Főoldal > EGÉSZSÉG > Szó szerint nem hagy minket aludni a globális felmelegedés

Szó szerint nem hagy minket aludni a globális felmelegedés

alvásalváshiányalvászavarglobális felmelegedés
0

Írta:

Egy tanulmány szerint alvásproblémákat okoz az egyre melegebb éjszakai hőmérséklet, amit a globális felmelegedés egyik velejárója.

Egyre nehezebb este aludni a folyamatosan emelkedő hőmérséklet miatt: erre mutatott rá egy tanulmány, ami az emberek alvási szokásait vizsgálta. A nők és az idősebbek nehezebben viselik a meleget, de minden nem és korcsoport jelentős órákat veszít a pihenésből.

Jelentős veszteség

Akár 44 órát is veszíthet egy átlagos ember az évi összes alvásidejéből: ez derült ki egy tanulmányból, ami az Ecolounge oldalán jelent meg. Mind a nappali, mind az éjszakai hőmérséklet emelkedik a Földön, amihez viszonylag nehezen tudunk alkalmazkodni.

A felméréshez 68 ország 47 ezer lakosának alváskövető karkötőinek információit vették alapul a tudósok: ezek összesen 7 millió éjszaka adatait tárolták.

Az is szerepelt a tanulmány leírásában, hogy a folyamatos melegedés miatt az elveszített órák száma csak növekedni fog. A tudósok szerint ráadásul nem valószínű, hogy az ember rövid távon hozzá tudna szokni a fülledt éjszakákhoz.

Ugyan mindannyian szenvedünk (vagy szenvedni fogunk) ettől a problémától, a nőket, a 65 év felettieket, a beteg embereket és a szegényebb országok lakosait jobban érinti majd a helyzet.

Forrásunk volt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X