Főoldal > SZÉPSÉG > Borotválási hibák, amiket lehet, hogy elkövetsz

Borotválási hibák, amiket lehet, hogy elkövetsz

bőrápolásborotválásborotválkozás
0

Írta:

Óvd a bőrödet, és igyekezz kerülni ezeket a hibákat!

Osztozol a borotvádon

A férfiaknak való eldobható borotva ugyanolyan jó a nőknek is, nem kell megvenned a rózsaszín változatot. Azonban megosztani a partnereddel a már használt borotvádat nagyon rossz ötlet. Egyrészt ezzel könnyedén továbbadjátok a baktériumokat is, és ha te például a lábadon használod, a párod könnyebben megvágja vele az arcát.

A száraz bőröd borotválod

Nem véletlenül találták ki a borotválkozási krémeket, szappanokat, ezek ugyanis segítenek, hogy kevésbé sérüljön meg a bőröd. Ha végeztél egy területen, öblítsd le, és igyekezz nem leborotválni többször ugyanazt a testfelületet. Ha szárazon borotválsz, az növeli az irritáció esélyét is.

Ne hámlassz és hidratálj borotválkozás után

A borotválkozás eltávolíthatja a bőr felső rétegét, ezért közvetlenül utána nagyon rossz ötlet hámlasztani, ami irritációt okozhat. Ugyanezt teheti az illatosított hidratálókrém is, ezért jobb, ha egy illatmentes testápolót vagy olajat használsz inkább.

A zuhanyzás elején borotválkozol

Sokkal okosabb ötlet a zuhanyzás vagy a fürdés végére hagyni a borotválást, amikor a bőröd már felpuhult, a pórusok már kinyíltak. Ilyenkor a szőröd is lágyabb lesz.

A zuhanyzóban tárolod a zuhanyzót

Sokkal jobb ötlet száraz helyen tárolni a borotvát, hogy hosszabb legyen az élettartama. Így nem lesz rozsdás, és kisebb eséllyel telepednek meg rajta a baktériumok is. Ha rozsdás a penge, jobb azonnal eldobnod!

Ritkán cserélsz borotvát

Nincs egy bizonyos javaslat arra, mikor cserélj borotvát, ez egyénenként eltérő, a borotválás gyakorisága és a szőr erőssége miatt. Amikor már tompának érzed a pengét, vagy kényelmetlen érzésű a borotválás, ideje leváltanod.

(VIA)

Fotó: iStock


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X