Főoldal > SZÉPSÉG > Használd a sót a szépséged érdekében

Használd a sót a szépséged érdekében

bőrápolásszépségápolás
0

Írta:

A fűszerezésen kívül bizony a szépségápolásban is használhatjuk a sót: mutatjuk, hogyan!

Arcmaszk

A só és a méz is remek gyulladáscsökkentők, megnyugtatják a bőrt, csökkentik a bőrpírt és az irritációt, és hidratál is. Keverjünk össze 2 teáskanál tengeri sót 4 teáskanál mézzel, majd vigyük fel tiszta, száraz bőrre. Hagyjuk fent 10-15 percig, majd langyos vízzel öblítsük le.

Testradír

A só természetes peeling, amely segít eltávolítani az elhalt bőrt, emellett az ásványi anyagoknak köszönhetően lágyítja a bőrt és hidratálja. Ehhez negyed csésze sót kell elkevernünk fél csésze olívaolajjal, majd szivacs, luffa vagy a kezünk segítségével, körkörös mozdulatokkal dörzsöljük le a bőrt.

Relaxáló sófürdő

A só segít bőrünk védőrétegének helyreállításában, és mélyen tisztít. A fürdővízhez érdemes hozzáadnunk fél csésze sót, majd ebben áztassuk magunkat 15-30 percig.

Fogfehérítő

A só természetes fluoridforrás, és enyhén csiszolja is a fogakat. Egy teáskanál sót kell összekevernünk két teáskanál szódabikarbónával, majd nedves fogkefével átdörzsölni vele a fogakat. Természetes szájvízként is használható a só, ha egy pohár vízben feloldunk belőle 1 teáskanállal.

Természetes hajfixáló

Egy pumpás flakonban keverjünk össze egy csésze langyos vizet egy evőkanál sóval, és egy kevés kondicionálóval. Alaposan rázzuk fel, majd hajszárítás előtt permetezzük a hajunkra.

Szempuffadásra

A só gyulladásgátló hatása miatt segíthet, hogy leapadjon a puffadás a szemünkről, mert segít, hogy a felesleges folyadék felszívódjon. Egy teáskanál sót kell összekevernünk két csésze meleg vízzel, ebbe mártsunk vattakorongot, majd tegyük a puffadásra.

(VIA)

Fotó: iStock


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X