Főoldal > SZÉPSÉG > Ezért nyomd a könyököd citromba

Ezért nyomd a könyököd citromba

citromszépségszépségápolás
0

Írta:

A citrom jóval több, mint a reggeli teád ízesítője – még a szépségápolásban is a segítségedre lehet. Például a következő módokon!

Tisztító tonik

A citromnak erős antibakteriális hatása van, ezért remekül működik azon baktériumok ellene, amelyek a pattanásokat okozzák. Egy kevés kókuszvizet – amely szuper hidratáló  – keverj össze néhány csepp citromlével, majd áztasd ebbe a vattakorongot, és töröld át vele az arcodat. A citromtól a bőröd ragyogóbb is lesz!

Használd a könyöködre is

Ha te is azok közé tartozol, akiknek a könyöke és a térde bőre sötétebb, akkor ezeket a területeket dörgöld be citrommal néhányszor, ugyanis ez segít halványítani a bőrt.

Miteszerek ellen

A citromsav természetes forrása az alfa-hidroxi savnak (AHA), amely egy kémiai hámlasztószer. A szokásos arctisztítás után dörzsölj egy szelet citromot a leginkább miteszeres részeire az arcodnak, ez segít tisztítani a pórusokat.

Fogfehérítő

Ha szódabikarbónát keversz össze citromlével, az természetes fogfehérítőként működhet. Dörzsöld át egy fogkefével a fogaidat, ha felvitted rá a keveréket, majd öblíts!

Zsíros bőrre

A citromsav összehúzza a pórusokat, így ha nagyon zsíros a bőröd, akkor is érdemes ezt használnod. Csepegtess egy vattakorongra citromlevet, majd töröld át ezzel az arcodat.

Ajakradír

Az ajkad radírozására egy kevés barna cukrot kell összekeverned egy kis citromlével, majd bedörgölni vele. Ha van egy seb vagy vágás az ajkadon, akkor addig ne használd, amíg be nem gyógyult!

Körömerősítő

Ha a körmeid nagyon töredeznek, egy kevés olívaolajba csepegtess citromlevet, majd áztasd ebbe a körmeidet. Ez segít akkor is, ha a lakktól megsárgult a körmöd.

Természetes melír

A hajadat is világosíthatod a citromlével. Ha megmostad a hajadat, dörzsöld be a kívánt részeken citromlével, majd ülj ki a napra, hogy így száradhasson.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X