Főoldal > SZÉPSÉG > Hét dolog, ami öregítheti a bőröd

Hét dolog, ami öregítheti a bőröd

alváshiányfényvédő krémpattanás
0

Írta: and

Tudtad, hogy az alváshiány miatt is megjelenthetnek a csúf pattanások? ezért jobban teszed, ha nem vonod meg magadtól a szükséges alvásmennyiséget. Ha teheted, még éjfél előtt bújj ágyba!

Megfeledkezel a fényvédőkrémről

Mi az első számú módja annak, hogy öregítsd a bőröd? Az, ha megfeledkezel a fényvédőkrém használatáról. A nap a felhős, esős, de még a téli napokon is éri a bőröd. A bőrgyógyász szakértők ezért azt javasolják, hogy válassz széles spektrumú fényvédő krémet, amely blokkolja az UV sugarak mindkét típusát. Emellett fontos, hogy a termék legalább 30-as fényvédő számmal rendelkezzen. Keress olyan készítményt, amelyet antioxidánsokkal „turbóztak fel”, de további védelmet jelent a rezveratrol, a C-vitamin, az idebenone vagy a kávébogyó kivonata is.

Elhanyagolod a kezed és a nyakad

Nem az arcod az egyetlen terület, amely gondoskodást igényel. A nap káros sugarai a kezed és a nyakad bőrére is ugyanolyan hatással vannak. Másrészt a test ezen részei sokkal inkább magukon viselik az öregedés jegyeit, a sötét foltokat, a szárazságot és a bőr rugalmasságának elvesztését. Gondoskodj úgy a kezedről és nyakadról miként az arcodról: ne fukarkodj a hidratálóval és a fényvédővel sem, ha ezekről a testrészekről van szó!

Pattanások helyi kezelése

Köszönhetően az ingadozó hormonoknak, a nőknél akár még negyven felett is megszokott problémát jelenthetnek a pattanások. A helyi kezeléssel, ami egy időre enyhít a vörös folton, tulajdonképpen kiszárítod a bőrt, a pattanás helye ezután irritált lesz, ám a bőr teljes gyógyulása nem biztosított. Ehelyett a bőrgyógyászok azt tanácsolják, hogy egyszer egy nap töröld át az arcod pattanás elleni arclemosóval, majd kend be antibakteriális hidratáló krémmel.

Úgy térsz nyugovóra, hogy nem mosod le a sminket

Csábító a gondolat, hogy egy fárasztó nap, vagy egy pörgős éj után rögvest az ágyba zuhanj, anélkül, hogy megtisztítanád az arcod. Azonban ha este mellőzöd az arctisztító használatát, az később bőrproblémákhoz vezet. Ezért alapos arcmosás nélkül semmi esetre se menj aludni! Estefelé vess be egy jó minőségű arclemosót, ami óvja a bőröd. A kényelem kedvéért pedig tarts egy doboz sminklemosó kendőt az ágyad mellett, így hazaérve a buliból, csak áttörlöd az arcod és már aludhatsz is.

Túl hamar mondasz le az új termékekről

Igencsak frusztrált leszel, ha a vadiúj revitalizáló, öregedést gátló, hidratáló krémed egy héten belül nem hozza meg a kívánt hatást? Pedig tanácsos hosszabb ideig ragaszkodni hozzá. Ha sűrűn váltogatod a készítményeket, valóban könnyen érezheted azt, hogy a bőrödnél semmi sem válik be igazán. Adj legalább hat hetet a terméknek, mielőtt megválsz tőle. Ha a kencében öregedésgátló összetevők rejlenek, várj még tovább! Ilyenkor a bőrnek legalább négy hónapra van szüksége, hogy regenerálódjon.

Túl sok készítményt használsz egyszerre

Ha beválik az új hidratáló, ugyanebből a termékcsaládból a szérum, az arctonik, és az éjszakai krém is, repdesel az örömtől, igaz? De lassan a testtel! Ha bőrirritáció lépne fel egy maréknyi termék igénybevétele után, nem fogod tudni, melyik okozta a problémát és valamennyiről feltételezed a káros hatást. A mindent egyszerre elve helyett, kövesd inkább azt az utat, hogy kéthetente iktatsz be újabb készítményeket. Ily módon felismerheted, melyik az a termék, amely árt a bőrödnek, vagy mi az a termék kombináció, amely felborítja a bőr működését. Emellett pénzt is spórolsz azzal, ha csak azt veszed meg, amire valóban szükséged van.

Garasoskodsz az alvással!

Az elégtelen mennyiségű alvás úgyszintén idő előtt öregíti a bőrt, rövidtávon pedig szem alatti sötét karikákat és sápadt bőrszínt eredményez. A nap folyamán a bőrsejtjeink a bőrünket érő „támadásokat” igyekeznek kivédeni, például az UV sugarakat vagy a levegő szennyezettségét. Az alvás létfontosságú, már csak amiatt is, mert a stressz hormonok éjszaka állnak vissza a normál szintre. Ekkor van a sejteknek ideje arra, hogy helyreállítsák a szerkezetüket, és hogy megújuljanak.  Mivel az alváshiány miatt is megjelenthetnek csúf pattanások, jobban teszed, ha nem vonod meg magadtól a szükséges alvásmennyiséget. Ha teheted, még éjfél előtt bújj ágyba!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X