Főoldal > SZÉPSÉG > Hét megoldás nyári hajbajokra

Hét megoldás nyári hajbajokra

hajhajápolás
0

Írta: and

Elkapott egy nyári zápor, ennek köszönhetően olyan a hajad, mint egy szénaboglya?

Töröld meg a fürtjeidet, akár egy papírtörlővel, ha nincs más kéznél, aztán dolgozz el a hajadon egy kevés hajhabot, hogy a frizurád visszanyerje tartását. Jobb lesz, mint újkorában.

A hajad erőtlen, lelapult és élettelen

Ha középen szoktad elválasztani a hajad, akkor válts oldalválasztékra, már ettől azonnal nagyobb volumenűnek fog tűnni a sörényed. Egy másik lehetőség: hajtsd előre a fejed, rázd meg a száraz hajad, és a tövekre spriccelj tartást adó hajspray-t, aztán emeld fel a kobakod. Néhány másodperc erejéig szárítsd hajszárítóval, hogy alaposan rögzüljön a termék.

Szinte égeti a nap a hajad

Minél hosszabbak a fürtjeid, annál inkább szükséged van gondos és különleges ápolásra, különben a nap erős sugárzása miatt még nagyobb lesz a károsodás esélye. Minden másnap használj hidratáló sampont és ugyanilyen hatású kondicionálót (ezt viszont inkább csak a végekre alkalmazd). Azokon a napokon is öblítsd át vízzel a hajad, amikor nem samponozol. Amilyen gyakran csak lehet, kerüld a hővel történő formázást (a hajszárítást illetve a hajvasalást), de ha nagyon muszáj ezeket az eszközöket is bevetned, először készítsd elő a tincseket egy hajkiegyenesítő hővédő spray-vel. Egy másik tipp: amikor a strandon vagy, abból a naptejből, amellyel a tested is óvod az UV-sugaraktól, vigyél fel egy keveset a loboncodra is, így nem fog kiszáradni, sem begöndörödni.

A loknijaid túlságosan begöndörödnek, gyengék és elveszítették formájukat

A legjobb módszer, amivel nyáron megelőzheted a hajad túlzott göndörödését az, ha olyan termékeket veszel igénybe a formázás során, amelyek egyáltalán nem kívánják meg, hogy a haj nedves legyen használatuk során. Valamint mindig bizonyosodj meg róla, hogy teljesen száraz a frizurád, mielőtt kilépsz a szabad levegőre.

A szőke fürtjeid zöldes árnyalatot öltenek

Az uszoda és strandok vizeiben lévő vegyületek ártalmasak lehetnek, főleg a szőke hajra nézve, és zöldes árnyalatot eredményezhetnek. Mielőtt a medencébe csobbannál, itasd át a tincseidet egy olaj állagú színvédő szerrel, ez elsimítja a haj felső hámrétegét, így a vegyi anyagok nem okozhatnak bajt.

Gyorsan fakul a hajszíned

A szakértők általában erre a problémára azt javasolják, hogy a hőségben mindig viselj kalapot, mert így megelőzhető a hajszín fakulása. De ha nincs kéznél semmilyen fejfedő, nagyon magas kontyban fogd össze a hajad a fejed tetején. Ezzel eléred, hogy a felső rétegek valamint a fejtető fedve legyen, így nincs kitéve a nap erejének. De akár olyan készítménnyel is bepermetezheted, amely kifejezetten az UV sugárzás elleni védelemre lett kifejlesztve.

Izzad a fejbőröd és ez elrontja a frizurád

Nyáron a fejbőrünk is legalább annyira megizzadhat, mint a testünk többi része. Szórj száraz sampont a választékodra, mielőtt a forró napokon utadra indulnál. A könnyű, porállagú termék azonnal elnyeli a felesleges zsírokat, amint rákerül a fejbőrre, így őrizve meg a száraz érzetet.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X