Főoldal > SZÉPSÉG > A legegyszerűbb szépítő csodaszer a víz

A legegyszerűbb szépítő csodaszer a víz

bőrfolyadékhajhidratáltságvíz
0

Írta:

Gyakran halljuk és hangoztatjuk, hogy elegendő folyadékot kell inni minden nap, de ezt betartani nem mindig egyszerű. Pedig megéri elég vizet inni, hiszen az egészségügyi előnyei mellett a víz széppé tesz!

A vízivás igazán könnyű módja annak, hogy javíts hajad, körmöd és bőröd állapotán. A hidratáltság ugyanis megoldást biztosít a leggyakoribb szépségproblémákra, mint a gyenge körmök, a töredezett haj és a száraz bőr.

A víz hatására a bőröd sokkal egészségesebbnek néz ki, a ráncok mélysége és előfordulási gyakorisága pedig csökken. Hogy hogyan? A víz felpumpálja a bőrt, feltölti a sejteket, így a ráncok kevésbé lesznek látványosak. A kollagéntermeléshez vízre van szükség, méghozzá nagy mennyiségűre, a kollagén pedig kulcsszó, ha fiatal, egészséges bőrről beszélünk. Ha a bőr megfelelően hidratált, kevésbé valószínű, hogy megtörik, kirepedezik, ezáltal pedig még a baktériumokkal szemben is jóval ellenállóbb.

A kutatások szerint az embereknek 6-8 pohár vízre van szükségük naponta. Persze ennek a mennyiségnek nem kell feltétlenül csak ásvány- és csapvízből állnia, a cukrozatlan tea, a házi készítésű, cukormentes smoothie mind-mind kiváló folyadékforrás.

Most pedig vegyük sorra, hogyan teszi csodálatossá a bőröd, a körmeid és a hajad a víz.

Hello, ragyogó bőr

A megfelelő mennyiségű és elosztású vízfogyasztás nemcsak a szomjadat oltja kiválóan, de a bőrödet is ragyogóvá, fiatallá és frissé varázsolja, drága sminktermékek nélkül.

Soha többé öreg bőr

A bőrsejtek, ha szomjaznak, teljesen összeroskadnak, ettől pedig sérülékeny és ráncos lesz a bőr. Idővel persze mindenkit utolérnek a ráncok, de ha megfelelően hidratált vagy, minimalizálod a mélységüket és látványosságukat. Megéri odafigyelni, hidd el!

Nincs több leégés

Nem számít, milyen napvédő krémet kensz magadra, vagy mennyire követed az előírásokat, a nyári hónapok során sajnos le fogsz égni. A megoldás pedig a víz lehet, mivel ha megfelelő mennyiségű vízzel van ellátva a szervezet, sokkal gyorsabban épül fel a bőröd a leégés után.

A pattanások távoznak

Ha sok vizet iszol, azzal segíted a tested méregtelenítését, a pattanás okozta toxinok távozását is. Sőt, a bőr sokkal ellenállóbb lesz mindenféle szennyeződéssel szemben, ha megfelelően hidratált, hiszen nem törik meg, a kórokozók pedig nem jutna át rajta. A szakértők szerint a legjobb, ha ébredés után egyből megiszol egy pohár citromos vizet, hiszen ezzel megfelelően hidratálod az éjszaka kiszáradt szervezeted.

Gyönyörű hajkorona

Te is már régóta keresed a megoldást a fénytelen, töredezett, száraz hajra? A megoldás: víz! Mivel a haj negyede víz, a folyadékpótlás elengedhetetlen számára. A bevitt folyadékot a szervezet először a létfontosságú szerveknek „adja”, vagyis a hajad lesz az első, amitől megvonja a nedvességet.

Hosszabb, egészségesebb körmök

A nap folyamán megfelelően elosztott és bevitt folyadékmennyiség erősebbé és szebbé teszi a körmöd. A hidratáltság a körömágyadnak is jót tesz, ami így kevésbé gyullad be, sérül meg. Persze a notórius körömrágókat a víz sem tántorítja el, de az erős körmöket talán nehezebb lesz lerágni.

Arra figyelj oda, hogy a hidratáltság nem azt jelenti, hogy egyszerre megiszol 2 litert. A mennyiséget oszd el a nap folyamán egyenletes arányban, s a víz összes egészségi és szépségápolási előnyét élvezheted.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X