Főoldal > SZÉPSÉG > Házi praktikák bőrproblémákra

Házi praktikák bőrproblémákra

akneaknés bőrarcbőrbőrbőrproblémákegészségmájfoltnarancsbőrszép bőrszépség
0

Írta:

A bőr állapota igen fontos üzenetet hordoz „viselőjéről”. Míg a hidratált, tiszta arcbőr az ápoltság, addig a gyulladt, száraz, foltos bőr a slamposság benyomását keltheti. Pedig sokszor nincs összefüggés a kettő között. Szerencsére azonban a bőrproblémák többsége kezelhető házilag.

Aknés bőr

Bár a pattanások jelenléte kamaszkorban teljesen normális, felnőttkorban akár hormonproblémákra is utalhat. Érdemes kivizsgáltatni, hogy mi is áll a háttérben, de addig is szerencsére rengeteg házi praktika is jó szolgálatot tehet a csúnya göböcskék felszámolásáért folytatott küzdelemben. Ezek közül is talán a leghatékonyabb az élesztő, amelyet külsőleg és belsőleg is alkalmazhatunk. Egy kis darabkát (körülbelül negyed adagnyit) ajánlott minden nap elfogyasztani. Egy kis mézzel, natúr joghurttal elkeverve pedig arcmaszkot is készíthetünk belőle, amelyet heti kétszer-háromszor érdemes felkenni.

Májfolt

A májfolt az esetek döntő többségében nőket érintő tünet, amely leggyakrabban erős napsugárzás miatt alakul ki, de hormonális, különböző betegségekkel összefüggő okai is lehetnek. Ha már kialakultak, visszafordítani nem lehet a folyamatot, azonban sokat tehetünk azért, hogy ezek a világosbarna, leggyakrabban az arcon kialakuló pigmentfoltok halványuljanak. Érdemes citromlével kenegetni napi egyszer-kétszer, de méz és joghurt keverékéből is hatékony bőrfehérítőt készíthetünk, amit napi rendszerességgel kell használni. Sőt, az aloe vera-gél kúraszerű használata hámlasztó tulajdonsága miatt szintén halványítja a foltokat.

Narancsbőr

Nyakunkon a bikiniszezon – és ezzel együtt a narancsbőr kezelésének legégetőbb időszaka. A cellulit kisebb-nagyobb mértekben ugyan, de majdnem minden nőt érint – és ez az a téma, amelyből a nők nem hajlandóak engedni. Bár a sport és egészséges táplálkozás, megfelelő folyadékbevitel alapvető, szerencsére akadnak olyan szépségpraktikák, amelyeket ha rendszeresen bevetünk, sokkal feszesebbé válhatnak a kényes területek. Ilyen például a vérkeringés fokozása, amely leginkább extrém hőingadozás hatására pezsdül fel leghatékonyabban (szaunázás után jeges átdörzsölés), de napi szinten otthon, váltott meleg-vizes zuhannyal is elősegíthetjük a bőrfeszesítést. A legjobb, ha ezután durva szemű sós-tejes bőrradírral alaposan átdörzsöljük combunkat, popsinkat, és a göröngyök sokkal gyorsabban eltűnnek, mint azt gondolnánk.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X