, a földön vagy a lefolyóban. Ijedtségre semmi ok, hiszen napi 60-80 hajszál kihullása teljesen természetes, a kihullott haj helyén új szál indul növekedésnek.