Főoldal > SZÉPSÉG > 5 egyszerű trükk, amivel még fiatalabbnak tűnhetsz

5 egyszerű trükk, amivel még fiatalabbnak tűnhetsz

arcápolásbőrfiatalításöregedés
0

Írta: and

A tudomány mai állása szerint a retinoidoknak fontos szerepe van az öregedés lassításában.

Bőr

Szappan és víz helyett próbáld ki: a krémeket és a testápolókat

Ha szappannal mosod az arcod, az jelentős mértékben szárítja és öregíti a bőrt. Íme, az új módszer: gyengéden tisztíts, naponta hidratálj, és ragaszkodj a 30-as fényvédő faktorszámhoz. Megfontolandó egy feszesítő krém bevetése is. Az összetevők olyan hatásúak legyenek, amelyek biztosítják az apróbb ráncok mérséklését, illetve a bőr szerkezetének visszaállítását. Főként C-, és A-vitamint tartalmazzon a készítmény. A drogériák krémjei között, kutass olyanok után, amikben L-aszkorbinsav és retinol van.

Smink

Az elfedés és az elkendőzés helyett próbáld ki: játssz a fénnyel!

Korrektort kenni a szemed alá a legrosszabb dolog, amit tehetsz, mert ezzel csak kiemeled a ráncokat. Ha elrejtenéd a szem alatti táskákat, vond be a területet fényvisszaverő fedőkrémmel, és csak is olyan púdert használj, amely rendkívül könnyed és nem tömíti el a pórusokat. A rámenős ajakszínezés is visszaüthet, inkább bánj óvatosan a színekkel: részesítsd előnyben a lágy árnyalatokat. Egy kevés szolid fénnyel az ajkakon fiatalabbnak tűnhetsz! Ha csak egy kicsit akarsz dobni a csáberődön, próbálj ki egy színezett hidratáló krémet.

Haj

A sötét hajszín helyett próbáld ki: egy csipetnyi ragyogás

Akkor is, ha felbukkant már egy-két ősz hajszál. A fodrászok imádnak csillogó frizurákat kreálni, szerintük a ragyogó haj az, ami igazán megfiatalít egy nőt. Részesítsd előnyben a világos vagy éppen a meleg színeket, a lényeg, hogy gondoskodj róla, hogy a sörényed káprázatos fénybe burkolózzon. Egy szuper vágás és egy kevés, jól elhelyezett melír optikailag ellensúlyozhatja az arc esetleges megereszkedését.

Ruhák

Túlságosan erőltetett stílus helyett próbáld ki: válaszd ki a megfelelő darabokat!

Ezen a nyáron, he meg kell jelenned egy különleges eseményen, ne ess túlzásokba, és ne bonyolítsd túl az öltözéked! Sikkesebbnek és fiatalosabbnak tűnsz egy fehér nadrágban, amihez egy gyönyörű magas sarkú dukál. Vagy egyszerűen kapj magadra egy bájos nyári ruhát. Figyelj a kiegészítőkre: halmozz a csuklódra pár karperecet, vagy egy feltűnő karórát! Egy kiválóan megválasztott napszemüveg is óriási különbséget eredményez. A pedikűrödet is pezsdítsd fel: válassz vadító színt a lábkörmeidre!

Test

A sétálás helyett próbáld ki: a vissza fele történő sétálást

Ne értsd félre: valamennyi mozgásforma áldásos hatású. De fontos, hogy megdolgoztasd az agy azon részét is, amely a mozgásért felelős. Ez azt jelenti, hogy az automatikusan végzett mozdulatok, mint például a séta vagy kocogás mellé, időszakonként be kell iktatni olyan feladatokat, amelyek az egyensúlyérzéket és a koordinációs képességet teszik próbára: gyalogolj hátrafelé, kosárlabdázz, iratkozz be egy balett kurzusra, vagy egyszerűen állj egy lábon és közben hunyd be a szemed.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X