Főoldal > SZÉPSÉG > Légy gyengéd bőröd védőrétegéhez

Légy gyengéd bőröd védőrétegéhez

bőrmikrobiomszépségtestápolástusfürdő
0

Írta:

Mindannyian egészséges, ragyogó és gyönyörű bőrre vágyunk, ennek ellenére nem foglalkozunk eleget, vagy nem elég mélyen a témával – ennek hatása, hogy rengeteg tévhit, mítosz él a köztudatban a bőrünk ápolásával kapcsolatban.

Hiába igyekszünk számtalan különböző termékkel ápolni és tisztítani a bőrünket, kipróbálni a legújabb trendeket, sokunk mégis küzd valamilyen bőrproblémával, túl száraz vagy túl zsíros bőrrel, esetleg ekcémával.

A legtöbben sosem hallottunk még a bőrünk védőrétegéről, a mikrobiomról, amely bár szemmel nem látható, mégis elengedhetetlen ahhoz, hogy a bőrünk egészséges és szép maradjon.

A bélrendszerünkhöz hasonlóan a bőrünk is milliárdnyi jótékony élő mikroorganizmusnak ad otthont, amelyet bőrflórának is nevezünk. Ez az élő közösség a bőr mikrobiomja, melyet úgy kell elképzelni, mint egy bőrön élő ökoszisztémát, amely azért dolgozik, hogy a bőr egészséges állapotú legyen. Megvédi bőrünket a káros organizmusoktól, segít a megfelelő pH-érték fenntartásában, valamint nélkülözhetetlen tápanyagokat és lipideket termel a bőr számára. A mikrobiomunk teljesen egyedi, akárcsak az ujjlenyomatunk – személyes tényezőink határozzák meg sok részletét, például a genetikánk, a lakóhelyünk vagy az étkezésünk, esetleg a házi kedvenceink.

A tisztálkodási szokásainkkal és az életvitelünkkel azonban sokszor ártunk a bőrünknek.

A mikrobiomunk segít abban, hogy megelőzzük a bőrirritációt és -érzékenységet, azonban ha felborul az egyensúlya, akkor bőrünk védtelenné és sebezhetővé válik. A bőrünk védőrétege nap mint nap sok káros hatásnak van kitéve a gyantázástól a napégésig, de nem is kell ilyen végletekben gondolkodnunk – már az is rossz hatással lehet a bőrünkre, ha például túl forró vízzel zuhanyozunk, vagy ha a különböző bőrápolási trendeken felbuzdulva túl gyakran és túl erősen radírozzuk a bőrünket.

Azonban a bőrünk védőrétege sokkal nagyobb figyelmet és törődést igényel – a Dove azt vallja, hogy legyünk kíméletesebbek magunkkal és a bőrünkkel szemben is. Használjunk olyan tisztálkodási szereket, amelyek gyengédek a bőr mikrobaijához.

A Dove biztosítja mindezt, tusfürdői 100% gyengéd tisztító összetevőket tartalmaznak, SLES mentesek, segítenek táplálni és puhává tenni bőrünket és gyengédek a mikrobiomjához.

A Dove tusfürdői olyan gyengédek a bőrünkhöz, mint a víz, emellett pedig különleges törődést és figyelmet adnak a bőrünk számára, hogy az ragyogó és hidratált legyen. A bőr természetes tápanyagaival táplálnak és segítenek puhává és simává tenni a bőrünket.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X