Főoldal > SZÉPSÉG > 5 arcápolási hiba, amit elkövetsz

5 arcápolási hiba, amit elkövetsz

arcápolásbőr szépséghiba
0

Írta:

Biztos vagy benne, hogy hatékonyan küzdesz a bőrhibák ellen? Előfordulhat, hogy a körültekintő ápolás ellenére is van néhány arcápolási hiba, amit elkövetsz!

1. Smink lemosás tonizálással egybekötve

Hiba: Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a smink teljes eltávolítását egybemossák a tonizálással.

A megoldás: A sminket az egész arcon inkább szemfestéklemosóval távolítsd el, majd, amikor készen vagy, akkor egy nedves korongvattával és tonikkal újra tisztítsd meg az arcod.

2. Csak nyáron szükséges a fényvédő

Hiba: A legtöbben abban a tévhitben élünk, hogy csak nyáron kell fényvédőt használni az arcbőrünkre.

A megoldás: Már a tavaszi nap UV-sugarai is komolyan károsítják az arcbőrt, így fontos, hogy az első melegebb napok beköszöntével kerüljön elő a fényvédő krémünk. Mielőtt fényvédőt választasz böngészd át az összetevők listáját és kerüld a kőolajszármazékot, szintetikus tartósítószert, szintetikus illatanyagot és alumíniumot tartalmazó termékeket!

3. Márka alapján vásárolunk arckrémet

Hiba: Sok esetben az olcsóbb, kevésbé ismert márkák arcápolói ugyanolyan hatékonyak lehetnek, mint a drágább, népszerűbb termékek.

A megoldás: A címke és a csomagolás helyett inkább az összetevőlistát figyeld. Kerüld az olyan termékeket, amiben parabenek vannak, és keresd az olyan hozzávalókat, mint a retinoidok, AHA, peptidek, C-vitamin és hyaluronsav.

4. Nincs fókuszban a hámlasztás

Hiba: Sokan gondolják úgy, hogy a hámlasztás  szükségtelen és káros dolog, pedig nagyon is jót tesz.

A megoldás: Heti egyszer érdemes hámlasztást csinálni, lehetőség szerint valamilyen gyengéd, kémiai hámlasztóval. A szemcsés termékeket az érzékeny bőrűek mindenképpen kerüljék.

5. Túl hosszú ideig tartó arctisztítás

Hiba: Sokan addig mossák az arcukat, amíg az arcelmosó habja ki nem fehéredik a bőrükön, ez pedig akár egy percig is tarthat.

Megoldás: Az arclemosóval történő arctisztítás egy rövid, de annál intenzívebb folyamat, a tökéletes arctisztítás 30 másodperc alatt elérhető. Amennyiben túlságosan hosszú ideig mossuk arctisztítóval bőrünket, az kiszáradhat, csípő, viszkető érzést kelthet.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X